Edebi değer beklemeyin kısa kısa erman çaglar bazı anlarda diger arkadaslarinin keyifli maceralari bazilarinda kendi kendime güldürdü sıkılmadan okunur
Uykusuz dergi yazarlarından ve KALT ekibinden tanıdığımız Erman ÇAĞLAR'ın Uykusuz Dergilerindeki yazılarını derlediği kitap. okuması pek keyifli, betimleri ve konu başlıkları enteresan. okurken kih kuh gibi güldürecek cinsten. ben de ohahah gibi gülmelerden daha iyi zaten.
O SıradaErman Çağlar · Karakarga Yayınları · 2019262 okunma
Metroda boş bir yer buldum, hiç tereddütsüz oturdum. Çantamı açtım ve "O Sırada"yı elime aldım. Lakin bir sorun vardı: Kulaklığımın içinde titreşen ses Erman Çağlar ve saz arkadaşları idi. Erman Çağlar'ı hem okuyacak hem de dinleyecek vaziyette değildi beybim. (Beyine kelime oyunu gibi.) Ben de sessel Erman yerine güzel bir albüm açıp onu yazınsal olarak tüketmeye başladım. Yer yer güldüm ve en çok kahkaha attım.
O SıradaErman Çağlar · Karakarga Yayınları · 2019262 okunma
Bu kitabı çok fazla sevdiğim için klasik incelemelerimden yapmak istemiyorum. Canım sıkıldıkça açıp bi bölüm okuyup kapattığım nadir kitaplardan. Erman Çağlar zaten yıllardır takip ettiğim bi yazar. Mutlaka alın okuyun okutturun. Pişman olmayacaksınız.
Tavsiye puanı 9.5/10
O SıradaErman Çağlar · Karakarga Yayınları · 2019262 okunma
Kitabı ilk defa Nazlı’nın komodininde görmüştüm. Ödünç alıp ordan oraya gezdirmiştim ama hayatımın o zamanki stresi okuma kabiliyetimi sıfırlamıştı. Neyse kitap Nazlı’nın evine geri döndü. Benim de aklımda sonra okuncaklara kazındı.
Sonra Nazlı öldü. Su kitabı Nazlı’nın evinden aldı sanırım, galiba şuan onda, emin değilim. Önemi de yok.
Neyse sonra zamanı geldi, kitabı kendime satın aldım. Ben de şimdi onun keyif alarak okuduğunu düşündüğüm bu kitabı okudum.
Kıkır kıkır oldum. Yazasım geldi.
Kitabı okurken küçük skeçler izlemiş gibiydim.
Süper bi deneyim, bir süreliğine Erman Çağlar’la arkadaş olmak. Babaeski’de denk gelirsem Erman Çağlar’ı kıstırıp imzalatacağım. Nazlı için
O SıradaErman Çağlar · Karakarga Yayınları · 2019262 okunma
Bu kadar boş bir kitap dinlememiştim, okumamıştım. Sıkıcı, anlamsız, gerçekten boşa zaman kaybı benim için. Zaten yarım bıraktım. Nesini beğeniyorlar anlamadım.
Bazı seksist ifadeler dikkatimi çekmedi değil fakat yazara töleransım olduğu için görmezden geldim. Geneli güldürmek yerine Erman Çağlar kendi görüsünden aktardıklarıyla kendini güldürüyor. Bize de eşlik etmek düşüyor.
Bir kitabı yorumlarken olumsuz şeyler yazmayı pek sevmem. Tabi olumsuz düşüncem fazla ise bu geçerli. Elime bir şekilde geçen bir kitaptı. Okuyup bitirebilmemin tek nedeni yazarın gerçekten yazabiliyor olması. Fakat ne okudum ben? İşte bu noktada yazarı seven okurlara haksızlık yapmak istemiyorum. Ancak şunu belirtmeliyim ki okuyacaksanız eğer her başlıkta ne anlatılıyor, neden anlatılıyor, bu çok gereksiz değil mi yahu, gibi soruları sık soracaksınız. Edebi değeri var mı? "Edebi Değer" kelimelerine yüklediğimiz anlama bağlı. Bana kattığı bir artı varsa o da sanırım okuyacağım kitapları gerçekten iyi seçmeli ve yarım bırakmaktan korkmamalıyım. Eğer yarım bırakmaktan korkmayan birisi olsaydım muhtemelen ilk günden kitabı bırakırdım. Yine de sayfaları karıştırın ve kendinize göre mi iyi düşünün derim. Sağlıcakla kalın.
O SıradaErman Çağlar · Karakarga Yayınları · 2019262 okunma
okuması keyifli.............................................................................................................................................................................................................................................................................bu kadar