Göktanrı'nın Gölgesi

Yeditepe Yayınevi
9786052070857

2024 59. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2024 16:39
Önce tavsiyelerimi sıralamak, ardından ülkemi size emanet etmek istiyorum... Onun için dikkatlice dinleyin... Cefakâr halkımızı iyi yönetin, doğru yola yöneltin... Durup dururken alınganlık göstermeyin, tebaanızın canını sıkmayın... Karamsar mizaca sahip olup kimseyi aşağılamayın... Komşularınıza, dost ve arkadaşlarınıza gidip gelin ki ayağınız alışasın... Ayağınızı keserseniz aradaki ilgiyi koparmış olursunuz... Büyük lokma yutun ama büyük söz söylemeyin... İsrafa katiyen müsaade etmeyin. Harcamalar çoğalırsa vergiler artar. Buna karşılık üretim azalır, insanlar yöneticilerden soğur. Git gide aradaki ilgi zayıflar hatta kopma noktasına gelir. Onun için töreye uyup nüfuzunuzu kullanarak astlarınızı hoş tutun... ..Syf 294 ........Bizi Yönetenlere.Duyurulur ....EN KATI GERÇEK: MEZAR.
2020 44. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2020 20:01
"Oğuz Kağan Destanı, en eski iki destanımızdan birisi olmasının yanında Oğuznameler içerisinde en ihtişamlı olanıdır." NOT: incelememde kitap hakkında bazı bilgilere yer verdim. Okuyup okumayacağınız size kalmış. Kafir Türkistan İl'i hükümdarı Kara Han'ın ülkesinde yalnızca Oğuz, anası Burla Hatun ve Boşı Hoca Yüce Tanrı'ya inanıyorlardı. Oğuz, doğduğu günden beri bir ve tek olan Yüce Tanrı'ya iman etmişti. Burla Hatun'un nasıl Yüce Tanrı'ya iman ettiğini gelin anlatayım. Oğuz, doğduğunda 3 gün 3 gece anasının ya da hiçbir dadının sütünü emmemiştir. Bir gece anasının rüyasına girer ve der ki: "Ey ana! Eğer ölmememi ve sütünden emmemi istiyorsan bir olan Tanrı'ya inan. O' na ve On'nun dinine inandığını itiraf ve ikrar et. Kafir dininden dön. Bunları yaparsan sütünü emerim ve sana anne derim. Yok yapmazsan ölsem dahi sütünü emmem." Kara Han'ın hatunu Burla Hatun, bebeğinin açlıktan ölmesine razı olamadı. Gördüğü rüyayı kutlu bir işaret sayıp iyiliğe yordu ve Allah'a kalpten iman etti. Oğuz'un gösterdiği bir diğer olağanüstü olay şudur; O çağlarda bir adet vardı Türkler arasında. Çocuk bir yaşına ermeyince ona ad koymazlardı. Kara Han'ın oğlancığı bir yaşına ulaşınca ülkenin dört bir yanına haberciler gönderildi ve çok büyük bir toy düzenlendi. Toyda Oğuz herkesin görebileceği bir meydana çıkarıldı. Tam isim verilecekken Oğuz, Hz. İsa gibi dile gelip: "Benim adımı Oğuz koyasınız! Benim adım budur!" deyiverdi. İşte bunlara benzer birkaç daha olay meydana gelmiştir. Bir gün en yakın arkadaşı bildiği Boşı Hoca'nın kendisine bir 'kitap'tan bahsetmesi üzerine Oğuz'un kafasındaki eksik parçalar yerli yerine oturmuş ve böylece ilk gençlik yıllarından beri kafasına Kızılelma'sını kazımıştır. Oğuz, kendini bildi bileli Tanrı'ya bir söz vermiştir. Kağan olduğu vakit de bu
Tarih
Ufuk Tufan
2021 18. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2021 23:18
Yine harika bir ufuk tufan eseri.Tarihi sevdirmek bu olsa gerek.Akicilik sürükleyicilik betimleme gerçekten çok iyi hel takip edip okuyacağım bir yazar olacak kesinlikle...
2021 4. kitabı
Tarihimizin en büyük destanlarından biri harika bir hikaye ve kurgu ile anlatılmış. Sürükleyici bir roman olmuş. Yazarın Türk Mitolojisini ve destanlarını öne çıkaran bu kitapları devam etmeli.
1000k
Oğuz KağanUfuk Tufan · Yeditepe Yayınevi · 201956 okunma
Tarihi sadece bilenler yazsın..
Yazarın kitabını ilk defa okudum.Tarih kitabı yazan kişiler tarihi bilmeden kitap yazmamalı. Türk'ün tarihi islam dini ile başlamıyor.M.Ö 271 yılında yaşamış bir insan 610 yılında gelmiş bir dini nasıl olurda tebliğ eder veya onun meleklerine iman eder. Belkide Atsız okuru olduğumdan dolayı kitapta ondan alıntılar bulmak istiyorum veya onun dilinde yazılmasını bekliyorum. Her ne kadar bir beklenti içerisinde olsamda bu kitabı okuyan kişiler ile tarih tartışmak zor oluyor inanmış oluyor. Onun içindir ki yazara tavsiyem kitabın başına kurgudur diye yazması.
Düşünce
Oğuz KağanUfuk Tufan · Yeditepe Yayınevi · 201956 okunma
Ocak ayının 9.betiği (2021 yılında okuduğum 9.betik)
2021 9. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2021 21:31
Ufuk Tufan'ın Bamsı romanındaki kaleminden sonra sadece Yada Taşı Ulamışı serisiyle onun kalemini okumaya devam edeceğim. Bu betikte İslam etkisiyle oluşan Oğuz Kağan yomağının Farsça nüshası romanlaştırılmış halidir. Bu betik, Bamsı'daki performansına göre daha ulusaldır. Arapseviciliği ve Farsseviciliği az denecek kadar vardır. Bundan da kalem, standart Türkiye Türkçesi'ne önem veriyor. Tufan, Oğuz Kağan'ın yomaktaki yalvaçlığı burada bahsi etmemiş çünkü Türkler'e gönderilen yalvaç veya yalvaçlardan biri olmayacağını bilincindedir. Göktanrı inancı konusunda bu betiği beğendim. Turgut, bu inancın Hz.İbrahim (AS)'den sonra oluştuğunu savunmuştu Bozkırın Sırrı romanında. Göktanrı inancı, bozulmuş bir ilahi din olduğunu savunuyorum. Göçebe ve savaşçı olduğumuz için zaman içinde bize gönderilen yalvaç unutulmuş ve tanrısal yoldan kısmen saptık. Gelelim Oğuz Kağan, İskender gibi öd yolculuğu yapan Zülkarneyn olmadığı konusunda Ahmet Haldun Terzioğlu ile hem fikirim. Onun bu konudaki düşüncesini buraya yazıyorum; "Bizi de Oğuz Kağan'ı Zülkarneyn yaparsak, daha çok Müslüman oluruz, diye düşünen kişiler, bu sıkıtının içine soktular. Ne bir belge var! Ne bir bilgi var! Ne bir kanıt var! Yalnızca o dedi, bu dedi, şu dedi... Tefsirci, uydurma hadisçi... Bu işten nasıl bir haz duyduklarını düşünemediğim kişiler... Bunlara dayanarak ha bire uydurma yazan kişiler! Ne alakası var arkadaş? Bir Türk yomak batırı olarak eslere (akıllara) yerleşen Oğuz Kağan'la Zülkarneyn'in ne ilgisi olabilir ki? Arap kompleksi altında eziklik hisseden birileri tatmin olsun, diye mi? 'İşte şurdan şöyle düşünürsek, burdan böyle yaparsak, ortaya şu çıkar!' Çıkmaz! Yalnızca yalan ve uydurma çıkar!' Bu satırları okuduktan sonra Yomakçı Ata'mıza hak vereceksiniz. Boş ve içi dolmaya uydurmalara

Ufuk TufanYazar · 17 kitap
"Edebiyatçı - Yazar" Ufuk TUFAN "Yeni Türkiye" ideali için kaleme aldığı "Kayıp Kitap" isimli romanını çıkardı.