Ölümsüz

Ekim 2011
Siren Yayınları
Orijinal Adı:
Discipline

Kuantum, satranç, LSD, zaman, hiçlik ve bütünlük...
2024 73. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2024 18:18
ÖLümsüz kitabını büyükadada gezdiğim bir sahafta bulmuştum, çok ilgimi çekmişti ve başlamak için tutuşuyordum. İyi ki de bulmuş ve okumuşum. zaman zaman konusu geçen kuantum fiziği, freud, matematik kavramları beni kitabın içine gerçek anlamda çekti. Kitabın yeraltı edebiyatı teması, surrealist tavrı ve olay akışı çok hoşuma gitti. Olay anlatımı başlayana kadar Douglas Cole'un çöküşünü gerçekten detaylı ve gerçekçi bir biçimde okuyoruz, ama sonrasında olaylar birden çok farklı bi seyir kazanıyor. İlgililerine tavsiyemdir zira herkesin beğeniceği bir kitap değildir.
Paco Ahlgren / Ölümsüz
2022 1. kitabı
Ölümsüz Paco Ahlgren Taoizm...Kuantum Fiziği...Küresel ekonomiye, psikolojiye, bilimsel gerçeklere ve kurguya, insan doğasına ve kadere bir göz atan bu eserde herkesin ilgisini çekecek bir şeyler var. Paralel evrende de gezintiye çıkıyorsunuz.
2018 1. kitabı
Bir fantastik tür hayranı olarak okuduğum en güzel kitaplardan biriydi gerek çevirisi gerek kurgusu olsun özellikle pararlel evren vs. Ye meraklıysanız kesinlikle okumanız gereken kitaplar listesinde olmalı
2024 315. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2024 14:39
#Okudum #Bitti Kitap Adı: Ölümsüz Yazar Adı: Paco Ahlgren Sayfa Sayısı: 505 Kitap Notu: 10/10 Kitap Yorumum: Okudum Bitti: Ölümsüz Bazı kitaplar yalnızca okunmaz, zihne kazınır, ruhunuzu sarsar... Ölümsüz, işte tam da böyle bir eser. Paco Ahlgren’in kaleminden çıkan bu roman, zamanı, evreni ve varoluşu yeniden tanımlıyor; sizi hiç bilmediğiniz bir düşünce evrenine sürüklüyor. Kuantum fiziği ve felsefenin sınırlarında dolaşan bu kitap, her satırında beyin kıvrımlarınıza dokunuyor ve algılarınızı paramparça ediyor. Zihnin sınırlarını zorlayan bir eser... Ölümsüz, yalnızca basit bir bilim kurgu değil; zaman, yaşam ve ölüm üzerine felsefi derinliklerle dolu. Paco Ahlgren’in bu kitabı, okuru hem entelektüel hem de ruhsal bir yolculuğa çıkarıyor. Hayatın döngüselliği, ölümün kaçınılmazlığı ve ölümsüzlük arzusu ekseninde ilerleyen roman, kuantum fiziği ile felsefenin inceliklerini harmanlayarak benliği sorgulamanıza neden oluyor. Zamanın illüzyon olduğu bir dünyada, ölüm gerçekten var mı? Ya da asıl soruyu sormak gerek: Biz gerçekten var mıyız? Ölümsüz, yaşamın anlamını, sonsuzluğu ve insan ruhunun sınırsız arayışını bir araya getirirken, sizi gerçekliğin çok ötesine götürüyor. Bu kitap, yalnızca bir kurgu değil, aynı zamanda zihninizi esneten bir deneyim! Baş karakterin kendini bulma yolculuğu, kuantum evreninde yankılanırken, okurun da kendi içsel sorgulamalarını başlatıyor. Ahlgren, olayları ince ince işleyerek her adımda sizi daha derin düşüncelere sürüklüyor. Yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgide yürürken, siz de bu denklemin bir parçası haline geliyorsunuz. Kitap bittiğinde sadece bir hikaye değil, bir bilinç dönüşümü yaşıyorsunuz. Baş karakterin içsel yolculuğu ve Ahlgren’in çok katmanlı anlatımı, beni farklı gerçekliklere dair düşündürttü. Öyle ki zamanın
İnceleme
2023 115. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2023 01:29
Paco Ahlgren'in "Ölümsüz" romanı, okurları sürükleyici bir maceraya ve felsefi bir sorgulamaya davet ediyor. Douglas Cole adlı kahramanımız, borsada yaşadığı talihsizlikler sonrası kendini bir arayışın içinde buluyor. Bu arayış onu kuantum fiziği, Taoizm, ekonomi, müzik ve aşk gibi farklı alanlarda keşiflere sürüklüyor. Roman, Douglas'ın kendini keşfetme yolculuğuna paralel olarak, zamanın atomlarına, borsanın dalgalanmalarına, paralel evrenlere ve hiçliğe değiniyor. Ahlgren, akıcı ve sürükleyici üslubu ile okurları bu felsefi sorgulamalara ortak ediyor. "Ölümsüz", sadece fantastik bir roman olmanın ötesinde, varoluşumuza dair derin sorgulamalara da yer veriyor. Düşüncenin gücü, ölümün anlamı ve insan potansiyeli gibi temalar, romanın ana eksenini oluşturuyor. Eğer sürükleyici bir okuma deneyimi arıyorsanız ve felsefi sorgulamalara açık bir zihne sahipseniz, "Ölümsüz" tam size göre bir roman. Ahlgren'in kaleminden, unutulmaz bir maceraya ve aydınlatıcı bir keşfe adım atmaya hazır olun.

Paco AhlgrenYazar · 2 kitap
Paco Ahlgren, Ölümsüz’de kuantum fiziğinin bilimsel, ekonomik, finansal ve psikolojik boyutlarını yansıtmanın yanı sıra, bu alanın Doğu felsefelerine, özellikle de Taoizme paralellerine dikkat çekiyor. Ölümsüz, on altı yıldır finansal analist olarak çalışan yazarın ilk romanı. Yazar halen Texas’da yaşamaktadır.