Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ölümsüz Öykü

Karen Blixen

Ölümsüz Öykü Hakkında

Ölümsüz Öykü konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
5.2/10
5 Kişi
17
Okunma
3
Beğeni
1.073
Görüntülenme

Hakkında

Kitapta üç uzun öyküyer almaktadır. Ölümsüz Öykü, Miçonun Öyküsü, Yakası Karanfilli Genç Adam. Tayfalar, miçolar, liman kentleri ve zengin tüccarlarla ilgili fantastik öğeleri konu alır. Ölümsüz Öykü İstanbul Tiyatrolarında sahnelenmiştir.
Çevirmen:
Fatih Özgüven
Fatih Özgüven
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 31 dk.Sayfa Sayısı: 124Basım Tarihi: Aralık 1986Yayınevi: Ada YayınlarıOrijinal Adı: Anecdotes of Destiny
ISBN: 9780679743330Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 38.1
Erkek% 61.9
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Karen Blixen
Karen BlixenYazar · 6 kitap
1885 Yılında Danimarka´da doğan ve Karen Christenze olarak isim konulan kadın yazar Karen Blixen (Isak Dinesen), hayatı boyunca bir çok değişik adla anıldı.Çocukken herkes onu `Tanne` diye çağırırdı.Bu ad, `Tania` biçimine girerek, özellikle Afrika´da yaşadığı yıllarda, dostları tarafından kullanıldı. Iki büyük aşkı olan erkeğin kardeşi Baron Bror-Blixen ile evlenince (`barones olmak, herşeye değer` demişti karen) Barones Karen von Blixen-Finecke oldu. Kocasıyla Afrika´da, kahve tarımına elverişli olmadığı sonradan anlaşılan bir bölgede, kahve yetiştiriciliği olmadığı serüvenine girişmesi bir yana, evlendiği Baron´dan Karen´e uğursuz bir miras kaldı:Omur iliğine yerleşip, ona ömür boyu acı çektiren frenği hastalığı... Öte yandan, babasının soyadı olan`Dinesen´ede duygusal şekilde bağlıydı. Işte bu yüzden, ilk öykülerini `gülen adam` anlamına gelen `Isak` takma adına Dinesen´e ekleyerek yazdı. Daha sonraki yıllarda, yazarlığı süresince değişik adlar kullanmağa devam etti. Iki takma adı olan `Osceola`, bir Kızılderili reisinin ismiydi. şöhret kazandıktan sonra, daha çok kendini eğlendirmek için yazdığı The Angelic Avengers (Melekyüzlü intikamcılar) adlı macera romanı `Pierre Andrezel` takma ismiyle yayımladı. Okurlarının ve hayranlarının ona yakıştırdıkları takma adlar arasındaysa, öykülerindeki kahramanlardan biri olan `Pellegrina` ya da Şehrazat gibi isimler vardı. Afrikada´ki macerası bittikten ve karen, kocasından ayrıldıktan; büyük aşkı Denys Finch-Hatton´ı kaybettikten sonra Danimarka´ya dönen Karen Blixen,1933 yılında, 48 yaşındayken iki öykü kitabı Seven Gothic Tales (Yedi Gotik Öykü) yü yayınladı. Kitap ingilizce yazılmıştı. Herbiri birer `novella (kısa roman)`uzunluğundaki bu öykülerde, dikkati hemen çeken Kuzey manzaraları,özellikle deniz, gemi ve ğemici temalarıdır. Nobel edebiyat ödülünü alan Ernest Hemingway Bixen için " Nobel benim değil Karen Blixen'in hakkıydı" demiştir.