Puan

202 kişi
Yapışık İkizlerin Hikayesi
2025 73. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2025 17:47
Bu kitap neydi böyle!? Yalan olmasın başlarda ne okuyorum ben oldum. Bana okuduğum diğer kitaplardan farklı gelmişti. Konumuz yapışık ikiz olan Grace ve Tippi nin hayatını anlatıyor. Kitabın sayfa düzeni çok farklı. Yazar serbest şiir şeklinde yazmış bu yüzden sayfanın yarısı boş. Ancak sonradan Türkçe ye çevrildiği için normal bir metin okuuormışsunuz gibi geliyor. Bu yüzden hızlı olduğumu düşünüyorum. Kitapla ilgili hislerim çok karışık (İyi anlamda) bu yüzden bir puanlama yapabileceğimi düşünmüyorum. Ben bu kitabı küçükken almıştım (neden bilmiyorum) sonra ileride okurum diye kitaplığıma koymuştum. Ve açıkcası beklentim de düşüktü. Beklentimden daha iyi olduğunu söylemeliyim. Gerçekten beğendiğim bir kitaptı. Tavsiye eder miyim? Evet. Herkes beğenir mi? Bence hayır. Eğer okursanız keyifli okumalar diliyorum.
Tek Kitap Yorumu
2020 13. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2020 14:00
Herkese selaamm!☆ ♡Öncelikle söylemem gereken bir şey var ki, kitabın kapağı çok hoşuma gitti:) Renkleri ve ahengi gerçekten çok sevimli♡ Kısaca konuyu anlatarak başlamak istiyorum. Kısa olacağına o kadar eminim ki(!) :D ◇Tippi ve Grace, Grace ve Tippi. Hayatlarındaki neredeyse her şeyi paylaşan yapışık ikiz kız kardeşler. Her ikisinin de kendi düşünceleri, kendi kalpleri ve kolları vardı ama karınlarından aşağısı birleşikti. Hayat onları ne kadar zorlarsa zorlasın, ilk andan beri olan birlikteliklerinden vazgeçmeye asla niyetli değillerdi. Fakat kızların vücudu kendilerine karşı savaşmaya başlayacaktı. Gerçeklerden daha ne kadar kaçabileceklerdi? Hayatlarının en imkânsız seçimiyle yüzleşmeyi ne kadar erteleyebilirlerdi? ●Şimdi gelelim yorumumuzaa; ✔Ben bu tatlı kızların zorlu hikâyelerini okumayı gerçekten çok sevdim. Kimi zaman onlarla güldüm, kimi zaman onlar gibi gözyaşlarımı sakladım. Onlar gerçekten 'birlikteyken' çok güçlülerdi, çok güzellerdi:') Kitap bana insanları oldukları gibi kabul etmeyi bir kez daha hatırlattı. Ayrıca kardeş sevgisi de çok çok güzel anlatılmıştı❤ Beklemediğim bir şey oldu, spoiler olmasını istemediğim için yazmayacağım fakat o olay beni çok şaşırttı. Evet, evet o olay:D Gerçekten sürükleyiciydi, bir çırpıda bitirdim diyebilirim. ✔Kitabımız serbest şiir tarzında yazılmış. Evet roman, fakat şiir gibi. İlk başta biraz çekinmiştim bu durumdan. Fakat okudukça su gibi akıp gitti. Hatta ne yalan söyleyeyim, bu tarzı cidden sevdim. Çünkü yazar bu anlatımla gereksiz ayrıntılardan kaçınmış. Verilmesi gereken önemli konulara değinmiş, tam da hissetmemizi istediği duygulara nokta atışı yapmış. Şiir tarzı olduğu için sayfalardaki yazılar az elbette. Ama bu sizi sıkmıyor aksine hızlandırıyor. Bu söylediklerim biçim konusunda olumlu
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
2021 14. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2021 13:44
Ah şu mutsuz bir sonla biten kitaplar... İçim burkuldu... Neyse... Fikirlerimi maddeler halinde anlatayım. (kitabı bitireli iki dakika oldu :) 1) Aman aman bir kurgusu yok. Normal yapışık ikizler işte. Heyecan verici, yüksek tempoda bir kitap değil. 2) Sürükleyici olup olmadığına karar veremiyorum. Tamam 400 sayfayı iki günde bitirdim ama bunun nedenini kağıt israfı olan şiir şeklinde yazılmış paragraflara ve boş sayfalara bağlıyorum. Bu konu beni gerçekten rahatsız etti bu arada aşırı kağıt israfı yapılmış kitapta. 3) Kapat tasarımı efsane! tek kelime yeter nasıl olduğunu anlatmaya. 4) Ama kitap kesinlikle kötü bir kitap değildi. Yani okunur. Ama hani okunmaya değecek, çok özel kitaplar varken bunu belki biraz sonraya atabilirsin. Yani güzel ama böyle kitabı farklı yapan bir özelliği yok. Son olarak her zaman ki sözüm: Okunur mu? Okunur...
2020 325. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2020 23:30
Selam️ Bir günde üç kitap bitirip sonra hiçbir şey okumadığım arada okunmui olan Tek’in yorumuyla geldim. Deniz Nehir ‘in yorumlamasından sonra bir şans vermek istedim ve iyi ki diyorum Yapışık ikiz olan Tippi ve Grace’in yaşantısını Grace’in ağzından şiirsel bir şekilde okuyoruz. Dramatik ama hafif bir konu. Sonu da hafif ters köşe.Okurken yazım tipine asla alışamıyor ve çok hızlı ilerlediğini düşündüğünüz için yarı yarıya mutlu oluyorsunuz. Ben olayları sadece Grace’ten dinlediğim için rahatsızım.Keşke Tippi’nin de en azından bazı konularda ne düşündüğünü öğrenebilseydik. İkizlerin doktorun yapmayın dediği o gereksiz hareketleri (alkol kullanmak gibi) yapmasalar da olurmuş. He o zaman ne okurduk diye düşünüyorsanız,haklısınız. O yüzden bu tarz detaylara çok fazla da takılmamaya çalıştım. Yukarıda anlattıklarım dışında beni olağanüstü derecede rahatsız eden bir şey yoktu. Annesini,babasını,kardeşlerini hatta ve hatta söylediğim gibi ikiz kardeşlerin diğeri olan Tippi’yi de biraz daha yakından tanımak isterdim ama sadece Grace’i dinlemek de beni sıkmadı. Zaten tek oturuşta okuduğum için pek de sıkıldığımı düşünmüyorsunuzdur. Kafa dağıtmak için okunabilecek çerezlik dramatik,dili hafif bir kitap.Şans veren olursa pişman olacağını düşünmüyorum. Onca kitap binlerce kelime okudum ama hiçbiri bana ait değil.İçimde ne olup bittiğini bilmiyorum. Onsuz kalırsam göğsümde başka hiçbir şeyin dolduramayacağı kocaman bir boşluk,büyüdükçe büyüyen bir karadelik açılır. Bir an olsun huzur bulduğunu hatırlayamıyordum.
TekSarah Crossan · Yabancı Yayınları · 2018447 okunma
Yapışık ikizlerin hayatı(spoi yok)
2024 2. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2024 13:50
Tek oturuşta bitirebileceğiniz bir kitap.Mısra mısra yazıldığı için okuması oldukça kolay.Kardeşlik ve dostluğu anlatıyor.Konusu güzeldi ama bence daha derinden anlatılmalıydı.Okurken keyif aldım.Ama kesin okumalısınız diyeceğim kitaplar arasında değil.Zamanınız varsa okuyabilirsiniz.