Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Örnek Yaşayışlarıyla İslam Büyükleri

Ahmed Şahin

Örnek Yaşayışlarıyla İslam Büyükleri Sözleri ve Alıntıları

Örnek Yaşayışlarıyla İslam Büyükleri sözleri ve alıntılarını, Örnek Yaşayışlarıyla İslam Büyükleri kitap alıntılarını, Örnek Yaşayışlarıyla İslam Büyükleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
‹İMAM-I EBÛ YÛSUF
Bakın, şu söz Ebû Yûsuf’a aittir. Diyor ki: “İlim öyle bir şeydir ki, sen ona kendinin tümünü vermezsen o sana yarısını bile vermez! Sen ilme gayretinin tamamını vereceksin ki o da sana yarısını versin.”
Sayfa 28
Bediüzzaman Hazretleri'nin şu sözleri, yerden göğe kadar haklıdır ve doğrudur : "Eğer bizler İslam'ın güzelliğini nefsimizde bizzat göstersek, diğer dinlerin mensupları ve çevremizdeki mütehayyirler, bölük bölük İslam'a girecek, Müslümanlığa yakınlık duyacaklardır
Reklam
‹İMAM-I A’ZAM EBÛ HANÎFE
Ebû Hanîfe’nin vefat ettiği sene içinde dünyaya gelen İmam-i Şâfiî de, bu sözü şöyle te’yidde bulunur: “Bütün insanlar fıkıhta Ebû Hanîfe’nin talebesidirler.”
Sayfa 10
Ahmet bin hanbel'in oğlu Salih babasının inziva'daki duasını anlatırken şöyle demiştir. "Babamın en çok tekrar ettiği dua şuydu. -Ya Rab ameller sonuna göre değer taşır. Sen benim sonumu hayreyle"
Hazreti Hüseyinin küçük oğlu, 12 imamın 4 cüsü Zeynelâbidîn hazretleri
"Hayret edilir o kimseye ki, hayatında zararı dokunacak yemeklerden kaçınır da, vefatında zararı dokunacak günahlardan kaçınmaz.”
İmam- ı Ahmed bin Hanbel
Ahmed bin Hanbel, zühd ve takvâsından dolayı kendisini medihte bulunanlara şu karşılığı verirdi: “Sen sonuna bak, sonuna!...” Bundan sonra da ellerini kaldırir, şöyle dua ederdi: “Ya Rab, sen sonumu hayreyle. Son nefesimde imanımı yâr eyle!..”
Reklam
“Ebû Yûsuf, Ebû Hanîfe’den sonra ilmin nihayeti, fıkhın sonudur. Asrında ondan ilerde kimse yoktur. Hanefî mezhebi üzerine usul-ü fıkıhı ilk defa yazan O’dur. Ebû Hanîfe’nin ilmini yeryüzüne yayan de Ebû Yûsuf’tur.”
Sayfa 28
Demek ki bizler bu gün çevremizdeki müteredditlerin İslâm’a dikkatlerini çekemiyor, Müslümanlık hakkındaki yanlış düşüncelerini düzeltemiyorsak, bu bir ölçüde, şahsımızda İslâmın güzelligini gösteremeyişimizden, kavlimizle fiilimizin bir birini tutmayışındandır.
Sayfa 17
"Ben çoğu zaman aç kalır, evinde karnımı doyuracağını ümit ettiğim ashabdan Kuranı Kerim ayetleri sorardım. Halbuki sorduğum ayeti, ben onlardan daha iyi bilirdim,ama maksadım bu sebeple evlerine gitmek, hiç olmazsa karnımı doyurmaktı." Ebu Hureyre
Kendisinden ilim öğrendiğimiz bilgi sahiplerine hürmetle emrolunduk.( İmam-ı Ahmed Bin hanbel)
Reklam
Hazreti imamın değerli sözlerinden bazıları şöyledir: Fakir'e verilen, daha onun eline geçmeden Allah'a ulaşır . Hayret edilir o kimseye ki hayatında zararı dokunacak yemeklerden kaçınır da vefatında zararı dokunacak günahlardan kaçınmaz." "Allah'tan ümit kesmek günaha girmekten kötüdür Allah'tan kork fakat Ümit kesme unutma ki Allah affederse kimse ona niçin affettiğini soramaz." "Zengin adam Allah'ın kısmet taksimine razı olan adamdır."
Zeynel Abidin abdest aldığında başka bir aleme gitmiş gibi olur, değişik bir şahsiyete bürünürdü. Her abdestte renginin sarardığını dünyasının değiştiğini görenler sordular: "Her abdestten sonra neden böyle değişiyorsun?" şöyle cevap verdi: Huzuruna çıktığım zâtı düşünmek, benim dünyamı değiştiriyor, tefekkür âlemimi kaplıyor. Bu âlemle alakam,o yüzden kesiliyor, değişik ruh haline giriyorum."
Büyük maneviyat adamı Ebu Hatîm der ki: "Bir adam Ahmet Bin Hanbel'i seviyorsa, bilin ki o adam sünneti de seviyor... Bu sözün ifade ettiği mana Ahmet bin hanbel'in sünnet-i seneye karşı titiz ve bağlı oluşudur. Bu yüzdendir ki, kendisine dua edenler Allah sizi İslam üzere sabit kılsın deyince İslam ve sünnet üzere sabit kılsın deyiniz diyerek tashihte bulunmuştur.
İmam-ı Ebu Yusuf
"ilim öyle bir şeydir ki sen ona kendinin tümünü vermezsen o sana yarısını bile vermez! Sen ilme gayretinin tamamını vereceksin ki o da sana yarısını versin" Ebu Yusuf'
120 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.