Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları

Ayten Altıntaş

Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları Gönderileri

Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları kitaplarını, Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları sözleri ve alıntılarını, Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları yazarlarını, Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
" Yemekler gerçek manada iştah oluşmuşken yenmeli, tam doymadan da sofradan çekilmelidir. " Nebevi usul; üçte bir yemeğe, üçte bir suya, üçte bir nefese...
Reklam
"Osmanlı hekimleri için az yemek ne kadar önemliyse yemek öğünleri de o kadar önemlidir. O dönemde yemek öğünü iki kere idi. Geç bir sabah yemeği ve erken bir akşam yemeği yenilmeli idi. "
232 syf.
8/10 puan verdi
·
8 günde okudu
"İnsan nefsi aydınlık havada rahatlar. Ondan güç ve dirilik kazanır. Karanlık hava ıssızlık ve yalnızlığı ile insanı endişelendirir. İnsan aydınlık yerlere yakınlık, karanlık havada endişe duyar." Bir çok yönden; mevsimler, yaşanan yerler, giyim kuşam, yemek-içmek, sporun ve duyguların vücuda etkisi gibi sağlığı ele alan, dengeli ve sağlıklı bir hayatımız olması için güzel yönlendirmeler içeren harika bir kitaptı. Bir çok şey öğrendim okurken ve hayatıma katmak istediğim kurallar oldu. Sağlıklı bir yaşam için bu kitabı okuyun, herkese farklı farklı noktalarda yarar sağlayacağına eminim.. Kitap boyunca en sevdiğim şey her konuyu tek tek anlattıktan sonra o konu sonunda unutulmaması gerekenler başlığı altında, o konu ile ilgili en önemli yerlerin toplu maddeler halinde verilmiş olmasıydı. Yorumumu kitap boyunca beni en çok etkileyen yazı ile bitiriyorum: "İnsanı etkileyen ona gam ve hüzün veren, üzen her şey için hekim hastasına bir şeyi hatırlatması gerekir; Dünyanın geçici olduğu, ölümün varlığı ve bugün çok önemli gibi gelen olayların aslında önemsiz olduğudur. Dünyanın nimetlerine güven olmadığı gibi zorlukları da uzun sürmez geçicidir. Hiçbir üzüntü uzun sürmez, bunun bilinmesi gerekir. Akıl ve irade ile bu âlemin sürekli olmadığını kavramalı, her şeyin çabucak geçip gittiğini, üzüntülerin kısa süre sonra söneceğini bilmelidir. Üzüntü veren ve korkulan şeyleri önemsememeli, kendini teselli etmeli, büyük sevinçlerde de çok sevinmemelidir. İnsan ne bulduğuna çok sevinmeli, ne de bulamadığına yerinmelidir."
Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları
Osmanlı Hekimlerinin Sağlık KurallarıAyten Altıntaş · Milenyum Yayınları · 201716 okunma
232 syf.
7/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Soğuk su faydalıdır diyen ve algılarımı değiştiren kitap. Bu tarz kitaplar okumayan biri bile gayet keyifle okuyabilir. Çok sade, kısa ve faydalı. Herkesin göz gezdirmesinde fayda var.
Osmanlı Hekimlerinin Sağlık Kuralları
Osmanlı Hekimlerinin Sağlık KurallarıAyten Altıntaş · Milenyum Yayınları · 201716 okunma
“Uyumak susup durmaya benzer, zira onda rahatlık vardır, gıdanın sindirimine yardım eder.”
Sayfa 157 - Milenyum yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Şair Hafız Şirazi’nin “ varlıkla yoklukla içini incitme ve hoş kanılı ol, zira yokluktur sonu her kemalin”
Sayfa 150 - Milenyum yayınlarıKitabı okudu
Gülmek ve ağlamak gibi duyguların hareketi vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına sebep olur ve sağlığa yararlıdır.
Sayfa 149 - Milenyum yayınlarıKitabı okudu
Ümit içinde olanın da yüzü ferah, parlak, bedeni kuvvetli olur.
Sayfa 146 - Milenyum yayınlarıKitabı okudu
İnsanın duygu durumu o insanda zehir, yemek, şarap ve ilaçlardan daha etkilidir.
Sayfa 143 - Milenyum yayınlarıKitabı okudu
22 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.