Zehra Aydüz
Bu kitapta hikâyelerin tatlı diliyle o güzide insanları anlamayı, yüksek bir medeniyetin içindeki cevheri sergilemeyi amaçladım. Hatıralarıyla aramızda yaşadıklarını farzederek bu hatıralara vefa borcumu yerine getirmeye çalıştım. Bir pencere açmaya çalıştım, yüzyıllar öncesine uzanan.  Bir yol tutturmaya çalıştım, ecdadımızı kucaklayan. Elim kısa, idrakim kısa, yolum kısa kaldı, ancak avuçlarıma topladığım bir kaç parça parlak taşla sizlere hâl anlatmaya çalıştım.  Gönlüne, idrakine, ferasetine güvenenler o küçük pencereyi sonuna kadar açıp, benliğin dar patikalarından yürüyüp uzaklarda bir yerlerde kurulan sofralara konuk olup, zerafetle asaletin kaynaştığı yüreklere tanış olabilirler...
184 sayfa

170 syf.
10/10 puan verdi
Bir ruh gibi incelip yüzyıllar öncesine dönerek, sokaklarında dolaşmak, sofralarına konuk olmalı, kervansaraylarında dinlenmeli, çarşılarında alışveriş yapmalı, onlarla halleşip söyleşmelidir. Belki
184 syf.
8/10 puan verdi
Bu sene okuldan okumam için verilen ikinci kitap ve benim en sevdiğim hikayeler şunlar: (7. Sınıfım) Mihrimah (güneş ve ay) ve Akıncılar, tarih dersini (sosyal) hiç sevmeyenler, yani benim gibi olanlar için biraz sıkıcı bir kitap olabilir ama bunu sadece tarih dersinden hiç anlamayanlar ve sevmeyenler için söylüyorum, gerçi ben tarih dersini sevmediğim halde çok azda olsa bazı hikayeleri sıkıcı bulmadım, neyse kısacası güzel yazılmış bir kitap, bazı hikayeler bittiğinde altlarında Notlar oluyor ve bu çok hoşuma gitti, okumanızı öneririm.
170 syf.
10/10 puan verdi
Kitap oldukça başarılı ve güzeldi. Bir kısım hikayelerini önceden okusam da, tekrar okumak hiç sıkıcı değildi. Hoş bir kitap, okumanızı önerdiğim bir kurgu. Tarihte sizi küçük bir gezintiye çıkaracak ayrıca dili hiç ağır değil.

Zehra Aydüz
Zehra AydüzYazar · 25 kitap
1971 yılında Balıkesir’de doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. Özel kurumlarda tarih öğretmenliği yaptı. Evli ve üç çocuk annesi olan yazarın çeşitli dergilerde yazıları yayınlandı. Tarihi olayları hikâye şeklinde aktarmaya önem veren Aydüz'ün, Uğurböceği Yayınları'nda sekiz kitaptan oluşan Osmanlı Tarihi Dizisi’nden başka, Taşı Toprağı Tarih İstanbul adlı bir kitabı daha bulunmaktadır. Ayrıca Muştu Yayınları’nda Günebakan Çiçekleri, Zafer Yayınları’nda ise Osmanlı Hikâyeleri adlı kitapları yayınlanmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.