Kay Scarpetta Serisi 1

Orijinal Adı:
Postmortem

Puan vermedi·303 syf.·
2026 8. kitabı
Patricia Cornwell’in "Otopsi"sini okumak, benim için sadece bir macera değil, adeta bir "gerçeklik tokatı" gibiydi. Polisiye türüne Dr. Kay Scarpetta gibi güçlü, zeki ama bir o kadar da insani bir karakteri kazandırması muazzam bir başarı. Çoğu polisiye kitabında cinayet bir "bulmaca" gibi işlenir; ama Cornwell burada bize o bulmacanın ne kadar kanlı, ne kadar acı verici ve ne kadar titiz bir çalışma gerektirdiğini gösteriyor. Scarpetta’nın o morgdaki yalnızlığı, cesetlerle olan sessiz iletişimi beni gerçekten çok etkiledi. Kitabın dili bazen çok teknikleşse de, yazar bu teknikliği o kadar betimsel bir atmosferle harmanlıyor ki, o dezenfektan kokusunu gerçekten alıyorsunuz. Özellikle kadın bir karakterin, erkeklerin hüküm sürdüğü bir dünyada kendi tırnaklarıyla kazıyarak var olma çabası hikayeye çok farklı bir derinlik katmış. Scarpetta sadece bir doktor değil, maktullerin sesi olan bir avukat gibi aslında. Okurken katilin kim olduğunu merak etmekten ziyade, "Acaba Scarpetta bu travmanın altından nasıl kalkacak?" diye düşünürken buldum kendimi. Eğer siz de suçun sadece sokaktaki takibini değil, laboratuvardaki o sessiz ve derin analizini merak ediyorsanız, bu kitap tam bir başyapıt. Biraz sert, biraz soğuk ama kesinlikle çok gerçekçi bir yolculuk.
OtopsiPatricia Cornwell · Altın Kitaplar · 200058 okunma
2025 35. kitabı
Okunma: 29 Mart 2025 16:31
«6 Haziran Cuma günü Richmond'da yağmur yağıyordu» Richmond halkı, önce kurbanlarına tecavüz eden ve sonra onları yatak odalarında boğan bir seri katilin varlığından rahatsızdır. Öldürülen kadınların cesetlerini inceleyen Richmond polis departmanin adli doktoru Kay Scarpetta bu dava ile ilgilenmektedir. Patricia Cornwell'in okuduğum ilk kitabı ve kesinlikle okumakta geç kaldığımı düşünüyorum uzun zamandır böyle bir suç kitabından keyif almamıştım, kitabın bizde ki basimi 2000 yıllı yani tam tamina 25 yıllık belki de daha uzun sure önce basilmiş bir kitap olmasına ragmen kitap sanki son birkaç yılda yayınlanmış yeni bir kitap gibi kitabin akışına bayıldım. Bu arada Kay Scarpetta serisinin ilk kitabı olmak ile beraber Patricia Cornwell'in da ilk romanı imiş. Eğer öyle ise oldukça başarılı Son olarak, Richmond Polis Departmanında Çavuş Pete Marino ile iş birliği yapan Baş Adli Tabip Dr. Kay Scarpetta Bu ikisinin diğer kitaplarda da iş birliği yapacağını düşünüyorum belkide daha fazlasini #patriciacornwell
OtopsiPatricia Cornwell · Altın Kitaplar · 200058 okunma

Patricia CornwellYazar · 22 kitap
Çeşitli ödüller kazanmış, Charlotte Observer gazetesinin eski polis muhabiri, Dr. Kay Scarpetta'yı tanıttığı Otopsi adlı ilk romanını kaleme almadan önce altı yıl, Virginia eyaletinde adli tabib şefinin bürosunda gönüllü polis memuru olarak çalışmıştır. Tüm dünyada olağanüstü beğeni kazanan Otopsi yazarına bir yıl içinde beş büyük polisiye roman ödülü getirmiştir. Atlantik'in iki yakasında ilk romana bu kadar çok ödül ilk kez verilmiştir. Bunu izleyen dokuz Scarpetta romanı tüm dünyada en çok satan kitaplar listesinin ilk sıralarında yer almıştır. Yazarın Food to Die For ve Scarpetta's Winter Table adlı eserleri de dünya listelerinde boy göstermektedir. Kuzey Carolina, Davidson Koleji'nden mezun olan Cornwell'in, polislerin dünyasını ve çalışma yöntemlerini dile getiren üç eseri daha vardır. Ayrıca A Time for Remembering adlı eseri gezici bir vaizin karısı olan Ruth Graham'ın biyografisidir. Patricia Cornwell Connecticut Greenwich'de yaşamakta ve adli tıp araştırmaları, hayvanları koruma, kurbanlara yardım gibi çeşitli kuruluşlara destek vermektedir.