Kay Scarpetta Serisi 11

Orijinal Adı:
The Last Precint

2019 198. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2019 17:06
Dikkat spoiler içerir. Kay Scarpetta, evinde ona saldıran Jean Baptiste Chardonne'u etkisiz hale getirmiştir. Jean pek çok cinayetten aranmaktadır ancak dava Richmond yerine New York'ta görülecektir ve savcı Jaime Berger bakacaktır. FBI ajanı olan yeğeni Lucy, davranışlarından dolayı açığa alınır ve o da işi bırakmaya karar verir. İnterpol ajanı ve kısa süreli sevgilisi Jay Talley De olaya dahil olmuştur. Olay yerlerindeki DNA izleri Jean ile tutmaz. Bir anda işler tersine döner. Kay artık soruşturmada bir şüphelidir. Berger gizlice yanına yanaşıp bilgi toplamıştır. Vali de arkasında Durmaz ve bir süre dinlenmesini ister. Yanında sadece arkadaşı Anna, dedektif Pete Marino, Lucy kalmıştır. Benny adında bir çocuk kendini asar. Soruşturma sırasında Kev Bellin adında bir kadının oteline giderler ve şüphe uyandıran bazı şeyleri görürler. Ancak çok geçtir. Beklenmedik bir isim olan katil onu ve Lucy'yi yakalar. Acaba bu işten sağ salim kurtulabilecek midir? Benton'un ölümünden sonra kendine gelecek midir? Katil kimdir ve cinayetleri neden işlemiştir? Diana Brey cinayeti dosyasından aklanacak mıdır? Berger ile olan ilişkisi nasıl devam edecektir? Keyifle okunan bir roman.
Son DurakPatricia Cornwell · Altın Kitaplar · 200550 okunma
·512 syf.·
2015 20. kitabı
Okuduğum en iyi polisiyelerden biriydi. Sırf polisiye yanıyla değil, içerdiği hukuk mücadelesiyle, gerçeğin ortaya çıkması sürecinde okuyucuya kattığı heyecanla okunmaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum. Eğer polisiye seviyorsanız, bu kitabı da bir okuyun derim.
Son DurakPatricia Cornwell · Altın Kitaplar · 200550 okunma

Patricia CornwellYazar · 22 kitap
Çeşitli ödüller kazanmış, Charlotte Observer gazetesinin eski polis muhabiri, Dr. Kay Scarpetta'yı tanıttığı Otopsi adlı ilk romanını kaleme almadan önce altı yıl, Virginia eyaletinde adli tabib şefinin bürosunda gönüllü polis memuru olarak çalışmıştır. Tüm dünyada olağanüstü beğeni kazanan Otopsi yazarına bir yıl içinde beş büyük polisiye roman ödülü getirmiştir. Atlantik'in iki yakasında ilk romana bu kadar çok ödül ilk kez verilmiştir. Bunu izleyen dokuz Scarpetta romanı tüm dünyada en çok satan kitaplar listesinin ilk sıralarında yer almıştır. Yazarın Food to Die For ve Scarpetta's Winter Table adlı eserleri de dünya listelerinde boy göstermektedir. Kuzey Carolina, Davidson Koleji'nden mezun olan Cornwell'in, polislerin dünyasını ve çalışma yöntemlerini dile getiren üç eseri daha vardır. Ayrıca A Time for Remembering adlı eseri gezici bir vaizin karısı olan Ruth Graham'ın biyografisidir. Patricia Cornwell Connecticut Greenwich'de yaşamakta ve adli tıp araştırmaları, hayvanları koruma, kurbanlara yardım gibi çeşitli kuruluşlara destek vermektedir.