Perfectly Imperfect #1

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2023 31. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2023 18:50
Mafya konulu kitaplar için kurşun atar kurşun yerim o kadar seviyorum. Roman bir kaza sonucu tekerlikli sandalyeyle olmak zorunda ve imajı bu durum yüzünden kötü etkileniyor ve sağ kolu imajını değiştirmek için göstermelik de olsa bir evlilik yapmasını söyler bu durumu pek iç açıcı, iyi gibi durmasa da sonunda mantıklı bulur. Ve Nina'nın babasının Roman'a borcu vardır tabii o borcu içinde Nina'yı verir. Nina da ilk başta bundan hoşlanmaz ama babasının zor durumda olduğu için kabullenir ve bir şey daha vardır bu evlilik sadece altı ay sürecektir. Tabiii Roman, Nina'yı görür görmez vurulur ve çok etkilenir. Karakterler olsun konusu olsun cidden çok hoşuma giden kitaplardan biri oldu.
2024 10. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2024 00:52
ben bu adama, bu kitaba, bu kadına, bu yazara aşığım. ben uyuyor, uyanıyor ve bu kitap var olduğu için şükrediyorum. roman benim, benim kocam. nina da benim karım. 3sum teklif ediyorum. bu ikili uff çünkü yani. kitaba ne kadar bayıldığımı çevirisinin incelemesinde de dile getirdim tekrar getiriyorum. bu kitabı okuyun çünkü bu kadar olur. maşallah. iyi ki var bu kitap
2022 326. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2022 20:13
Yazar yeni ilk okuyuşum 5 kitaplık Perfectly Imperfect serisinin ilk kitabı önce kapaklar dikkatimi çekti bence hepsi şahane pdf bulması çok zor oldu falan anca işte . Fakat kitaba bayıldım şiddetle tavsiye ederim bence acayip güzeldi erkek kahraman çok iyiydi fakat tabiiiiii kadın kahraman şahaneydi tek kelime ile Okuduğum en leziz mafya romanlarından biriydi her sayfasını sevdim . Roman Petrov 35 yaşında 12 senedir Rus Bratva'nın Pakhan'ı kendisine düzenlenen bir bombalı saldırıda dizi parçalanıyor . Tekerlekli iskemlede devamlı tedavi görüyor . Herkese yaralarının iyileşmekte olduğu ve zayıf olmadığı gerçeğini göstermek için 6 aylığına geçici bir gelin almayı kabul kabul ediyor . Bunun rol olacağını Roman'ın etrafında sadece 3 kişi bilecek . Nina'nın babası Bratva'dan 3 milyon doları zimmetine geçirmek gibi hayatının en büyük hatasını yapınca . Roman adamın kızını 6 aylık evlilik için istiyor . Ayrıca Nina karakterleri taklit etme ve duruma uyum konusunda harika bir hatun :)))) Nina adama dram pislik trip hiç birini yapmadı nefisti babasının nasıl sıçtığını anlayınca kabullendi . Fakat hatun çok farklı minicik sevimlicik sanatçı deli dolu bir şey . Roman zaten daha ilk görüşte bayıldı hatuna doğal olarak . Roman bacağı yüzünden hafif huysuz ve çekingendi ama Nina ile farklı bir karaktere dönüşüyordu . Bol mizah içeren Entrikalı hafif olaylı akıcı ana çiftin nefis kimyası ve adım adım aşık olmaları ile muhteşem ilerleyen bir kitaptı . Nina'nın daha önce yaşadığı ilişkisi ile ilgili travmasına Roman 'ın yaklaşımının tatlılığı falan beni bitirdi . Ayrıca Nina'nın dışarıya karşı hafif beyinsiz Mafya karısı rolünü oynayışı bazı yerler acayip komikti . şimdiye kadar okuduğum en şirin mafya romanıydı kısaca :)))
·213 syf.·
2023 161. kitabı
Kitap akıcı başladı. Sayfa sayısı az olmasına rağmen yoğundu. Yazar gereksiz cümleler yerine daha yoğun ifadelerle sayfalarca gereksiz yere yazmaktansa daha kısa yazmış. Ama bu asla rahatsız etmiyor eksik hissettirmiyor. Sadece son sayfaya geldiğimde keşke daha çok sayfa olsaydı da okumaya devam etseydim dedim. Roman’a kesinlikle bayıldım. Dışarıya tam olması gerektiği gibi Nina’ya karşı ise kedi gibi.. Ve bunu gerçekten çok güzel dengelenmiş.Nina ise bu tarzda beklediğim kitaplardaki kadın karakter resmen. Çok iyiydi. Roman ile ikisinin dialoglarına bayıldım. Keşke daha uzun olsa ve daha çok okusam diye düşündüm. İnsanı tam RS’den çıkarmalık bir kitap. Gereksiz detayların olmaması güzeldi. Ama Rus mafyası okuyorken insan biraz olay görmek istiyor. Bu türü sevenler belki kitabı çok sevemeyebilir, ama ben kesinlikle sevdim. Kahkaha attığım çok yer oldu. Nina’nın zeki cevapları, Roman’ın akıllıca idareleri gayet keyifliydi. Aslında kitapta Sergei karakterini daha çok merak ettim, yaşadıklarının arkasında ne var acaba? Yakın zamanda onu da okurum umarım. Serinin ilk kitabı daha az seviliyor sanırım, ama beklentiyi düşük tuttuğumdan ve son zamanlarda okuduklarımdan sonra resmen ilaç gibi geldi.
1000k
2022 62. kitabı
Öncelikle kitabın İngilizcesi kolaydı. İlk defa İngilizce kitap okuyorsanız dahi rahatça anlayabilirsiniz. Nina’nın babası (nasıl kendini kaybetmişse) Rus mafyasından üç milyon dolar para çalıyor. Yaptığı ortaya çıktığında ise Roman’ın tek istediği onu öldürmek oluyor. Sağ kolu, birkaç ay önce kaza geçirdiği için tekerlekli sandalyede olan Roman’a onu öldürmektense kazadan sonraki imajını düzeltmek ve sağlığıyla ilgili söylentileri bastırmak için adamın kızıyla evlenmesini söylüyor. Ve böylece ikilimiz altı aylığına göstermelik bir evliliğe başlıyor. Bu noktada Nina ve onun cesur halleri hoşuma gitti. Roman’ın karşısında hep kendi gibi oldu, lafını sakınmadı ve ona karşılık verdi. Roman da zaten aşırı kaba saba bir Rus mafya lideri de değildi. İletişimleri baştan itibaren hoştu. Nina bir noktada Roman’ın casusu olmak için rol yapma yeteneklerini ortaya seriyor ve o kısımlara bayıldım Bir anda kendisine yeni bir karakter oluşturması ve Roman’ın ona verdiği görev için en ufak detayı bile düşünmesi çok keyifliydi İki karakterin de kendi travmaları vardı. Nina birkaç sene önce saldırıya uğradığı için uzun ve kalıplı erkeklerin yanında çekiniyor. Roman, Nina’nın korkularını ilk öğrendiği andan itibaren ona büyük bir saygı duyuyor. Nina da birçok şeyin farkında ve onun sayesinde Roman’ın Nina’ya hep en az yapılı adamları koruma olarak verdiğini ve eğer o odaya girerse adamlarına oturmalarını söylediğini öğreniyoruz. Ben sırf bu bilgiyi gördüğüm için bu kitaba başladım. Ne kadar seçiciyim değil mi hahahahah Klasik mafya kitaplarına göre olaylar daha azdı. Genel olarak karakterlerin ilişkilerine odaklanıyoruz. Sonlara doğru ilişkilerinde bazı çatırdamalar oldu ama bir noktada bunlar olacaktı zaten Eğlenceli, aşırı akıcı ve tatlıydı. İlgilenenlere duyurulur.
# spoiler içerebilir #
2024 26. kitabı
Okunma: 17 Mart 2024 02:38
geçmişte birkaç olumlu ve olumsuz mayfa romantizmi okumuş olsam da özellikle istediğim bir tür değildi ama sanırım bu yazar bunu değiştirecek. kitaplarda genellikle boşuna uzatılmış ve yersiz dram katılmış kısımları hiç sevmem. bu seri adeta bir ilaç... ortalamanın altında bir sayfa sayısı var ama yaşananlar ve hissettirdikleri... rus mafyasının gözü pek pakhanı roman petrov, bir suikast sonucu sakatlanıyor ve itibarı zedeleniyor. bu durumdan kurtulmak ve bir varise sahip olmak için sağ kolu tarafından evlenmesi öneriliyor. ona yüklü bir miktar borcu olan adamsa bu borçtan kurtulmak için pakhanın 6 aylık düzmece evlilik teklifini kabul ediyor ve kızı ninayı pakhanla evlendiriyor. nina asla pick me değil ve neyle karşı karşıya olduğunu biliyor ve kabul ediyor. anlaşmalı evlilik bir anda aşka dönüşünce de uğruna mafya savaşlarının bile başladığı bir durum ortaya çıkıyor. kitap muhteşemdi. yaralı boyumuz roman adeta bir dev. yılmaz, yıkılmaz bir adamken aşkından deliye dönüyor. aklı fikri nina oluyor. dediğim gibi kitap asla fazladan tek bir sıkıcı cümleye bile sahip değil. kurgu, cümleler, duygular çok akıcı ve sıkmıyor. seri daha da uzamalı
1000k
2023 75. kitabı
Okuduğum en yumuş mafya kitabı olabilir. Rus mafyası var kurgumuzda ama daha yumuşak daha aşk adamı bir Pakhan karakterimiz. Olaydan çok aşk ve duygular var. Anlaşmalı evlilik ana konusunda ilerleyen kitap hızlı bir dile sahip ki karakterlerin âşık olmaları, itirafları bir çırpıda oluyor. Ama itiraf ediyorum buna hiç takılmadım. Aksine aşırı keyifle okudum. Yani dark, sert bir kurgu değilse aradığınız mis gibi kurgu valla üstelik çabucak okunuyor. Okurken en çok diyaloglardaki şakacı havayı sevdim. Nina ve Roman o kadar rahat ve sıkmayan bir çiftti ki okudukça okuyasım geldi. Başlarda çok yumuşak, okuduğum mafya kitaplarına benzemeyen bir kurgu gibi gelince sevmeyeceğimden korkmadım desem yalan olur. Ancak okudukça o kadar içine girdim ki kitabın, hiç takılmadım valla yumuşluğuna. Roman aşırı tatlıydı. Âşık Roman tam kedi yavrusu gibiydi ama Pakhan Roman da gözü kara katildi. Nina'nın gücüne de ayrı hayran oldum. Çok orijinal bir karakteri vardı, hafif çatlak ama esprili kişiliğini çok ayrı sevdim. Kısa, çabucak okunan ve *bence* hiç sıkılmadan birkaç saatte bitebilecek bir kitap Tuvaldeki Yaralar. Sert, dark mafya kitaplarını sevmeyenler mutlaka okumalı bence. Sevenlerde daha yumuşak, aydınlık bir mafya kitabı olduğunu bilerek başlamalı. Kitapta tek Nina'nın son dakika büyüttüğü olayı ve araya giren, bana göre gereksiz uzun olan o ayrılığı sevmedim. Bir de kitabın daha uzun olmaması detayı var ki birkaç sayfa daha olsun da birkaç cümle daha okuyayım istedim. Bunun dışında mis gibi kafa dağıtmak kitap.
2023 34. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2023 15:17
Uzun zamandır okuyamadığım romantik kurgu açlığıma dibine kadar iyi gelen, kısacık ama dolu dolu hissetiren yakında çevirisi de ülkemizde yayınlanacak Painted Scars hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum sizlerle. Öncelikle kitabımız Perfectly Imperfect serisinin ilk kitabı. Sanıyorum ki her kitabında farklı bir karakteri okuyacağız biz. Painted Scars, kısa bir zaman önce bir kaza sonucunda bacağından sakatlanan mafya liderimiz Roman ve babası dolayısıyla Roman ile bir anlaşmaya girecek olan Nina'nın hikâyesini sunuyor bizlere. Aslında ilk başta kurgu aşırı klişe görünse de her klişe de bir keramet vardır diyerek devam ettim ben kitaba. İki karakterin dinamiği, özellikle Roman'ın bir mafya liderinin höt höt karakterinden baya bir uzak olması ile kurgunun bilinir, tahmin edilebilir olması da çok etkilemedi. Çünkü karakterler harikaydı. Gelişimleri okunasıydı. Bu yüzden uzun zamandır romantik kurgulardan almadığım zevki Painted Scars'dan aldım ben.
2023 Okuma Raporları
2023 25. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2023 00:00
Perfectly İmperfect Serisinin ilk kitabını da böylece bitirmiş bulunmaktayım. Rus mafyasının phakanı Roman ve Nina arasında ayarlanan evlilik konu alınıyor bu sefer. Ve ben Ninaya bayıldım. Tek kelimeyle harikaydı onun ve Roman'ın yaptıkları rolleri okumak. Nina'nın içine gireceği karakterler oluşturması falan beni kendisini sevmeye itti. Gerçekten koskoca phakanı da parmağında oynatması harika bir eğlence oldu bana. Ben sanırım bu seriyi bitireceğim. 3.kitapla devam etmeyi planlıyorum. Okuma sıramı sorgulamıyoruz. Bu arada önce 2'yi sonra 1'i okumak hiç bir sıkıntı yaratmadı.
Vıcık vıcık müstehcenlik!!
Puan vermedi
Tuvaldeki Yaralar’ı okumaya niyetlendim ama kitapta olay resmen kurgudan çıkıp tamamen müstehcen bir şova dönüşmüş, yani bir yerden sonra hikaye falan kalmıyor. Neva Altaj dozu iyice kaçırmış; her iki sayfada bir dönen o bel altı muhabbetler, aşk meşk olayını aşmış resmen +18 dünyasının dibine vurmuş. !!! Eğer "ben kitabın konusuna, gidişatına bakarım, öyle her dakika açık saçık sahne okumaktan hoşlanmam" diyorsan, bu kitap seni fena bayacak ve benim gibi yarı yolda bırakacaktır. Hassas olan arkadaşlar hiç boşuna vakit kaybetmesin, çünkü romantizm beklerken kendinizi resmen bir yetişkin filminin senaryosunda buluyorsunuz; kısacası dozajı ayarsız, mevzusu fazla vıcık vıcık bir olmuş… Vesselam…
Tuvaldeki YaralarNeva Altaj · Artemis Yayınları · 20252,960 okunma

Neva AltajYazar · 5 kitap
Neva Altaj, çağdaş mafya romantizmi türünde eserler veren bir yazardır. Edebiyata olan tutkusunu erken yaşlarda keşfetmesiyle başlamış ve bu tutkuyu profesyonel yazarlık kariyerine dönüştürmüştür. Yazar, eserlerinde okuyucularına hem romantik hem de gerilim dolu hikayeler sunarak, onları farklı duygusal yolculuklara çıkarmaktadır. Altaj, kariyerine devam ederken, yeni hikayeler ve karakterler yaratmayı sürdürmektedir.