Para Yönetimi 101, bireylerin gelirlerini daha bilinçli kullanmalarını ve finansal denge kurmalarını amaçlayan temel bir rehber niteliğindedir. Tasarruf, harcama kontrolü ve yatırım gibi konuları sade bir dille ele alır. Basit ama etkili öneriler sunması, finansal farkındalık kazanmak isteyenler için iyi bir başlangıç sağlar.Öneririm
Bu kitap bana özellikle bütçe yönetimine önem vermek ve harcamalarımı takip etmek konusunda yol gösterdi. Ama kitabın geneline bakılacak olursa bahsedilen konular, örneğin emeklilik ya da vergiler, Amerikan sistemine göre yazılmış. Bunların bir çoğu Türkiye için geçerli değil o yüzden de bu bölümleri sadece göz gezdirerek okudum. Yine de çok genel bilgiler edinmek istiyorsanız okuyabileceğiniz bir kitap.
Para yönetimini genel değerlendirmek adına yol gösterici olabilir. Ama ayrıntılı olarak incelemek için yeterli değil, Amerikan Sosyal Güvenlik Sisteminden bahsediyor genel olarak. Bes, SGK, Bağkur tarzı sistemleri Türkiye’deki şartlara göre araştırmak gerekiyor. Amerikan sistemindeki isimleri ve özellikleri çok farklı.
Kitabı okuduktan sonra; paranızı yönetmeyi öğrenecek ve eminim paranızı harcarken de daha dikkatli davranacaksınız.Özellikle "sevimli"bankalarımız ve kredi kartlarına olan bakış açınız değişecektir.
Kitap çeviri olduğu için verilen örneklendirmeler hep ABD temelli. Kendimizi eksik hissettiğimiz konu başlıklarını not edip Türkiyedeki sistemler için kendi araştırmamızı kendimiz yapabiliriz. Böylece kitaptan alacağımız fayda da yukarıya çıkacaktır.
Kitabı Bəyənmədim.
Mən bu kitab üçün 5/10 deyərdim.
Daha ətraflı:
(İlk olaraq qeyd etmək istərdim ki aşağıdakılar mənim şəxsi düşüncələrimdir.)
Oxumaq olar amma oxunacaq bütün kitablardan sonra.
Kitab əsasən Amerika birləşmiş ştatları vətəndaşı üçün yazılmış kreditlər, vergilər və təqaüd proqramı kimi sahələrdə doğru idarəetmədən bəhs edir. Əsasən yazılanların böyük bir hissəsinin ABŞ üçün olması orada yaşayan və ya orada yaşamaq istəyən şəxslər üçün daha faydalı olacağı ilə yanaşı, gələcəkdə kredit və vergilər, təqaüd proqramı haqqında ümumi fikir sahibi olmaq üçün oxuna bilər.
Kitabdan çıxarılan nəticələr:
Kredit keçmişi insanı banklar ilə daima müəyyən faiz ilə borc pul götürə biləcəyi gözəl dosta çevirir.
Kredit keçmişi sizə xırda və kiçik biznes üçün imkan yaradır.