Peygamberler Tarihi ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Hayatı

Ahmed Cevdet Paşa

Peygamberler Tarihi ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Hayatı Hakkında

Peygamberler Tarihi ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Hayatı konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Tarih yapmak kadar, tarihi yazmak da önemlidir. Biz tarihi daha çok bu yazılanlardan, yazanların gözünden okur ve öğreniriz. Tarihte yaşananlara onların durduğu yerden bakar, ona göre yargılar, değerlendirir ve tarafımızı belirleriz. Bu açıdan tarihin, özellikle de İslâm tarihinin doğru öğrenilmesi önem arz etmektedir. Bu da ancak doğru kaynaklardan okunursa mümkün olmaktadır. Bugünün müslümanına tarihe (ve kendi tarihine) bakışının nasıl olması gerektiğini hatırlatan ve ecdadımızın aziz yâdigârlarından biri olan, Osmanlı’nın son devirde yetiştirdiği büyük âlim ve devlet adamı merhum Ahmed Cevdet Paşa’nın kaleme aldığı Kısas-ı Enbiyâ ve Tevârîh-i Hulefâ adındaki eseri, işte bu düşünceyle okuyucuyla buluşturmaya karar verdik. Bu çalışmanın piyasadaki mevcutlarından ayrılan bazı yönlerini şöyle sıralayabiliriz: Eser mümkün mertebe üslup özelliklerine sadık kalınarak ve anlam kaybına uğratmamaya gayret edilerek sadeleştirilmiştir. Özellikle coğrafî yerler hakkında verilen bilgilerle, dipnotlarla zenginleştirilmiş ve her bir cildin sonuna araştırmacılara faydalı olması için dizin ilave edilmiştir.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 37 dk.Sayfa Sayısı: 304Basım Tarihi: 2020İlk Yayın Tarihi: 29 Nisan 2013Yayınevi: İnsan Yayınları
ISBN: 9789755749310Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 61.9
Erkek% 38.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Ahmed Cevdet Paşa
Ahmed Cevdet PaşaYazar · 40 kitap
Ahmed Cevdet Paşa (1822-1895), zamanının büyük devlet adamı, tarihçisi, hukukçusu, dilbilimcisi ve eğitimcisidir. 18. asır Osmanlı’sının siyaset, hukuk, eğitim ve kültür hayatında çok önemli bir yere sahiptir. İlk eğitimini memleketi olan Lofça’da aldıktan sonra, İstanbul’a gelmiştir. Burada çeşitli medreselerde pek çok müderristen ders almış ve eğitimini tamamlayarak müderris olmuştur. Arapça, Farsça ve Fransızca bilen Cevdet Paşa’nın hayatı, Mustafa Reşit Paşa ile tanışmasıyla değişmiştir. Bu dönemde, Mecelle’yi hazırlayan Divan-ı Ahkâm-ı Adliye’yi kurmuş; Adliye Nazırlığı, Dâhiliye Nazırlığı, Maliye Nazırlığı, Evkaf Nazırlığı gibi pek çok idari vazifelerde bulunmuş; Bursa, Halep gibi çeşitli yerlerde valilik yapmıştır. Bu idari görevleri sırasında ilmi çalışmalarını en önemlisi, tam olarak kendi eseri olmasa da, hazırlanmasında büyük katkısı olan Mecelle-i Ahâm-ı Adliye’dir. Mecelle’nin haricinde pek çok kanun, nizamname hazırlamıştır. Tarih alanında Tarih-i Cevdet, Kısas-ı Enbiyâ, Tezâkir, Mârûzâtgibi eserler ortaya koymuştur. Türk dil bilgisi alanında önemli yeri olan Belâgât-ı Osmaniye, Kavâid-i Osmaniye, Kavâid-i Türkiye gibi eserleri telif etmiştir.