The Powerless Trilogy #1

Powerless

Lauren Roberts

Puan

7.610 üzerinden
511 kişi
Gerçekten hem şaşkınım hem de üzgünüm.Daha fazla devam etmek istemiyorum rs’ye sokacak beni,çok sıkıldım okurken.Fantastik bir kurgu olmasına rağmen ikili ilişkinin daha ağırlıkta olduğu bir kitap.Ama aralarındaki ilişkiye yükselmeyince elde bir şey kalmadı maalesef.Belki okuduğum zamanla alakalıdır,bilemiyorum.Tekrar şans verebilirim ama bu kadar sevilen ,çıkalı çok olmadığı halde bu kadar fanartı yapılan bir kitabı daha güzel beklerdim.Konu da çok tanıdıktı zaten.Bana göre değildi maalesef.
PowerlessLauren Roberts · Simon Schuster · 2023985 okunma
6/10
·528 syf.··
2024 18. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 06 Mart 2024 00:00
Spoiler vermeden yorumumu yapmaya çalışacam: İlk yarı sürünerek ilerledim, konu da karakterler de bir türlü sarmadı beni. Dnf etmeyi çok düşündüm ama ikinci yarı “trial” ların başlamasıyla nihayet bi hareket, bir heyecan geldi hikayeye. İlk baştaki sorularıma biraz cevaplar buldum. Sonra Kai ile Paedyn’in beni mutlu eden birkaç sahnesi oldu. İkinci yarı daha güzeldi kısacası. Beklentisiz başlayan çoğu kişiye eğlenceli geleceğinden emin olduğum bir kitap ama ben “yılın favorisi” falan denince okurken çığlık attığım, karakterlere aşık olduğum, nefesimi kesen özgün bir macera bekliyordum. Yine de güzel, keyifli ama biz bunları önceden okuduk ve biliyoruz farklı bi şey yok ona üzüldüm sadece. Feyre’nin yarış labirentini koy, açlık oyunlarının ormanda hayatta kalma çabasını koy… Benim beklediğim fantastik ve aşk levelının çok çok altında kaldı. Paedyn ile hiç bağ kuramadım. Sona geldiğimde iyice gıcık oldum. Başka şekilde çözmeye çalışabilirdi. Kai ve Kitt kardeşlere değinmiyorum okuyanlara bırakıyorum kitaptaki Kitt durumunu. Kitap bir şeyler olmaya çok çabalamış ama özellikle ilk yarıda çok tekrara düştüğü yerler olmuş bu da hikayenin hızını düşürmüş. Yazarın ilk kitabı olmasının etkisi olabilir diye düşünüyorum. Ya bi de bir espri yapıyolar tamam o hoş oluyor birkaç sayfa sonra Paedyn Kai’nin esprisini ona tekrarlıyor Kai de kızın cevabını tekrarlıyor bunu hep yapmış yazar. Biri espri yapıyor azıcık ilerliyorsun aynı espriyi tekrar ikisi birbirinin cümlesini alarak birbirlerine söylüyorlar. Aynı şeyi elli kere yapmasaymış keşke yazar. Bi de anlamadıysak diye ne oluyorsa açıklamış. Kız komik bir şey diyor anlıyoruz aslında şakasına dediğini tam gülecek oluyorum “öyle dedim ama aslında espri yapmıştım” diyor. Tamam anlıyoruz zaten tekrar açıklayınca tüm olay gidiyor.
PowerlessLauren Roberts · Simon Schuster · 2023985 okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Yüksek beklenti, çakılma sebebi ..
Puan vermedi·528 syf.·
2024 88. kitabı
Bu kitaba o kadar yanlış zamanda başlamışım ki.. Çok beklentiyle okumaya başlamamam gerektiğini hatırlattı bana. Kitabın artlarını görünce çok fazla yükselmiştim. Açıkcası fantastiğe yeni başlayan biri olsaydım kitabı severdim. Fantastik açısından çok yetersizken romantik anlamda gayet güzeldi. Kitabı ruh halimin daha uygun olduğu bir zamanda tekrar okuyacağım. Şuan okurken o kadar zorladım ki asla keyif almadım. 2.kitabın çıkışına yakın tekrar okuyup seriye devam edip etmeyeceğime karar veririm.
Kitap Yorumu
PowerlessLauren Roberts · Simon Schuster · 2023985 okunma
1/10
·528 syf.··
2024 2. kitabı
Korkunç bir kitap. İnternette sürekli karşıma çıkan, herkesin “yılın kitabı” dediği bu kitabı sırf merakımdan aldım. Ama okuduktan sonra tek düşündüğüm şey şuydu: Bu kitabın bu kadar övülmesi için resmen reklam parası mı dağıtıldı? Çünkü bu kadar abartılmasının başka bir açıklaması yok. Bu fiyata asla değmez. Gerçekten ASLA. Bir “bu muymuş?!” hayal kırıklığı daha… Yazarın ilk kitabı olduğu o kadar belli ki; her şey sırıtmış, metin tamamen acemice yazılmış. Beni en çok sıkan şey ise aynı sahnelerin, aynı diyalogların, hiçbir duygu geçirmeden defalarca tekrar edilmesi oldu. İlk 200 sayfayı resmen acı çekerek okudum. Sonraki sayfalarda biraz olaylar olmaya başlayınca “eh hadi” dedim ama bu sefer de sonlara doğru “artık bitsin” diye haykırır hâle geldim. Kitap bende hiç heyecan yaratmadı. Çünkü sürekli aynı şeyler tekrarlandı. Bilindikti, tahmin edilebilirdi ve zerre özgün değildi. Kısacası sormak istiyorum: Kim bu kitabı bu kadar abarttı? Benim için korkunç derecede vasat bir kitaptı.
PowerlessLauren Roberts · Simon Schuster · 2023985 okunma
POWERLESS İNCELEMESİ
5/10
·528 syf.··
2025 17. kitabı
Ufak bir inceleme yazmaya geldim buraya. Ufak olacak çünkü zaten yarısından fazlasını atlayarak ve göz kaydırarak okudum. Kitaba başlarken çok bir ön yargım yoktu açıkçası ki başrol ikilimiz arasındaki ilişki beni cidden heyecanlandırmıştı diyebilirim. O ilk karşılaştıkları sahnedeki diyalogları filan kesinlikle keyifliydi. (Kitaptan aklımda kalan yer sadece orası) Kitabın devamında da fena değillerdi sanki şöyle göz gezdirdiğim kadarıyla iyi gibi duruyordu. Bi de daha önceki okuduğum kitapları düşündüğümde ben beni aşk üçgeni rahatsız etmez filan zannediyordum bu kitap bana sevmediğimi açık açık gösterdi. Ama abi kardeş de olmasın yani o güzel bir şey değil ki. Neyse ne bileyim bi abisi bi kardeşi sonra tekrar abisi filan ben sevemedim. Neyse eğer şimdiye kadar okuduysanız ve neden hala hikayesinden ve konusundan bahsetmediğimden filan şikayet ediyorsanız şahsen ben yeni nesil bu kitaplarda konudan bahsetmeye zahmet edemiyorum çünkü zaten oradan buradan her yerden her şeye benziyor hani teknolojisiz bir dünyada açlık oyunlarının röportaj sahnesini okudum bu kitapta daha ne görebilirdim ki. Ama şöyle de bir şey vardı ki bence kitabın akıcılığında bir sorun vardı yani bir oraya gidiyordu bi buraya geliyordu arada atlıyordu yani net bir olay örgüsüne sahip değildi. O kadar boş yaptıktan sonra özet geçeyim bari bu kitap öyle okunmaz sakın okumayın diyebileceğim bir kitap değil ama öyle yüksek yüksek beklentilere filan da gerek yok. Bugün bu kitabın başına otururken tam bu tarz bir kitap okuyup kendi kendime eğleneceğim bir havadaydım ama kitap bir tık ruhumu sömürmüş olabilir. Kalan son ruhumla ruhsuz bir yazı yazarak ben de sizi sömürdüm biraz kusura bakmayın ama buların tüm sebebi kitaptı yani ben ne yapayım.
PowerlessLauren Roberts · Simon Schuster · 2023985 okunma