Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Praxis und Theorie der Individualpsychologie

Alfred Adler

Praxis und Theorie der Individualpsychologie Gönderileri

Praxis und Theorie der Individualpsychologie kitaplarını, Praxis und Theorie der Individualpsychologie sözleri ve alıntılarını, Praxis und Theorie der Individualpsychologie yazarlarını, Praxis und Theorie der Individualpsychologie yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Acıların ve işkencelerin çoğu kendimizden kaynaklanır; belli bir fikrin etkisi altında bunları üstleniriz."
"Her nevroz, bir üstünlük duygusu kazanmak amacıyla kişinin kendisini bir aşağılık duygusundan kurtarma girişimi olarak anlaşılabilir."
Reklam
Hastalıkta ebeveynlerin davranışı- özellikle hastalık ağırlaştığı zaman - çocuk tarafından dikkatle izlenir. Çocuğun, raşitizma, boğmaca, kızıl, grip, v.b... gibi hastalıkları, hastalığı süresince ebeveynlerinin ihtiyatsızca gösterdiği üzüntülü davranışlar, hastalığı, olduğundan daha da kötü göstermekle kalmaz, şımartılmak alışkanlığını da oluşturur. Böylelikle çocuğu hastalıklı yapabilirler. Bu çocuklar hastalık hatıralarını ömürleri boyunca devam ettirebilirler. Sinirlenme derecesi, okula karşı duyulan isteksizliğin aldığı şekil, yalnız kalma tarzı, ilgisizlik ve dikkatsizlik, geç gelmek, karışıklık yapmaya çalışmak, okuldan kaçmak eğilimi, sürekli olarak okul eşyalarını kaybetmek, ödevleri yapacak yerde zaman harcamak gibi okulun istemediği davranışlar işbirliği yetersizliğini gösterirler. Bu haller kuvvetli bir aşağılık duygusundan meydana gelir.
Freud'un Ödip Kompleksi dediği ve ruh gelişmesinin tabii temeli gibi saydığı şey; sadece önlenmemiş arzular karşısında müdafaasız bir oyuncak gibi şımartılmış çocuğun hayatının çok sayıdaki belirtilerinden biridir.
Tüm pedagojik ilkelerin en kötüsü, bir çocuğa onun hiçbir şey olamayacağını, suçlu bir doğaya sahip olduğunu söylemektir.
Tüm pedagojik ilkelerin en kötüsü, bir çocuğa onun hiçbir şey olamayacağını, suçlu bir doğaya sahip olduğunu söylemektir.
Sayfa 436Kitabı okudu
Reklam
Yine de insanım gelişimsel evrelerinde, özellikle genclik döneminde her şeyin ideal çizgileri boyunca yol almadığını, sapmaların meydana geldiğini ve eğer kendimizi gençliğimize ve gençlik dönemi arkadaşlarımıza geri götürecek olursak, sonradan oldukça yetkin insanlar ya da sivrilmiş adamlar olan çocukların çok sayıda sınır aşımı yaptıklarını ortaya çıkarabileceğimizi belirtmeliyiz.
Sayfa 436Kitabı okudu
...öteki vakaların büyük çoğunluğu aylar ve yıllar boyunca sessizlik içinde yoluna devam etmeye mahkumdur ta ki bir gün artık morali çökmüş bireyler olarak değil de suçlular olarak nitelendirilenlerle karşı karşıya kalmamıza dek.
Sayfa 435Kitabı okudu
Çocukluğu sevgisiz bir atmosferde geçmiş bir kişi, yaşlılığında bile bu türlü yetiştirilmiş olmanın belirtilerini gösterir.
Sayfa 412Kitabı okudu
808 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.