Kasım 2019
The Naturals
Sıralamalar

2021 18. kitabı
Okunma: 16 Mart 2021 02:54
Dört kitaplık bir serinin ilk kitabı olan eser dikkat çekici bir kurguya sahip. Yıllar önce işlenen bir cinayet ve tekrar avlanmaya başlayan bir katil. FBI ise katilinin profilini çıkarmak için beş doğuştan yetenekli genci bünyelerine katıp katili yakalamak için eğitim vermeye başlıyorlar. Cassie, Dean , Michael, Lia ve Slaone. Bu beş genç hem birbirlerini hem de onlardan sorumlu olan Ajan Locey ve Ajan Briggs' i tanımaya çalışıyorlar. Katil ise kurbanlarını öldürmeye devam ediyor... Kitabı beğendim. Kurgu iyi. Sonu tahmin edilir değildi. Biraz çevrisin de hatalar var. Polisiye seven okurlara tavsiye ederim. Umarım yayınevi seriyi biran önce biz okurlar ile buluşturur...
2023 13. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2023 23:27
Konusu: Cassandra Hobbes nam-ı diğer Cassie'nin insanları okuma ve profillerini çıkarma gibi doğuştan bir yeteneği var. Bir gün FBI'dan bir programa katılması için teklif alıyor. Kendi gibi genç ve yeteneklilerden oluşan bir ekibin parçası olması için. Bu ekip çözülememiş davalara bakmak için eğitilecek. (Bu çözülememiş davalara bakan televizyon polisiyesi klişesini ben çok severim) Kitabın dili basit ve akıcı. Basım yılı 2013 ve hem bu hem de yazarın ilk kitaplarından biri olması sebebiyle bir hamlık, çiğlik var. O dönemin (her ne kadar solmaya başlasa da) hakim olan popüler kültürünün ve anlatımının etkisini görüyorsunuz. Her şey çok uçarı. Mantık düzlemi çok bozuk olduğundan mesela bu kitap fantastik mi değil mi onu bile kesin söyleyemiyorum. Doğuştan yetenekliler ne yani? Ben arka kapak yazısından filan bu çocukların özel güçleri var sanmıştım. Ama sadece doğal bir yatkınlık olarak ele alınıyor. Devletin birden senin özel olduğunu açıklayıp seni gizli görevlere filan ataması tam çok sevilecek/popüler olacak genç yetişkin internet hikâyesi. Malum gerçek aileler 17 yaşındaki kızlarını yine kızları yaşındaki hiç tanımadıkları yakışıklı bir erkek çocuğuna bavuluyla emanet edip apar topar başka şehre göndermez. Ayrıca kitap, bu incelemeyi yazdığım tarihte çıkarmış olduğu son seri The Inheritance Games ile kıyaslayarak JLB ile ilgili bazı saptamalar yapmamı sağladı. Öncelikle aşk üçgenlerine karşı bir zaafı var. İki serideki döngü birebir aynı. Sayfa doldurmak için rastgele kelimeler yazmıyor. Yazdıklarını hikâyede kullanıyor. Olayları birbiriyle ilişkilendirmekte de başarılı. TIG, konu olarak farklı olsa da çerçeve olarak bu kitabın yükseltilmiş versiyonu gibi. Yazarın beyninde dönen duran bir tema olduğu belli. Devam kitapları okunur ama alıp almamak konusunda
2025 3. kitabı
Katili bulmak için küçük ipuçlarına sahipsiniz ama onları birleştiremiyorsanız vay halinize . Aslında çoğu zaman etrafımızda büyük ya da küçük işaretler vardır . Fark yaratan şey ise o işaretleri birleştirmek . Parçadan bütüne ulaşmak . Cassie de bunu yapabilen insanlardan biri .Tabi bunun yanı sıra eğitim de görmeye başlıyor . Eğitim vesilesiyle yeni insanlarla tanışıyor ve o insanlar da onun kadar özel yeteneklere sahip. Bu kitabı okurken hayrete düştüğüm yerler var . Özellikle katilin betimlemeleri ve içindeki öfkeyi ortaya çıkarmak için seçtiği yöntemler… Katilin kim olduğunu tahmin edebilecek misiniz ? Nüansları fark edip kimin rol yaptığını anlayabilecek misin ? Ama en önemlisi bünyen kaldırabilir mi ? Çünkü genel bir okuyucu kitlesi bu kitabı gönül rahatlığıyla okuyamaz . Birine güvenmek için sadece sözler yeterli olmayabilir . Eylemlerle de desteklemesi gerekir . Ancak güven istatiksel verilere de dayanmıyor .Yani arkadaşım arkan çok sağlam olsa bile sırtından bıçaklayanlar olabiliyor . İyi okumalar dilerim .
Gerilim
2021 14. kitabı
Okunma: 21 Ekim 2021 16:59
Çooook akıcı bir kitaptı. Yazı puntosu büyük olan kitapları ayrı bir seviyorum. Yazar tüm kitap boyunca merak içerisinde bıraktı beni. Bu kitabın seri olduğunu sonradan öğrendim. Ölümcül Oyun ve Katilin İçgüdüsü kitapları da var. Seride 4. bir kitap var mı bilmiyorum. Diğer kitaplarını alır mıyım? Alırım. Benim için okuması çok keyifli, tadımlık bir kitaptı
2024 11. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 01:18
FAZLASIYLA spoiler olacak. kurgu fbi tarafından kurulan gizli bir program olan dogustan yeteneklileri konu alıyor. analist, duygu okuyucu, insan yalan dedektörü ve profilciler derken özel cocuklardan olusuyor bu program. kitabın herhalde yarısına kadar belirgin bir olay zinciri yoktu; annesi uzun süre önce ortadan kaybolmus ana karakterin travması ve cocukların egitimiyle ilgiliydi. sonrasında, asıl olayların baslamasının yanı sıra kisisel iliskilerin gelismesiyle birlikte, sonunu merak ettiren bir hâl aldı. yazar, ikinci kitabı cıkarmaya yönelik olarak, karakterin asıl amacına ulasmaya calısırken karsılastıgı baska bir problemi cözmesini saglayarak güclü bir olay örgüsü kurmus. sac renginden dolayı failden süphelenmistim, fakat sonlara doğru aklımdan cıkmıstı. tabii, koskoca fbi’ın birkac cocuktan daha acemi olması veya bir psikopata ev sahipligi yapmıs olmaları sacma gözükse de, sanırım kitapta vurgulanan ‘dogustan yeteneklilerin, normal insanların caba göstererek yapmaya calıstıklarını, kendi kendilerine daha iyi yapabilmeleri’ ve ‘asıl korkunc olanların ajanlar olduğu’ gibi sözler bu durumu acıklayabilir. sen konseptini gercekten begendim, kurbanın zihnine girmemizin saglanması yaratıcıydı. hatta daha da iyi olması icin, failin zihnine girilerek ben olarak yazılabilirdi. kitabın criminal minds’a benzetilmesi, baslamama sebep olan noktalardandı; belki de sevmemin sebeplerinden biri de budur. reid ve sloane arasındaki benzerlikler COK TATLIYDI, lütfen biri onları dinlesin. bir de michael... aklımı basımdan aldı. baslangıcından itibaren, michael en sevdigim karakter oldu diyebilirim. kitabın sonunda, cassie icin neredeyse ölmesi ve onu kurtarmak amacıyla birini öldürmesi ??? bunun hakkında konusalım. ask ücgenlerinden nefret ederim, kurgu tamamen bunun üzerinden
2023 57. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2023 14:57
Açıkçası daha fazla bilinen bir kitap olmasını beklerdim çünkü şu zamanda yazımı, konusu vb. kötü ya da saçma olsa dahi çokça okunan kitaplar bile bundan daha bilindik. Bence gayet güzel bir kitaptı. Konusu ve içeriği akıcı, sürükleyici ve merak uyandırıcıydı. Yani belki bazı detaylar size saçma gelebilir ancak ben minik hataları çok da önemsemediğim için beni rahatsız etmedi. Daha fazla ilgi hakettiğini düşünüyorum, bir şans verebilirsiniz. Jennifer Lynn BarnesJennifer Lynn Barnes
İnceleme
2020 16. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2020 22:12
Şubat ayına çıktığı zamandan beri ilgimi çeken kitapla başlıyorum. Dört kitaplık bir serinin ilk kitabı Profilci, aynı zamanda da yazarın Türkçeye çevrilmiş ilk kitabı. Kitap çıktığı gibi konusu ilgimi çekti; bir an acaba ana karakterin yaş grubu 17 olduğu için içeriği ve anlatımını da sevip sevmeyeceğim konusunda tereddüt etsem de okuduğuma pişman değilim. Hatta Yakamoz Yayınları yazarın diğer kitaplarını da seri bir şekilde - tabi öncelik seriye ait kitaplar olmak üzere – çıkarmasını umuyorum. Spoiler içerir!!! 17 yaşındaki Casssie’nin insanları okumak gibi doğuştan gelen bir özelliği vardır. Yani izlediği, gördüğü en küçük detayları bir bütün haline getirip karşındaki kişinin tam bir profilini çıkarabiliyor. Sıradan bir yaşam sahip olan Cassie’nin hayatı bir anda FBI tarafından tersine dönüyor. FBI, henüz çözülememiş, ürpertici bazı vakaların çözümünde özel yeteneklere sahip gençleri kullanan gizli bir program – Doğuştan Yetenekliler Programı – başlatılıyor ve bu programda Cassie’ye ihtiyaçları var. Bu programa dahil olan gençler tek bir evde yaşayıp, eğitim alıyorlar. Ve Cassie gibi doğuştan yetenekli ama farklı yeteneğe sahip; Mike, Sloane, Lia ve Dean.. Şimdi ise bu beş kişilik takım, FBI iz üstünde olduğu aktif bir cinayet davasında rol oynamak üzere.. Üstelik belli bir kadın profilinin öldüren katilin bu sefer ki hedefi; CASSİE Ama işler bu sefer diğerlerinden farklı işliyor ve FBI ile bu yeni takım da bunun farkında. Ben bu ekibi çok sevdim ama sanırım Dean’in gizemini daha çok sevdim. Ben kitabı çok sevdim ve umarım Yakamoz Yayınları devamını da seri bir şekilde çıkartır.
2024 15. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2024 08:26
Kolay anlaşılır bir dille yazılan kitap kendini okutuyor ve baş karakter Cassie'ye de hemen ısınıyorsunuz. Ancak Dean dışındaki diğer karakterler ve ajanlar hakkında pek bir bilgi yok. Kurguyu biraz zayıf buldum, okuyucuyu şaşırtmak için bence epey zorlamışlar. Yine de serinin devamına bir şans verilebilir diye düşünüyorum.
2024 10. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2024 00:00
Başlarda biraz saçma bulsam da kitap sonradan sarmaya başladı. FBI ve doğuştan yetenekli birkaç gencin bir araya toplanıp cinayet çözmeye çalışması ele alınmış. Baş rolde Cassie var. Ajan Briggs tarafından ekibe dahil ediliyor ve profil uzmanı gözüyle ile işe başlıyor. Ekipte Micheal, Dean, Lia ve Sloane var. Bunların dışında Ajan Locke ve Briggs hep başlarında. Michael duygu okuma becerisine sahip, Dean ise Cassie ile aynı sayılabilecek insanların profilini oluşturabilme becerisine sahip. Olaylar Cassie'nin gruba katılması ile farklı bir boyut kazanıyor. Katil annesinin ölümünü taklit ederek ona ulaşmayı başarıyor. Bütün olayların annesinin vahşice öldürmesine bağlayan Cassie en büyük desteği Dean'den görüyor. Ama asıl yakınlaşma Micheal ile oluyor. Sonu tam bir ters köşeydi açıkçası ve sanki hikaye devam edecekmiş gibi bitti. Çok sıkılmadan bir solukta okunabilecek türden bir romandı. Keyifli okumalar.
2022 6. kitabı
Konusu çok güzel, aşırı ilgi duyduğum kriminal tarzda. Ama çok daha sağlam bir şey bekliyordum. Çevirisi kötü, dile adaptasyonu başarılı olmamış o sebeple doğal hissettirmiyor. Hikaye de çok yüzeysel geçiyor, pek çok dolgu eksik. O havaya giremiyorsunuz okurken. Sonu fena değildi. Bir iki günde bitebilecek bir gençlik romanı olarak sınıflandırabiliriz.

Jennifer Lynn BarnesYazar · 11 kitap
Jennifer Lynn Barnes (çoğunlukla Jen'i kullanır), eleştirmenlerce beğenilen bir düzineden fazla genç yetişkin romanının yazarıdır. Fulbright Bursiyeri olduğu Cambridge Üniversitesi'nden ve doktora derecesini aldığı Yale Üniversitesi'nden yüksek lisans dereceleri de dahil olmak üzere psikoloji, psikiyatri ve bilişsel bilim alanlarında ileri derecelere sahiptir. 2012 yılında. Jen ilk yayınlanan romanını on dokuz yaşındayken yazdı ve ilk beş kitabını henüz üniversitedeyken sattı. Ya romanları yazmanın yanı sıra Jen, ABD ve MTV gibi televizyon ağları için orijinal pilot senaryolar da yazdı ve fandom psikolojisi ve kurgunun bilişsel bilimi ve daha geniş bir şekilde hayal gücü konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biridir. Jen, Psikoloji ve Profesyonel Yazma alanında ikili bir randevu aldığı Oklahoma Üniversitesi'nde Doçenttir.