Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Psikoloji Gönderileri

Psikoloji kitaplarını, Psikoloji sözleri ve alıntılarını, Psikoloji yazarlarını, Psikoloji yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Sana değer vermeyenlere üzülmenin bir süresi vardır. O süre bittiğinde kendine saygı duyman gerektiğini öğrenirsin ve mantığın konuşur. Kendine saygı duydukça, haketmediğine inandığın, değersiz hissettiğin yerden kalkıp gitmeyi öğrenirsin..."
Doğru düşünen adam her şeyden önce ruhsal yaşayışı sıhhatli olan insandır.
Reklam
İrade
...biz geminin hem kendisi hem de kaptanı olmak durumundayız.
Sayfa 28 - Dergâh Yayınları
Haz, acı ve istek gibi halleri önceden biz kendimizde yaşayarak tanımışızdır; başkalarının kendi ruh halleri hakkında bize anlattıklarını, biz yaşadığımız bu hallere benzetmek suretiyle tanıyabiliyoruz. Hatta başkalarının yaşadığı halleri daha iyi anlamak için onları kendi ruhsal hayatımıza naklediyoruz. Sanki onları kendimiz yaşar gibi oluyoruz; sonra da iç gözlemle kendimizde tanıyoruz.
Sayfa 27 - Dergâh Yayınları
Şuurda ikileşmenin imkânsız olduğunu Auguste Comte iddia etmiştir. Ona göre şuurun ikileştiğini kabul etmek, yolda giden adamla balkonda ona bakan adamın aynı adam olduğunu olabileceğini iddia etmek gibi saçmadır. Nasıl ki bakan göz kendini göremezse, nasıl bir sahnede rolünü oynayan aktör aynı zamanda salondan bu rolü seyreden seyirci olamazsa, insan da kendi ruhsal olaylarının gözlemini kendisi yapamaz.
Sayfa 26 - Dergâh Yayınları
Örnekteki sevimli tabir ^^
Çocuk, neşeli olduğu zaman bacakları ile de gülmek istiyor.
Sayfa 21 - Dergâh Yayınları
Reklam
Elem ve kederin insanı bitirdiğini söylerler, doğrudur.
Sayfa 20 - Dergâh Yayınları
:))):D
Bir felâketin doğurduğu keder duygusu, sindirimle özümsemeyi güçleştiriyor. "Bir hareketi hazmedememek" sözünün mânasını düşünürken, bir hakarete uğrayan adamın hazmının güçleştiğini de aynı zamanda düşünmeliyiz.
Sayfa 20 - Dergâh Yayınları
Zihnin çalışması vücudun kuvvetini harcıyor; hergünkü denemelerimiz bunu göstermektedir. Yapılan ilmi deneylerle, uzun bir zihin çalışmasının sonunda kanda alyuvarların azaldığı görülüyor. Bütün gün zihniyle çalışanların kanındaki alyuvarların sayısının sabahdan akşama kadar değiştiğini ve her sabah çoğalarak her akşam azaldığını, yapılan denemeler ve kan sayımları göstermiştir. Bundan başka fizyolojik yaşayışımız, duygularımızın tesirine şiddetle tâbidir. Bir felâketin doğurduğu keder duygusu, sindirimle özümsemeyi güçleştiriyor. "Bir hareketi hazmedememek" sözünün mânasını düşünürken, bir hakarete uğrayan adamın hazmının güçleştiğini de aynı zamanda düşünmeliyiz. Elem ve kederin insanı bitirdiğini söylerler, doğrudur. Çünkü elem iştihayı kesiyor ve yiyip içmekten alakoyuyor. Hiddet vücutta kan dolaşımını hızlaştırıyor; korku ise onu ağırlaştırıyor. Sevinç vücudun bütün uzuvlarına yayılıyor, onlarda lüzumsuz ve düzensiz hareketler yaratıyor. Çocuk, neşeli olduğu zaman bacakları ile de gülmek istiyor.
Sayfa 21 - Dergâh Yayınları
Mesut insan, kendi düzenini içinde kurabilen insandır.
Sayfa 10 - Dergâh Yayınları
Reklam
Doğru düşünen insan, her şeyden önce ruhsal yaşayışı sıhhatli olan insandır.
Sayfa 13
Tam ve gerçek bir tarih anlayışı da psikoloji görüşlerine muhtaçtır.
Sayfa 12
Ruhumuzu güzelliklere açabilmenin sırrı; iç hayatımızın nerelerinde bozukuk bulunduğu ve bunun giderilmesi için yaşayışımızda ne gibi değişiklikler yapmak lazım geldiği anlaşıldıktan sonradır.
Sayfa 11
558 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.