Dikkat spoiler içerir.
Yazarın, Ergenekon sürecinde OOOKitap adını verdiği kitabın duyulmasından sonra gözaltına alınması, evde yapılan arama, sonrasında Zekeriya Öz tarafından ifadesinin alınması ve 1 sene 11 gün boyunca Silivri'de kalmasının anlatıldığı detaylı bir araştırma eseri. Doğan Yurdakul ve Nedim Şener ile aynı koğuşta kalması, Yalçın Küçük ile kalmak istememesi, onu sevmemesi ama zekasını da takdir etmesi, cezaevinde 2. Müdür fetullahçı olduğu için çoğu isteğinin reddedilmesi, halı saha günü oturup gökyüzünü izlemeleri, Doğan Yurdakul'un eşinin vefat etmesi anlatılıyor. 1 sene sonra çıkmalarının sebebini detaylıca anlatılıyor. AKP ve Gülenciler arasındaki çıkar çatışması, önce Oslo Görüşmelerini Fırat Haber Ajansının sistemini hackleyip oraya yerleştirmeleri, sonrasında Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmaları, bu yüzden karşı cepheler ayrılmaları, Doğan Yurdakul'un sağlık sorunları sebebiyle erken tahliyesi ve sonrasında yazarın da tahliye edilmesi anlatılıyor. Polislerin Oda TV davasında bilgisayara oynanmış dosyalar yüklemesi, dosya içeriklerindeki tezatlar, genelde mail üzerinden yollanması, o dönem medyanın tutumu, yazarın Ergenekon davasındaki herkes suçludur veya suçsuzdur düşüncesine sahip olmaması anlatılıyor. Yandaş medyanın tutumu, Mehmet Baransu gibi isimlerin yaptığı haberler, polisin kitap taslağı ile ilgili inceleme tutanağı ve Timur Soykan'ın buradaki maddelere verdiği cevaplar da bulunmakta. İddianamenin incelemesi, PKK ve KCK operasyonları, MİT itibarsızlaştırma operasyonu gibi konular da yer alıyor. O dönemi merak edenlerin mutlaka okuması gereken kitaplardan biri.