Rabbim Allah

Diyanet İşleri Bakanlığı
9751963116

2019 11. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2019 12:54
Kitap 10+ yaş için. Dili, içeriği yetişkinlere de hitap ediyor tabii. Rabbimizin özelliklerini, sıfatlarını ne kadar unutmuyor olsak da hatırlamadığımız, hatırlamamızda fayda olduğu oluyor. Bu kitap da bizi bir el sarsacak türden. Rabbimizin Allah olduğunu delilleriyle tekrar hatırlatıyor. Güzel bir okuma oldu. Teşekkürler #y:27161
2020 17. kitabı
Okunma: 28 Mart 2020 14:12
"Kendini yetiştiremeyen bir başkasını da yetiştiremez." der annem. İnsan öncelikle kendisini eğitecek ki evladı olduğunda edindiği bilgi birikimiyle de onu yetiştirebilsin. Okumalarımın arasına zaman zaman çocuk kitapları da ekliyorum. Bunu hem seviyorum çünkü onların hayal dünyası, zihnimdeki birçok kapıyı aralama neden oluyor hem de kitaplardaki resimler içimdeki çocuğu diri tutmam da yardımcı oluyor. 'Rabbim Allah' kitabı 10+ yaş için yazılıp, Diyanet yayınlarından çıkmış. Özkan Öze daha önce okuduğum kitaplarıyla tanıdığım ve Müslüman şahsiyetine sahip olduğuna inandığım değerli bir yazar. Dili samimi, akıcı, sohbet havasındaki yazıları; altı boş, amaçsız yazılardan ziyade öğretici niteliği yüksek, sebebe dayalı eserleri ile göz dolduruyor. Kitap ciltli kapağıyla kaliteli kağıt hamuruyla fiyatı, değerinin altında. İçerdiği konu başlıkları aslında aklı ermeye başlayan her çocuğun ebeveynine sorduğu -sormaya hazırlandığı- Allah'ı neden göremiyoruz, Allah nerededir, Allah'ı kim yarattı, gibi sorular yer alıyor. Yazarın verdiği örneklerle cevapladığı bu sorular tatmin edecek nitelikte. Beni rahatsız eden tek şey bu yaştaki çocuklar için acaba 'ateistler kaça ayrılır' adı altındaki bölüm gerekli miydi? Her neyse efendim aklındaki sorulara hâlâ yanıt bulamayan her yaştan okuyucuya tavsiyemizdir. Hatta çocuklardan önce yetişkinlerin böyle eserleri okumasının daha faydalı olacağına inanıyorum. Bir bayan olarak benim görevim neredeyse orada, İslâm adına daha aktif olmalıyım. Malcolm X'in dediği gibi: "Yeni bir ulusun inşası kadınla başlar. Çünkü anne, çocuğun ilk öğretmenidir. Onun çocuğa verdiği mesaj, çocuk dünyaya verir. Buna çok dikkat etmeliyiz."
Rabbim Allah
2020 10. kitabı
Kitabın amacı çocukların seviyesine inerek onların anlayışına uygun şekilde Rabbimizi tanıtmak. Ama bence çocuklara bu konuda ne cevap vereceğini bilemeyen, hatta her kesimden insana ne cevap vereceğini bilemeyen herkes okumalı bu kitabı!.. Harika mantık önermeleriyle, akıl karıştıran tezleri çürütmesi olsun, üzerinde ince ince düşünülüp bol bol araştırmalar yapılarak yazılan dikkat çekici teşbihleri olsun yazarın üslubu çok güzel. Bence bu alanda daha çok çalışmalar olmalı. Herkes çocukların seviyesine inmeyi başarabilse ne güzel olur değilmi? Tek kelimeyle kitap harikaydı. #y:92411 Rabbim Allah
2020 580. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2020 16:44
Bu kitaba bir inceleme de ben yazayım @gulizarozdemir hanım da incelemiş :) Çocuk kitabı yoktur McGülocuğum, Çocuklar için yazılmış gibi görünen ama asıl hedef kitlenin büyükler olduğu kitaplar vardır :) Bu da onlardan. sevgiler...
Puan vermedi·184 syf.·
2021 40. kitabı
Evet bir çocuk kitabı öyle elime geçti bir okuyayım dedim. İnsanın herzaman, herşeyden öğreneceği birşeyler muhakkak vardır... Özellik de anneysen, sürekli soru soran miniklere sahipsen hep öğrenmek ve öğretmek zorundasın. Bu kitap çocukların sorduğu bazen nasıl cevap vereceğimizi şaşırdığımız birçok soru konusunda baya yardımcı olabilir. Ve bir kez daha bildiğimiz dediğimiz ama farklı bakış açılarıyla yada unuttuğumuz incelikleri bize hatırlatıyor.
2021 1. kitabı
Beğendim, tavsiye ederim yüce rabbimiz Allah'ı bize güzel bir şekilde anlatıyor.Bu kitabı kaleme aldığı için "Özkan Öze'ye" teşekkürlerimi arz ederim.
2021 56. kitabı
Okunma: 06 Mart 2021 00:22
Rabbim Allah/Özkan ÖZE Eleştirmek istediğimiz zaman elbet Diyanet'in eleştirilecek birçok tarafı bulunur ama ben burada o konulara girmeden son yıllarda takip ettiğim kadarıyla basım yayın konusunda takdire şayan çalışmalarını Tebrik ettiğimi söylemek istiyorum. Kendi alanımla ilgili okumalarımı genelde kendime saklar, paylaşmam ama gerek hediye edene teşekkür, gerekse yediden yetmişe herkesin rahatlıkla okuyabilecegi bir kitap olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum. Allah'ın varlığı ve birliği konusunu, tabiattan örneklerle, ekmel, ontolojik, kozmolojik ve aklî delillerle basitleştirip anlatıyor. Soru bir duadır! Evet evet ! Kesinlikle soru bir duadır./Syf.24 Trene bakar mısın? Ben bakarım. O koca kafalı hayvancağız hakkında çıkarılan söylentiler umurumda bile değil./Syf.35 Bir resim kendinden daha çok onu yapan ressamı gösterir./Syf.78 Güneşimiz, dünyamızın mavi tavanına asılmış biricik lambası bir tanedir./ Syf.83 Büyük Sultanın büyük ülkesi olur/Syf.98 İyi okuyun tabiatın sırlarını öğrenin!/Syf.126 ...bütün bunlarda iman eden bir topluluk için ayetler vardır.-En'am süresi,99.ayet/ Syf.142 Bütün kapalı kapıları açar, tohumların kapılarını, kalplerin kapılarını, akılların kapılarını.../Syf.181 Her sene kaç Gonca açar bülbül her bar kaç papatya parıldar çimenlerde.../Syf.182 Sevdiklerimizi O'na havale ederiz, bütün ümitlerimizi "Asla merhametinden ümidinizi kesmeyin!" emreden Rabb'imize yöneltiriz./Syf.183 Tavsiye eder miyim? Ben çok beğendim ve tabii ki #tavsiyeederim
2024 1. kitabı
Yazarın okuduğum ilk kitabı çok hoşuma gitti gençlerin ilk donemlerinde akıllarına gelen sorulara çok tatlı seviyelerine uygun şekilde cevaplar vermiş hem gençler hemde çocuğu olan yetişkinler için harika bir eser
2022 6. kitabı
Okunma: 30 Mart 2022 13:48
Kitabın amacı anlatılmaya çalışılan elbette çok güzel ama anlatım tarzı biraz eksik kalmış anlatış bazı yerlerde çok tekrara düşmüş ve sıkıcı olmuş gibi görseller çok kullanılmış 10 yaş üzeri için bir kitaba göre fazla görsel içeriyor bunun haricinde kitap iyi

Özkan ÖzeYazar · 134 kitap
Tarık Uslu ve M. Sinan Adalı müstear isimleriyle kitapları bulunmaktadır. 1974 yılında Adapazarı’nda doğdu. Milli Eğitim hayatı lise son sınıfa kadar sürdü. Bütün bu süre içinde okumak ve yazmaktan daha önemli bir şey öğrenemedi. Lise yıllarında Zafer Dergisi’nin yazı işlerinde çalışmaya başladı. Uzun bir süre derginin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Şu anda, Zafer Yayınları, Uğurböceği Yayınları ve İlkgençlik Yayınları’ndan oluşan Zafer Yayın Grubu’nun editörüdür. Hem kendi ismi olan "Özkan Öze" hem de "Tarık Uslu" ve "M. Sinan Adalı" ismiyle pek çok kitabı yayınlandı. Yazı çalışmalarına aralıksız sürdüren yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.