Konuş, Etkile, İkna Et

Oğuz Benlioğlu
Ekim 2023
Kronik Kitap

2024 4. kitabı
Kitap iletişimdeki püf noktalardan bahsetmektedir. Ancak bu kitabı okumakla iyi bir konuşmacı olamazsınız. Bunun için geniş bir genel kültür bilgisine sahip olmak zorundasınız.
2024 22. kitabı
Güzel konuşanlara özenirken bunun bir matematiği olduğunu farketmemişim. Her şey gibi ikna etmenin de formüllerini çok akıcı ve sade bir dille bizlere iletmiş yazar. Daha sonra tekrar tekrar okuyacağıma emin olduğum bir kitap oldu.
2025 3. kitabı
Kitabın özellikle ‘ikna teknikleri’ ve ‘doğru beden dili kullanımı’ üzerine olan bölümleri çok etkileyiciydi. Retorik sanatını hem günlük iletişimde hem de profesyonel hayatta nasıl kullanabileceğimi daha iyi anlamamı sağladı. Ayrıca, antik Yunan ve Roma dönemindeki retorik ustalarından bahsedilen bölümler de oldukça ilham vericiydi fakat farkettim ki , farkında olmadan retorik konuşmada önerilerin birçoğunu zaten uyguladığımı farkettim .
Retorik
2025 10. kitabı
Oğuz Benlioğlu’nun Retorik kitabı, ikna ve hitabeti sistematik biçimde geliştiren uygulanabilir teknikleriyle iletişim performansını belirgin biçimde artırıyor.
Kişisel Gelişim
Qısa məlumat
2025 2. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2025 14:46
Düzgün danışıq və səhnəyə çıxan zaman hansı taktiklərlə öz fikirlərini, sözlərini ifadə etməkdə başlanğıc üçün çox ideal kitabdır. Dili sadə, anlayışı rahat və bir o qədər də keyiflidir. Danışıq üzrə kitablarda Oğuz Benlioğlunun öyrətdikləri bu yolun başlanğıcında olanlar üçün düşünürəm ki, əvəzsiz bir kitab olacaq. Retorik Oğuz Benlioğlu

Oğuz BenlioğluYazar · 2 kitap
Oğuz Benlioğlu, üniversite eğitimini Almanya Worms Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünde gerçekleştirmiştir. Ayrıca Jena Üniversitesinde İşletme Yönetimi programına katılmıştır. Almanya’da Zemin Döşeme ve Kauçuk İmalatı üzerine faaliyet gösteren bir kurumda, Mavi Yakalı Performans Kapasitesinin Arttırılabilirliğinin Ölçülmesi Ve Raporlanması, Haftalık Vardiya Planlarının Güncellenmesi, Fabrika İçi Vardiya Modellerinin İncelenmesi Ve Belirli Periyodlarla Uygunluğunun Raporlanması, Çalışan Memnuniyeti ve Talep Anketlerinin Yapılması alanlarında çalışmalar yapmıştır. Almanya’ da farklı kurumlardan Beden Dili, Eğitmen Uzmanlık Programı, Temel Yetkinlik Uzmanlık Programı, SAP ERP, Esnek Çalışma Saatleri, Mülakat Teknikleri, Retorik Sunum Teknikleri ve İleri Düzey Power Point eğitimleri almıştır. Gayk Personalmarketing şirketinin düzenlediği temel yetkinlik eğitimini başarı ile tamamlamış, 10 başlıkta eğitim verebilme yetkinliğini kazanmıştır. Başlıklardan bazıları; Kariyer Yönetimi, Kriz Yönetimi, Değişim Yönetimi, Liderlik, Yönetim ve Organizasyon. Benlioğlu, 2012 yılında Türkiye dönerek özel bir eğitim kurumunun Eğitim Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. İş yaşamı boyunca faklı kurumlarda; Yönetim, İnsan Kaynakları ve Pazarlama birimlerinde görev yapmıştır. Eş zamanlı olarak Yetenek Yönetimi, Orta Ölçekli İşletmelerin Sunum Politikaları ve E-Ticaret konuları hakkında eğitimler vermiştir. Oğuz Benlioğlu, Profesyonel Yönetim Becerileri, Takım Çalışması, Liderlik, Yöneticiler İçin İlk 100 Gün, Sunum Teknikleri ve Mikro İfadeler başlıklarında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Yüzdeki duyguları okuma ve anlama becerileri – Mikro İfadeler üzerine Almanya' da Eğitimcinin Eğitimi programını başarıyla tamamlamış ve Mikro & Management şirketini kurarak Mimikresonanz – Mikro İfadeler Eğitimlerinin Türkiye distribütörlüğünü almıştır. Oğuz Benlioğlu, Mikro İfadeler – Mimiklerimiz Yalan Söylemez kitabının yazarıdır.