Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şerhi ve İzahı

Risale-i Kudsiyye 1

Şeyh Mustafa İsmet Garibullah

Risale-i Kudsiyye 1 Sözleri ve Alıntıları

Risale-i Kudsiyye 1 sözleri ve alıntılarını, Risale-i Kudsiyye 1 kitap alıntılarını, Risale-i Kudsiyye 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“ Bir insan, bir insanı sever, Ondan ona sevgi akar..
“Sen kendi güneşine bulutsun” Güneş insana vuracaktır fakat insanın kendisi bulut olur.
Reklam
Kûr’ân ehli Allah’ın ehlidir. Kûr’ân ehli, Kûr’ânı hem okuyan ve hem de amel edendir.
Sayfa 346
Etiniz kemiğiniz para etmez sizin, değerinizi ahlâkınız artırır.
Sayfa 259 - Ahıska YayınlarıKitabı okudu
“ İnsan dünyaya cahil değil, Arif olmak, marifet kazanmak için getirildi.
Reklam
Efendi Babam (Kuddise Sırruhu): "Kadınların işi çok ağırdır." derdi. Hacı annemin çamaşır yıkadığı gün yemek istemez, peynir ekmek yerdi.
Sayfa 192Kitabı okudu
"İblisin hastalığı ben hayırlıyım demekle zahir oldu. Ve bu hastalık (ben hayırlıyım davası) her mahlukun nefsinde vardır."
“Her kim kendini (ruhunu) bilirse, Rabbisini bilir.” Hadis-i Şerif
Reklam
"Agâh olunuz! (Biliniz ki!), kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur (sukûnet bulur)." Rad Suresi:28
Sayfa 8 - Siraç KitabeviKitabı okudu
Dünyanın bir ucunda bir müslüman ile harp ediliyorsa bütün müslümanların her biri kendisi ile harp ediliyormuş gibi olmalıdır.
Sayfa 379 - Ahıska Yayınevi, 22. Baskı, 2022
انك نُورَنْدَانْ أُولدِي جُمْلَهُ إِمْكَانَ ) "Anın nurundan oldu cümle imkân." "Bütün kâinat onun nurundan yaratılmıştır." İmkan: Mahlûkat, demektir. Kâfirler de Resulullahın nurundandır. Ama onlar o nuru söndürdüler. Eğer aynı yaratılmasaydılar ayrıcalık olurdu. O nuru kâfirler kaybetti. Müslümanlar muhafaza etti. Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve sellem) buyuruyor ki: أَوَّلُ مَا خَلَقَ اللَّهُ نُورِي خُلِقْتُ مِنْ نُورِ اللَّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ مِن نورِى ) "İlk evvel yaratılan benim nurumdur. Ben Allah'ın nurundan yaratıldım. Müminler de benim nurumdan yaratıldı."
Sayfa 33 - Ahıska Yayınevi - 2011
Neler bilmemiz lâzım değil mi? İnsan cahil olunca neye benzer? Herhangi bir bahçede bulunan bir meyva ağacının dalındaki bir meyvanın içindeki bir böceğe benzer.     O böceğin ne bahçeden haberi vardır, ne bahçıvandan haberi vardır, ne meyva ağacından haberi vardır, ne meyvanın dalından haberi vardır, ne meyvanın yaprağından haberi vardır, ne de içinde bulunduğu meyvadan haberi vardır. Ancak içinde barındığı yuvacığı bilir. İnsana bunun gibi yaşamak yakışır mı?       İnsan bahçeyi de bilecek, bahçıvanı da bilecek, ağacıda bilecek, dalınıda bilecek, yaprağını da bilecek, meyveyi de bilecek, içinde barındığı yuvayı da bilecek...         Görüyorsunuz koca bir feza içindeyiz. Altımızda yerler, üstümüzde gökler. Gökler, güneş ay ve yıldızlarla süslenmiş. Bunların yaratılışını bileceğiz.        Eserden müessire geçeceğiz. Meselâ cami eser, ustası müressirdir. Insanın camiyi de, ustasını da, bilmesi lâzımdır. Ustaların ustası Mevlâ Tealâ'yı da bilmesi lâzımdır. Mevlâ Tealâ buyuruyor ki: خَلَقَ الْاِنْسَانَ عَلَّمَهُ الْبَيَانَ “İnsanı yarattı. Ona beyanı -ifade-i merâmı öğretti.” (Rahman Suresi:3-4)
1.326 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.