Cep Boy

Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 4

İmam Nevevi

Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 4 Gönderileri

Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 4 kitaplarını, Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 4 sözleri ve alıntılarını, Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 4 yazarlarını, Riyazüs Salihin, Hadis-i Şerif Tecümesi Cilt 4 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
islam dininin en büyük özelliklerinden biri, kolaylık dini oluşudur. Fert ve toplum hayatını korumak ve geliştirmek açısından birtakım haramlar ve yasaklar koyarken, bir tek ferdin lehine de olsa o yasak veya haramlara istisnalar getirdiği olur. Bu durum, dinimizin ferdi topluma, toplumu ferde feda etmeyişinin ve tam bir denge sistemi olușunun tezahürüdür.
"Yakin" kalbteki iman duygusunun güçlü ve kuvvetli olmasıdır. Böyle bir imana sahip olanlar Allah'ın kazasına rıza gösterir ve Cenâb-ı Hakk'in yazmadığı hiçbir musîbetin kendilerine isabet etmeyeceğine inanırlar. Bu sayede dünyada başlarına gelen her şeyi âhiret azabına kıyasla küçük görürler ve Allah da kendilerine kolaylık ihsan eder.
Reklam
Rasullullah şöyle dua ederdi:
"Allahım! Bize, günahla aramıza engel olacak kadar korkundan hisse ver. Bizi, cennetine ulaştıracak kadar tâatini nasib eyle. Dünya musîbetlerini hafifletecek güçlü iman ver. Allahım! Bizi yaşattığın müddetçe kulaklarımız, gözlerimiz ve kuvvetimizden faydalandır; ölümümüze kadar da onları devamlı kıl. Bize zulmedenlerden öcümüzü sen al. Düşmanlık edenlere karşı bize yardım et. Bizi dinimizde musîbete uğratma. Dünyayı en büyük düşüncemiz ve gayemiz kılma. İlmimizi dünya ile sınırlandırma. Bize acımayanları başımıza belâ etme."
Duanın en makbulu me'sur olanlar, yani Peygamber efendimizin ogrettikleridir.
Ebû Berze radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem meclisten kalkmak istediğinde son söz olarak şöyle dua ederlerdi: "Sübhâneke Allahümme ve bihamdike eşhedü en lå ilâhe illâ ente estağfiruke ve etûbu ileyke": "Allahım! Seni her türlü noksan sıfatlardan tenzih ve hamdinle tesbih ederim. Senden başka bir ilâh olmadığını kesinlikle belirtirim. Senden bağışlanmamı diler ve sana tövbe ederim." Bunun üzerine bir adam: - Ey Allah'ın Resûlü! Şüphesiz ki sen, daha önce söylemediğin bir söz söylüyorsun! dedi. Resûl-i Ekrem: "Bu söylediğim sözler, mecliste işlenen hata ve kusurları affettirir" buyurdu.
Zira İslâm, eğlence ve şakayı meşruiyet hudutları içinde ve şahsiyet zaafina kapı açmayacak şekliyle hoş karşılar ve reddetmez.
Reklam
367 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.