Poldark Serisi 1

The Poldark Saga #1 - Ross Poldark, 1945
Sıralamalar

2018 240. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2018 06:37
Yüzbaşı Poldark savaştan döndüğünde,evin hizmetçilerini zor uyandırır ve bütün işlerin aksadığını görür.Sevgilisi de evlenmiştir.Herkes onun öldüğünü sanmıştır.Bir gün çocukların kavga ettiğini görür.Fakat yerde yatan bol kıyafetlerin içinde bir kız çocuğudur.Çocukla ilgilenince babasından dayak yediğini öğrenir.Sırtını açınca da kırbaç izleri,yara bere ve sırtında bitlerin dolaştığını görür. babasına ulaşamayacağını anlayınca mutfakta çalıştırmak üzere evine götürür.Babası kızını almak için geldiğinde yüksek para ister ve kavga çıkar.Zaten kızı da saklanmıştır bulamaz.Hizmet ettiği her yıl için ücret almak üzere anlaşırlar.Kız çocuğu büyür yetişkin bir kız olur.Sonrasında olacakları okursanız öğreneceksiniz.
2024 26. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2024 23:57
Ross Poldark serisi 12 kitaptan meydana geliyor ancak Türkçeye sadece üçü çevrilmiş. Serinin ilk kitabı olan Ross Poldark bana biraz Outlander havasını anımsattı ancak içeriği tamamen farklı olmakla birlikte oldukça sürükleyici bir kitaptı ve okumaktan zevk aldım. Kitabın ana karakteri olan Ross Poldark, savaştan döner ancak bıraktığı hiçbir şey eskisi gibi değildir. Ne geride bıraktığı babası ne de sevgilisini istediği gibi bulamayan Ross Poldark kırık kalbiyle kendisine yeni baştan bir hayat inşa etmeye çalışır ve bu süreçte ona iyi gelecek farklı mucizelerle karşılaşacaktır. Roman biter bitmez hemen serinin çevrilen diğer iki kitabını da okumak için temin ettim çünkü gerçekten su gibi akıp giden ve beni içine çeken bir okuma oldu. Serinin aynı zamanda beş sezonluk bir dizisi de çekilmiş ve oldukça büyük bir izleyici kitlesine de sahip olmuş ki en kısa zamanda ben de izleyeceğim. Kitapla ilgili beni rahatsız eden noktalar yazarın zaman zaman bir konudan bir anda hiçbir bağlantı kurmadan farklı karakter ve konulara geçmesi ve yayınevinin redakte hatalarının biraz fazla olması oldu. Onun dışında eski İngiliz tarihi ve yaşantısı kokan kitapları okumaktan zevk alıyorsanız mutlaka tavsiyemdir.
Edebiyat & Roman
2019 7. kitabı
Dizini severek izlediğimden kitabı da merak ederek aldım. Ama dizinin büyük kısmı kitap dışı. Kitapta anlatılanlar hemencecik bitiyor, çeviriden mi bilmem ama dizisine ayılıp bayılmama rağmen kitap için aynısı geçerli olmadı. Okumasanızda olur bence.
2024 316. kitabı
Derslerimde öğrencilerime oldum olası çevirinin öneminden bahsederim. Bugün bu kitapla birlikte çevirinin gerçekten ne kadar önemli olduğunu kendim de okuyarak tekrardan tecrübe ettim. Öncelikle kitabı alma nedenim dizisini izlemiş olmam. Çok keyif alarak izlediğim dizinin bir de kitabını alıp okumak keyif verir, diye düşünmüştüm. Üzülerek belirtiyorum ki çok kötü bir çeviri yapılmış, cümleler düşük, anlatım bozuklukları var… yazım ve noktalama hatalarına girmiyorum bile!.. ilk defa bir diziden, kitabını okuduğumdan daha çok keyif aldığımı belirtmek isterim. Sevdiğim bir cümleyle son noktayı koyayım. “Ross kalbindeki ölümle Elizabeth’in kocasının yaklaşmasını izledi.” Güzel kitaplarla kalalım… (Not: Diziyi kesinlikle tavsiye ederim. ) Ross Poldark Winston Graham
2019 5. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2019 12:18
Şimdi ben kitabın konusunu falan sevdim gibi ama olaylar çok yavaş ilerliyor yani şu an 279. Sayfadayım ama olan bişey yok. Kitabın yarısı betimlemeyle geçiyor. Yazar gitmiş kitapta dıdısının dıdısını anlatmış kısaca. Dıdısının dıdısı derken demek istediğim kitapta bir kez adı geçen kişiyi uzun uzun anlatmış. Ve çok az Ross Poldark’ın duygularına yer veriliyor. Sanki kitap betimlemek için yazılmış da canlılık olsun diye araya biraz insan ilişkisi koymuşlar gibi.