Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İslam Tasavvufu

Ruh Terbiyemiz

Said Havva

Ruh Terbiyemiz Gönderileri

Ruh Terbiyemiz kitaplarını, Ruh Terbiyemiz sözleri ve alıntılarını, Ruh Terbiyemiz yazarlarını, Ruh Terbiyemiz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ne mutasavvıflar ne de başkaları masum değildir. Masum olan Kur'an ve Sünnettir. Eskiden beri asrının en büyük mutasavvıflarından olan Ebu Süleyman ed-Dârani şöyle diyordu: Halkın söylediklerinden bir nükte kalbime damlayabilir. Lâkin onu ancak Kitap ve Sünnetten iki adaletli şahitle kabul edebilirim. Çünkü Cenabı Hak benim için masumiyeti Kur'an ve Sünnette garantilemiştir. Bunun dışında garanti vermiş değildir.»
510 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Kitapta İslam tasavvufunun nasıl olması gerektiğini okuyoruz . Ruh, Kalp, Ahlâk, Nefis, Akaid,günlük vird ve ruh halleri , biat, âdap, zikir, hâtime, gibi önemli konular hakikatte nasıl olmalı hadislerden deliller ile tek tek anlatılıyor.
Ruh Terbiyemiz
Ruh TerbiyemizSaid Havva · Kayıhan Yayınları · 199570 okunma
Reklam
Tasavvufta Kalb
1- Kalb dünyası geniş bir alemdir. Hastalığı ve sağlığı meselesi de önemli iki meseledir. Dünya ve ahiretin saadet ve felaketi buna bağlıdır. Kalb hasta olursa dünyada birbirine zıt ve yanlış durumları da beraberinde getirir. İnsanın bu durumlarda hayret ve kararsızlık içinde kalır. Neticesi de helak ve hüsrandır. Kimi saptırırsa ona bir yol bulamazsın.. 2- Kalbin ıslahı ilim, amel ve sohbete ihtiyaç gösterir. İlim, insanın sağlığı hastalıktan ayırdetmesi içindir. Amel ise hastalığı teşhis, tedavi ve kovmak içindir. Sohbet de seyirde gayreti devam ettirmek için dir. Sıhhat olmıyan şeyi sıhhat tasavvur etmemek için bunu araştırmak ve sıhhat durumunu devam ettirmek için gereklidir. Bu meselelerin hepsi tasavvuf ilminin belli başlı konularındandır.
Sayfa 81
Tasavvufta Ruh
Ruhun, Cenabı Hakka olan tam marifetine kavuşması lazımdır. Bu da Allaha ubudiyetle beraber güzel isimlerinde de derinleşmemizi gerektirir. Bunun da yolu sahih bir ilim ehli olanlarla haşir neşir olmak ve Cenabı Hakkı çokça zikretmektir.
Sayfa 74
Hasan El-Benna İslam'ı şöyle tarif etmektedir : Hayat tezahürlerinin tümünü kapsıyan genel bir nizamdır. Devlettir, vatandır. Hükümet ve ümmettir. Ahlak ve kuvvettir. Hak ve adalettir. Kültür ve kanundur. İlim ve yargıdır. Madde ve servettir. Kazanç ve zenginliktir. Cihad ve davettir. Ordu ve ideolojidir. Sağlam bir akaide ve sahih bir ibadettir. Bütün bunlar İslâmdır.» İslamın tarifi ile ilgili olarak yine şöyle demektedir: İnancımıza göre İslâm, hayatın bütün yönlerini düzenleyen, her meselede hükmü olan hassas ve sağlam bir nizama bağlıyan, hayati önem taşıyan problemler ve halkın islahı için gerekli olan sistemler karşısında eli kolu bağlı durmayan tam manasıyla kamil bir nizamdır.»
Sayfa 37
Birçok müslüman İslâm ümmeti tarihinde İslâmi yönetimin, nasıl cidden çok erken, bozulmaya başladığını görünce ümitlerini kaybetmektedirler. Müslümanların hallerini ve başlarına gelen vukuatı görüyor ve ye'se düşüyorlardı. Dünyadaki muhtelif kuvvetlerin vaziyetini müşahade edince harekete geçmek için sahih esaslardan söz ettiğimize
Reklam
Tevbe
"Kişi bazen kendisini sıkıntı içinde hisseder ama nedenini bilmez. Bu işlediği günahtan tevbe etmeyişindendir." - Hz. Aişe -
37 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.