Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İslam Tasavvufu

Ruh Terbiyemiz

Said Havva

Ruh Terbiyemiz Sözleri ve Alıntıları

Ruh Terbiyemiz sözleri ve alıntılarını, Ruh Terbiyemiz kitap alıntılarını, Ruh Terbiyemiz en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tevbe
"Kişi bazen kendisini sıkıntı içinde hisseder ama nedenini bilmez. Bu işlediği günahtan tevbe etmeyişindendir." - Hz. Aişe -
Ne mutasavvıflar ne de başkaları masum değildir. Masum olan Kur'an ve Sünnettir. Eskiden beri asrının en büyük mutasavvıflarından olan Ebu Süleyman ed-Dârani şöyle diyordu: Halkın söylediklerinden bir nükte kalbime damlayabilir. Lâkin onu ancak Kitap ve Sünnetten iki adaletli şahitle kabul edebilirim. Çünkü Cenabı Hak benim için masumiyeti Kur'an ve Sünnette garantilemiştir. Bunun dışında garanti vermiş değildir.»
Reklam
Tasavvufta Kalb
1- Kalb dünyası geniş bir alemdir. Hastalığı ve sağlığı meselesi de önemli iki meseledir. Dünya ve ahiretin saadet ve felaketi buna bağlıdır. Kalb hasta olursa dünyada birbirine zıt ve yanlış durumları da beraberinde getirir. İnsanın bu durumlarda hayret ve kararsızlık içinde kalır. Neticesi de helak ve hüsrandır. Kimi saptırırsa ona bir yol bulamazsın.. 2- Kalbin ıslahı ilim, amel ve sohbete ihtiyaç gösterir. İlim, insanın sağlığı hastalıktan ayırdetmesi içindir. Amel ise hastalığı teşhis, tedavi ve kovmak içindir. Sohbet de seyirde gayreti devam ettirmek için dir. Sıhhat olmıyan şeyi sıhhat tasavvur etmemek için bunu araştırmak ve sıhhat durumunu devam ettirmek için gereklidir. Bu meselelerin hepsi tasavvuf ilminin belli başlı konularındandır.
Sayfa 81
¬Hakkın sözlerinden kalbime düşen nükteyi ancak kitap ve sünnetten iki adil şahitle kabul ederim. Çünkü Allah korunmuşluğu kitap ve sünnette garantilemiştir. Onun dışındakilere masumiyet garantisi vermemiştir. |Ebu Süleyman ed-Darani|
¬niçin ilim?
¬İlimden mücahade doğmuyorsa o, sahih bir ilim değildir.
Hasan El-Benna İslam'ı şöyle tarif etmektedir : Hayat tezahürlerinin tümünü kapsıyan genel bir nizamdır. Devlettir, vatandır. Hükümet ve ümmettir. Ahlak ve kuvvettir. Hak ve adalettir. Kültür ve kanundur. İlim ve yargıdır. Madde ve servettir. Kazanç ve zenginliktir. Cihad ve davettir. Ordu ve ideolojidir. Sağlam bir akaide ve sahih bir ibadettir. Bütün bunlar İslâmdır.» İslamın tarifi ile ilgili olarak yine şöyle demektedir: İnancımıza göre İslâm, hayatın bütün yönlerini düzenleyen, her meselede hükmü olan hassas ve sağlam bir nizama bağlıyan, hayati önem taşıyan problemler ve halkın islahı için gerekli olan sistemler karşısında eli kolu bağlı durmayan tam manasıyla kamil bir nizamdır.»
Sayfa 37
Reklam
Tasavvufta Ruh
Ruhun, Cenabı Hakka olan tam marifetine kavuşması lazımdır. Bu da Allaha ubudiyetle beraber güzel isimlerinde de derinleşmemizi gerektirir. Bunun da yolu sahih bir ilim ehli olanlarla haşir neşir olmak ve Cenabı Hakkı çokça zikretmektir.
Sayfa 74
Ne mutasavvıflar ne de başkaları masum(hata işlemez) değildir. Masum olan Kur'an ve sünnettir.
-Ne mutasavvıflar ne de başkaları masum(günah işlemez) değildir.Masum olan Kur'an ve sunnettir.
Reklam
Cennetin yolu çetindir, ücrete muhtaçtır. "Dikkat edin, Allah'ın satılığa çıkardığı şey çok pahalıdır. Allah'ın satılığa çıkardığı şey cennettir." (Tirmizi)
¬Seyr ilallah'ın onsuz olamayacağı iki rüknü vardır : İlim ve zikir. İlimsiz ve zikirsiz seyr ilallah olmaz. İlim yolu gösterir, zikir ise yolun azığı ve o yolda yükselme vasıtasıdır. Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: " Dünya melundur. Allah'ı zikir ve ona benzer şeylerle öğrenen ve öğretenin dışında dünyada bulunan her şey de melundur." (ibni Mace)
|İslam|
İslam, Hasan El benna'nın dediği gibi: " hayatın tüm tezahürlerini içine alan bir nizamdır. Gerçek bir inanç, doğru bir ibadet olduğu gibi aynı zamanda devlet ve vatandır, hükümet ve ümmettir, ahlak ve kuvvettir, hak ve adalettir, kültür ve kanundur, ilim ve yargıdır, madde ve servettir, kazanç ve zenginliktir, cihad ve davettir, ordu ve düşüncedir." İnanıyoruz ki İslam; hayatın bütün işlerini düzenleyen, her meselede hüküm verebilen hassas ve sağlam bir nizam koyan, hayati müşkülatlar ve insanların düzeltilmesi için gerekli olan sistemler karşısında eli kolu bağlı durmayan mükemmel eksiksiz bir sistemdir.
Bir şeyde hatayı söylemek kâfi değildir. Onun doğrusunu da göstermek lazımdır. Yıkmak yeterli değildir. Bina etmek de gereklidir. Değiştirilen yanlış yerine, doğru olanı takdim etmek lazımdır.
Sayfa 13 - Kayıhan yayınlarıKitabı okuyacak
Günümüzde Müslümanların mescid yapımı ve tamiri için dernekler kurduğunu görmekteyiz. Ancak, mescidin var olmasına sebep olan şey için hiçbir şey yapmazlar.
35 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.