Sabahsız Geceler

İsmail Fatih Ceylan
Şubat 2008
Akış Yayınları

2018 8. kitabı
İslamı gericilik batıyı ilericilik olarak gösterilen gençlik bir milleti nasıl yılacaklarını ne kadar iyi biliyordu önce değerlerini al elinden ama varsa damarlarında asil kan elbet uyanacaktır gaflet uykusundan ve uyanışı gençlerin
Sabahsız Gecelerİsmail Fatih Ceylan · Akış Yayınları · 2008368 okunma
·270 syf.·
2021 7. kitabı
"Biz İslâm'dan bağını gevşetmiş, târumar olmuş bir neslin insanlarıyız. İnsanlığımız tarûmar oldu, sistemimiz, yönetimimiz, yaşantımız tarûmar oldu. Bu tarûmarlıkla yetinmiyor, vicdanımızdaki son bağları da koparıp almak istiyorlar bizden. Altın bir dönemin temsilcileriyiz, aydınlık savaşçılarıyız biz. Hayır yolunda çalışır, hayır yolunda ölmeye çalışırız. Ezelî ve ebedîdir bu yolumuz, teminat altındadır." . . 'Merak ederek aldığım bu kitabı, A101'den almıştım.. İyi ki almışım.'
Din
2021 4. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2021 17:54
Kitaba başlayalı uzun zaman oldu. Kısa sürede bitirememin nedeni kitabın sarmaması değil benim yoğunluğum. Kitap son derece akıcı, dikkat çekici benim açımdan. Ülkemizi bölmeye çalışmak için nasıl sağ sol davasını başımıza bela etmişler zamanında, gençlerimiz nasıl maşa gibi kullanılmış; beyinleri yıkanmış, kardeş kardeşe nasıl düşman edilmiş... Ve daha ne olaylar. En çok hoşuma giden İslam'ın bir kurtarıcı olduğunu ve bizi karanlıktan aydınlığa çıkaracağını göstermesi. Başımıza her ne gelirse gelsin bize sadece ve sadece Rabbim'den fayda var. Rabbim ülkemizi bölmeye çalışanları emellerine ulaştırmasın. Canımız vatanımıza layık evlatlar olmayı ve evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin. Amin Şimdi kitabın devamı olan ZAMANSIZ RÜZGAR'a başlayacağım. Sabırsızlıkla.
2021 62. kitabı
Kitap bir zamanların korkunç denecek şekilde büyüyen sağcı-solcu kavgalarını konu almış. Neye hizmet ettiğini bilmeyen solcu ya da sağcı kesimin aslında kapitalist bir yönetimin uşakları olup kendi halkını kendi kardeşini acımadan öldürdüğünü kaleme almış yazar. Cihan da bu solcu gençlerin lideriymiş Almanya'ya gitmeden önce. iki yıllık Almanya işçi hayatında O'nu gerçeklerle tanıştıran arkadaşı sayesinde mevzunun sağda solda değil ilim ve irfanda ve İslam'da olduğu gerçeği ile aydınlanmış olarak memlekete dönmüş. Kavgalar, silahlar, ideoloji saçmalığı altında can almalar öyle artmış ki Cihan şaşkın bir halde eski düşüncelerinden utanarak ailesine aydın bir genç olarak dönmüş eve. Günümüzde de hala maalesef İslamı gericilik diye gösteren kendini aydın sanan insanlar var elbette. Yazık o zihniyete. İnşallah geç olmadan aydınlanır o kafalar. Kitap biraz basit ama konuyu çok güzel masaya yatırmış. Akıcı bir dille anlatmış. Okunabilir. Keyifli okumalar.
2021 14. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2021 01:55
Bu roman 12 Eylül öncesi dönemde geçen olayları konu edinmektedir. O dönemin militan gençlerinden olan Cihan etrafındaki insanların hayran kaldığı pek çok insanın etkilendiği bir gençtir. Müthiş hareketliliği ve bilgisiyle gençleri yönlendiren fikir tartışmalarında rakiplerini bozguna uğratan ve konuştuğu her insanı etkileyen Cihan gençlerin örnek aldığı bir ideal tiptir. Kardeşi Timuçin'i de kendisi gibi yetiştirmiştir. İki yıldır Almanya'da olan Cihan' Cihan'ın dönüşü özellikle Timuçin'i ve ailesini çok şaşırtacaktır. Çünkü Cihan Almanya'da çok değişmiştir. Timuçin ve yanlarında kalan akraba kızı Füsun onun değişimi karşısında büyük hayalkırıklığına uğrarlar. Bu durumu diğer arkadaşlarına nasıl anlatacaklardır? Rabia ise ağabeysinin değişiminden memnundur. Yeni Cihan yeni bilgileriyle yeni bir çevre oluştururken Timuçin ondan ölesiye nefret etmektedir. Bir dönemin gerçeklerini ve perde arkasını dile getiren bu romandaki kıyasıya tartışmalar fikir mücadeleleri örgütlerin çekişmesi mafyanın hesaplaşması sizleri de etkileyecek ve son derece akıcı heyecan dolu romanı bitirince devamı olan Elveda Mutluluklar ile Zamansız Rüzgar'ı sabırsızlıkla bekleyeceksiniz. Çok farklı bir dünya yepyeni bilgiler ve soluk kesecek olaylar sizi bekliyor
2023 32. kitabı
12 Eylül öncesi sağ sol davasını anlatan bu kitap.Şehirleştikçe yozlaşmış medeniyet diye Batıyı örnek almış Müslümanların özüne dönme çabasına da itinayla değinmiştir . Cihan Müslüman bir ailenin dinini bilmeyen ferdi olarak yetişmiş ve güneşin batıdan doğuşunu bizzat yaşamıştır . Herkes kendince yorumlarken yazarın kaleminin inceliği ve' Roman okuma pek bana göre değil detay sevmem ben.'diyen beni bile etkisi altına aldı. ' inançlar zaafa uğratılınca insanlar buhrana sürüklendi ve maceralara atıldı.' ' boşa geçmiş ömre yaşam denir mi? 'bu dünyada haklı haksız karışmış' 'kimsenin içtenliğine, dostluğuna güvenmiyorum. Şuan tek dostum kitaplar benim, kendimi kitaplara verdim artık' ' GÜNEŞ BATIDAN DOĞMAYA BAŞLADI.!' 'BU TOPLUM YAĞMURU HAKETMİYOR ASLINDA.' 'BÖYLESİNE DEJENERE OLMUŞ , KENDİSİNİ KAYBETMİŞ BİR TOPLUMA HER TÜRLÜ CEZA MÜSTEHAKTIR.' ' İslam'sız hayat hayat değil insanlarını da toplumlarını da hüsrana uğratan bir bunalımdır.' ... ALDIĞIM NOTLARDAN BİR KAÇ TANESİNİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.. sizler okurken ne hissedersiniz bilemem ben İslâm sız bir dünya düşünmek aptallıktır bunu o kadar derinden hissettim ki ilk emri oku olan dinin ne az okuyan topluluğuyuz... اقرأ باسم ربك الذي خلقك Oysa oku demişti ilk emrinde Ama ne okursan oku değil Allah'ın ismiyle Tek Kur'an mı hayır ! Hadis oku Tefsir oku Biyoloji oku Fen oku Matematik oku
2022 18. kitabı
Kaybedilen savaş kazanılır mi? Kaybedileni kazanmayı istemek varsa eğer ve sen ona niyet ettiysen eğer kazanmış sayılmaz mı insan? Sen niyetini ve inancını yeter ki kaybetme, ellerini semaya kaldırıp dua edebiliyor ve Allah'a olan inancını kaybetmiyorsan ve O'na bıraktıysan gerisini olmuş bil. O yüzden kaybedilen bir savaş olmaz o zaten en başından kazanilmistir...
Roman
2023 4. kitabı
Sabahsız Geceler
2020 18. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2020 16:41
Bu roman 12 Eylül öncesi dönemde geçen olayları konu edinmektedir. O dönemin militan gençlerinden olan Cihan, etrafındaki insanların hayran kaldığı, pek çok insanın etkilendiği bir gençtir. Müthiş hareketliliği ve bilgisiyle gençleri yönlendiren, fikir tartışmalarında rakiplerini bozguna uğratan ve konuştuğu her insanı etkileyen Cihan, gençlerin örnek aldığı bir ideal tiptir. Kardeşi Timuçin’i de kendisi gibi yetiştirmiştir. İki yıldır Almanya’da olan Cihan’ı başta Timuçin, ailesi, kızkardeşi Rabia ve örgütçü gençler dört gözle beklemektedirler. Ama Cihan’ın dönüşü özellikle Timuçin’i ve ailesini çok şaşırtacaktır. Çünkü Cihan Almanya’da çok değişmiştir. Timuçin ve yanlarında kalan akraba kızı Füsun onun değişimi karşısında büyük hayalkırıklığına uğrarlar. Bu durumu diğer arkadaşlarına nasıl anlatacaklardır? Rabia ise ağabeysinin değişiminden memnundur. Yeni Cihan, yeni bilgileriyle yeni bir çevre oluştururken, Timuçin ondan ölesiye nefret etmektedir. Bir dönemin gerçeklerini ve perde arkasını dile getiren bu romandaki kıyasıya tartışmalar, fikir mücadeleleri, örgütlerin çekişmesi, mafyanın hesaplaşması sizleri de etkileyecek ve son derece akıcı, heyecan dolu romanı bitirince, devamı olan Elveda Mutluluklar ile Zamansız Rüzgar’ı sabırsızlıkla bekleyeceksiniz. Çok farklı bir dünya, yepyeni bilgiler ve soluk kesecek olaylar sizi bekliyor..
2025 130. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 10:22
İsmail Fatih Ceylan'ın Sabahsız Geceler adlı romanı, özellikle 12 Eylül öncesi Türkiye'sinde yaşanan sağ-sol çatışmalarını konu alan dikkat çekici bir eser. Kitap, dönemin toplumsal ve siyasi atmosferini, gençler üzerindeki etkilerini ve ideolojik kutuplaşmanın yol açtığı trajedileri ele alıyor. Romanın merkezinde, ideolojik bir dönüşüm yaşayan Cihan karakteri yer alıyor. Cihan, yurt dışında geçirdiği zamanın ardından büyük bir değişimle geri döner. Bu değişim, başta kardeşi Timuçin ve ailesi olmak üzere çevresindeki herkesi şaşırtır. Kitap, bu dönüşümün Cihan'ın ilişkilerine ve içinde bulunduğu siyasi ortama yansımalarını işliyor. 12 Eylül öncesi Türkiye'nin en sancılı dönemlerinden biri olan sağ-sol kavgaları, romanın ana eksenini oluşturur. Yazar, bu çatışmaların nedenlerini, sonuçlarını ve gençlerin nasıl bir hiç uğruna birbirine düşman edildiğini gözler önüne seriyor. Cihan'ın değişimi, ideolojik arayışların ve savrulmaların bir sembolü olarak karşımıza çıkar. Kitap, gençlerin farklı dünya görüşleri arasında nasıl seçimler yaptığını ve bu seçimlerin kişisel yaşamları üzerindeki etkilerini sorgular. Roman, şehirleşmeyle birlikte Batı'yı örnek alan ve kendi özünden uzaklaşan toplumun yozlaşmasını da ele alır. Yazar, Müslüman kimliğine dönme çabasını ve bu süreçte yaşanan zorlukları da gözler önüne serer. Cihan'ın dönüşümü, ailesi içinde de gerilimlere yol açar. Özellikle kardeşi Timuçin ile olan ilişkisi, ideolojik farklılıkların aile bağlarını nasıl etkilediğini gösteren önemli bir detaydır. İsmail Fatih Ceylan, dönemin karmaşık yapısını ve gençlerin yaşadığı iç hesaplaşmaları akıcı ve sürükleyici bir dille aktarıyor. Kitabın kısa sürede okunabilir olması ve okuyucuyu içine çekmesi, yazarın üslup başarısını gösteriyor. Yazar, dönemin gençlerinin nasıl manipüle

İsmail Fatih CeylanYazar · 27 kitap
İsmail Fatih Ceylan 1962 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde dünyaya geldi. Üç Eylül İlkokulu, Tavşanlı Atatürk Lisesi Ortaokul kısmını ve Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü okudu. Orta okul ve Lise yıllarında şiir, hikâye ve roman çalışmaları yapıyordu. ilk yazısı Yeni Asya Gazetesinde yayınlandı (1977). Tercüman, Yeni Devir gibi gazetelerde ilk çalışmaları neşredildi. 1992’den itibaren Görünüm başlığını taşıyan köşesiyle Milli Gazete’de köşe yazarlığı yaptı. Değişik gazete ve dergilerde yazıları yayınlanan yazar, kendi adından başka pek çok müstear ismiyle, Yeni Şafak, Cumhuriyet, Radikal, Sabah, Yeni Binyıl, Türkiye gazeteleriyle, Yörünge, Aktüel, Tempo, NTVMag, Nokta, Babıali Kültür, Moral Dünyası, Demokratik Rota gibi dergilerde yazılar yazdı; roman tefrika etti, dizi yazılar hazırladı.Röportajdan denemeye, hikâyeden romana, film senaryosundan belgesel danışmanlığına, araştırma incelemeden günlük köşe yazısına, yayınevi editörlüğünden dergi genel yayın koordinatörlüğüne kadar her alanda faaliyet gösteren yazar, halen Nesil Yayınları editörlüğünü sürdürmektedir.