20 Kasım 2019
Lealtà

Spoiler içerebilir :)
2020 2. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2020 19:06
Bazı yerlerde uzun betimlemelerle sıkılsam da yine de okumak istediğim hatta bir çırpıda bitmesin diye günlere yaydığım bir kitap oldu. Genç bir kadının iş, aile hayatı ve aynı zamanda takıntılı olduğu bir adama karşı geçen hikayesini anlatıyor. Öyle mutlu sonla biten kitaplar gibi değil fakat keyifle okuyabileceğiniz bir kitap.
İlişkiler
2025 44. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2025 23:44
Roman, klasik bir aşk hikâyesi değil. Tam aksine, duyguların karmaşık doğasını, modern ilişkilerde sadakatin artık ne kadar “esneyebilir” bir kavram haline geldiğini gösteriyor. Giulia’nın zihninde süren sorgulama; sadakatin birine bağlı kalmak mı, yoksa kendi içsel doğrularına ihanet etmemek mi olduğunu düşündürüyor. Pezzali’nin dili sade ama yoğun. Kısa cümleleriyle karakterin zihnindeki karmaşayı okura geçiriyor. Zaman zaman soğuk, zaman zaman kırılgan. Bu da romanı duygusal olarak samimi kılıyor. Giulia’nın hikâyesi aslında çoğu kadının iç dünyasında yankılanan bir hikâye: Sevgiyle alışkanlık, güvenle tutku arasında kalmak… Ve en acısı, sadakatin bazen en çok kendimize karşı zor olduğunu fark etmek.
2020 2. kitabı
Kitap evli bir adama duyulan hayranlık, bağımlılık üzerinde dursa da kişisel olarak okuyucuyu yalnızlık, ego, sevgisizlik ve sevgi arayışı, is dünyasında yaşanan acımasızlığın kişinin kendi hayatındaki etkileri üzerine de değinen kısa ama okuması keyifli bir kitaptı. Özellikle kendi benliğini bulmaya çalışan bireylerin altını çizip okuyacağı ve kendilerinden bir seyler bulabileceği bir eserdir. SadakatSadakat Letizia PezzaliLetizia Pezzali
2021 41. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2021 17:39
Her ne kadar ilk sayfaları beni sıkmış ve kitabı bırakmak istememe sebep olmuş olsa da devam ettiğimde eğlendiğim bir kitap oldu. Kitabın ortalarına doğru sürükleyicilik arttı ve devamını merak etmemi sağladı. Kitaptaki finansal terimler her ne kadar aşırıya kaçmış ve beni sıkmış olsa da sonu güzel bağlanmış bir kitaptı. Tavsiye ederim.
2021 38. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2021 00:00
Okuduğum en ortalama kitaplardan biriydi. Çoğu yerde vasatı dahi geçemese de, altını çizdiğim çok cümle de oldu. Kitabın vermek istediği mesajı(eğer varsa) tam kavrayamadım. Yazar sanki fantezisini yazmış biz de okuyoruz gibi hissettirdi. Her kitap biraz böyledir aslında ancak sadakat maalesef beni bir türlü alıp götüremedi. Hikayenin aktarımında yazar çok kopuk kopuk bir tarz benimsemiş. Hikaye anlatma konusunda yetkinliği üst düzey değil bu görülebiliyor. Çevirisini ve baskısını iyi buldum. Yaz aylarında tercih edilebilecek bir okuma olabilir. Bu yönüyle listenize alabilirsiniz.
R E Z A L E T
2020 7. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2020 12:16
Tek kelimeyle rezalet arkadaşlar.Bir şekilde yazar hafızasını kaybetse ve kendi yazdığından bi haber şekilde eline bu kitap tutuşturulsa eminim sonuna kadar okuyamaz,yarısında sıkılıp bırakır. Yazar her şeyi birbirine o kadar karıştırmış ki sürekli bir olaydan bir olaya atlıyor aradaki bağlantıyı da hiçbir zaman sağlayamıyor.Kitabı okurken hangi zamanda olduğunuzu unutmanız da çok olası zira yazar bi 10 yıl sonrasını anlatıyor bi günümüzü anlatıyor bi 10 yıl öncesini anlatıyor her şeyi çorba yapıp önünüze servis ediyor.Bir kitap asla zaman kaybı olamaz diyenler mutlaka bu kitapla tanışmalı.
2023 2. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2023 00:00
Londra ve Milano arasında geçen, zaman zaman eskilere dönülen bir kitap. Baş karakterimizin gençlik yıllarında tutulduğu biri üzerine anlatılmış. Bazı zamanlar finansal olaylar çok sıksa da, bence okunabilir. Diğer okurlar neden bu kadar gömmüş, anlamadım. Ortalarından, sonralara doğru sürükleyicilik aktı diyebilirim. Çerezlik, hoş bir kitaptı. Puanım 7.
Edebiyat-Düşünce

Letizia PezzaliYazar · 1 kitap
Letizia Pezzali 1979’da İtalya’nın Pavia şehrinde dünyaya geldi ve yıllarca Londra’da çalıştı. Eşi ve kızıyla birlikte Lüksemburg’a yerleşen Pezzali’nin ilk romanı L’età lirica Premio Calvino ödülünün finalistleri arasına girdi. İkinci romanı Sadakat ise sekiz dile çevrildi.