Temmuz 2011
Orijinal Adı:
Into The Basement

2017 106. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2017 00:28
Öncelikle belirtmeliyim ki kitabın çevrisi oldukça hatalı. Ben de ki eser Pagoda Yayınevinden çıkmış. Kullanılan yabancı kelimeler ve cümleler ile ilgili bilgilendirme yapılmamış... Kitabın konusu oldukça ürkünç. Sadist bir adam olan Wong Lee, kaçırttığı kadınlara işkence ederek onların filmlerini çekip pazarlayarak hasta ruhunu tatmin etmeye çalışıyor. Kadınlar onun gözünde sadece cinsel tatmin için var olan yaratıklar. Acıma duygusu olmayan, öldürmekten zevk alan bu adamın kurbanları ise genellikle gece kulüplerinde çalışan kızlar oluyor. Dedektifler ise buldukları cesetler karşısında ne yapacaklarını bilmez bir halde ipucu bulmaya çalışıyorlar... Dedektif Randy Morrison, bu kızların nasıl olup ta bu kadar kolay av olduklarını öğrenmek için onların içinden biri olan Kim Bennett'den yardım talep ederek, katili yakalamak için işbirliği yapmaya başlıyor. Hesap etmedikleri ise, planlarının istedikleri gibi gitmeyeceğidir... Kim'in özel hayatı ve aile ilişkilerindeki sırlar ise onun bu olaya dahil olduktan sonra yaşayacağı kabusun ön hazırlığıdır... Katilin, "Ben, her kadını nefesi kesilinceye kadar severim..." Demesi, onun nasıl bir sadist olduğunun bir ipucu... Avcının av olduğu, dönen kirli ve aşağılayıcı oyunların yer aldığı bu kitapta tempo hiç düşmeden son sayfasına kadar devam ediyor...
2018 9. kitabı
Kitabın konusu sıradışı. Öyle ki dünyadaki birçok kitaptan ayrı bir kategoriye konulabilir. Konu ilgimi çekse de içeriğindeki vahşet zaman zaman irkilmeme yol açtı. Kesinlikle yaşı küçüklere ya da hassas kişilere tavsiye etmem.
2022 37. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2022 17:44
Daha ilk satırlardan itibaren devam edip etmeme konusunda tereddütte kaldığım bir kitap oldu.Yazar kendisine eziyet edilmesinden ve acıyı hissetmekten büyük   zevk alan , seksüel fanteziler içeren Sado- Mazoşizm ile ilerlemiş. Kitabın genelini kapsayan dövülme, aşağılanma, bağlanma, işkence edilme, vb. fanteziler özellikle acıdan zevk alanları anlatmak için yazılmış. Bir yetişkinin dahi aklının alamayacağı satırları okurla çok cüretkar bir şekilde paylaşan yazar, acaba konuyu nereye bağlayacak diye bekliyorsunuz.Konu bir yere dahil  edilmiyor, sadece işlenen cinayetlerin temelini oluşturuyor. Farklı bir dünya ve yaşamlarda fiziksel işkenceyi yaşamak isteyen insanların bilinç altında nasıl birini barındırdığını anlamaya çalışıyorsunuz. Cinsel bir tercih bozukluğu olan 'Sado-Mazoşizm' yazarın kitabında her güzellik bir kurban olarak gösterilirken bunun   bedelinin ise sadece acı ve işkence çekerek ödendiği bir davranış bozukluğu değilde bir kişisel tercih olarak empoze edilmiş. Konu dışarıdan her şeyin olağan , sessiz ve yolunda göründüğü aslında esas cehennemin evin içinde olduğu ve hiç kimsenin tahmin dahi edemediği bir bodrum katında gerçekleşiyor.Kaçırılan kızların hem karanlık hem de her tür sapkınlığa maruz kaldıkları bu yerde işkenceler sonucu öldürülmeleriyle yazar sapkın fantezilerden uzaklaşarak biraz polisiyecilik oynuyor. Olay ; işlenen cinayetlerde Sado-Mazo dünyasında  konuya hakim, striptiz kulüplerini yakından tanıyan dominatrix bir karekterin polislerle işbirliği yapmasıyla devam ediyor. Diğer insanlar gibi topluma uyum göstermekte zorlanan  ve sıra dışı bir yaşama sahip bir psikopatın işlediği cinayetlerin anlatıldığı bölümlerden sonra katil hakkında biraz kişisel bilgiler verilerek devam ediyor. İlk başlarda Asya üzerinden Amerika'ya eroin getirme
2022 8. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2022 11:39
Bazı sayfaları okumaktan nefret etsemde kitapta güçlü bir kadın karakter görmek hoşuma gitti. Kitap çoğunlukla adından da belli olduğu gibi sadist bir adamın kadınlara yaptıklarını anlatıyor. Gerilim dolu bir kitaptı olaylar hızlı ilerlediği için sizi de olayın içine çekiyor. Sonlara doğru beklenmedik olaylar olduğu için şaşırtıcıydı.
2020 67. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2020 02:40
Bu kitabı okumayi düşünen arkadaşım Türkçeye, dil ve anlatıma, bilgiye biraz değer veriyorsan elini bile sürme. Kurgunun basitliğine polisiye edebiyatın özellikleri ile uzaktan yakından alakası olmadığı konusuna hiç girmiyorum bile. Hatası çok ama daha da önemlisi okurun zekası ile dalga geçilmiş resmen. Polisiye zeka işidir. Ayrıca kitap konusu itibariyle bilgi içermedigi gibi özendirici bazı sapkınlıklar barındırıyor.
2017 85. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2017 11:27
O kadar övüldü ki kitap ben alırken, efsane güzel bir kurgu bekliyor beni dedim ama öyle kötü ki. Ben çok gerilim okuduğum için mi bana vasat geliyor bilmiyorum. Öncelikle bazı kelimeler Yıldızlanmış ama hiçbir yerde kelime açıklaması Yok. Nerdeyse iki sayfada bir kelime hataları dolu. Gereksiz uzamış. Olmamış. Ne bir gerilim hissettim ne de heyecan.
2022 3. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2022 09:37
Genel olarak güzel bir kitaptı. Bazı karakterlere sempati duydum, özellikle Kim'e kendimi çok yakın hissettim. Kitaba dair ciddi bir eleştiri olarak ise şunu söylemek istiyorum, yıldız konulmuş kelimelerin anlamları altta yazması gerekirken bu kitapta öyle değildi. Üstelik, bazı kelimeler gereksiz yere ayrık yazılmış. Kitabı okurken Wong Lee'den nefret ettim. Nice hayatlar 5 dakikalık zevk için yitip gitti. Bunun sadece bir kitap olduğunu biliyorum ama gerçekte de böyle şeyler oluyor ne yazık ki. Kim Bennett gerçekten güçlü bir karakterdi.
·384 syf.·
2018 77. kitabı
Konu itibariyle gerilim romanı olarak anılsada kitabın birçok kısmında bunu hissetmiyoruz aslında. Manyak bir adet Wong Lee ve kadınları kaçırmakla görevli Victor Gorsky ' miz var. Wong yaşadığı olaylar neticesinde ( bu olaylar kitapta pek fazla anlatılmasada) tam bir sadist. Bodrum katında kadınlara yaptığı türlü işkenceler ve eziyetler, bu uğurda para kazanabilmeyi amaçlaması kitaba bi nebze gerilim özelliği katsada polislerin rolünün kısıtlı oluşu ve hiçbir olayın tam manasıyla birbiriyle uyum göstermemesi kitabın vasatlaşmasına neden oluyor. Wong Lee acıdan zevk alıyor, acı yaşatmaktan daha çok zevk alıyor. Onun hakkından gelebilecek tek bir kişi var, oda striptiz kulüplerinin müdavimi polislerin gözdesi bir Dominatrix.(BDSM kültüründe partnerine hükmeden baskın kadın.) ' Kadın bedeni, çekici olduğu kadar tehlikelidir.'
2020 72. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2020 00:10
Adamımızın ismi Wong Lee. Uluslararası uyuşturucu taciri. Porno sektöründe nüfuz sahibi. Hong Kong'da doğuyor, Amerika'da büyüyor. Karanlık dünyada nasıl yaşanacağını biliyor. Zengin oluyor. Kalburun üstünde kalıyor. O bir sadist. İnsan bedeni üzerinde oynadığı işkence oyunlarıyla eğleniyor. Kendi gücünü kendine ispat ediyor. Ona sorarsanız o herkesten daha akıllı, daha önemli biri. Rusyalı bir adamı var; Victor Gorsky. Gorsky, Wong'a oyun oynayacağı kadınlar temin ediyor. Bu kadınları kaçırıyor, sonrası işkence, çoğu zaman da ölüm. İşte, işler böyle tıkırında giderken, şehirde ardı sıra sırra kadem basan eğlence dünyasının kadınları polisin içine bir kurt düşürüyor. Şehirde kadın cesetlerinin bulunması da cabası. Romanımızdaki çekici kadın karakterimizin ismi; Kim Bennett. Bennett, eğlence dünyasının aranan simalarından. Sado mazo kulüplerde boy gösteriyor. İşinde iyi, profesyonel. Kaybolan meslektaşları için polisle işbirliği yapma durumunda kalıyor. Romandaki hikâyemiz işte böyle başlıyor. Gerisi tam bir polisiye kovalamaca hikayesi demek isterdim fakat bunların gerisi daha da yoğunlaşan şiddetin, iskencenin ve sapkın cinsel ilişkilerin hikayeleri. Zihninizin tahammül edemeyeceği manzaralara hazır olun. İskencenin son noktası, ahlaksızlığın dibi; şöyle söyleyeyim, işkence etmekten zevk alan, işkence görmekten zevk duyan, ne ararsanız var. Eğer ki edebiyatta bu tür şeylerin tasvirleri de gerekliyse, buradaki tasvirler ziyadesiyle başarılı. Bu roman kesinlikle basit bir polisiye macera romanı değildir. Ortalamanın üzerinde bir içeriği olsa da edebi kurgu açısından eleştiriye açıktır. Böyle romanların okunup okunmaması konusunda muhtelif fikirlerim olsa da bunları burada belirtemeyeceğim, ancak, bunu tecrübe ettiğime memnun olduğumu söyleyebileceğim. İyi okumalar...
2019 35. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2019 23:47
Karısının öldürülmesinden sonra kafayı sıyırmış Çinli bir adam: Wong Lee, aradığı özellikteki kadınları kaçırıp ona getiren cinsellik düşkünü bir Rus: Victor ve bu ikisini yönlendiren gizli bir ad daha. Bodrum katına özel olarak kurulmuş bir işkence odası. Kadınlar birer birer öldürürlürken Kim Bennett adındaki dominatrix kadın, piyasanın tanınmış bir fuhuşçusudur. Polisler ve dedektifler kadınların kimliğini ortaya çıkarmak için Kim ile iş birliği yapar ancak o da kaçırılır. Kim için yaşamını hiçe sayan Billy ise bir deniz piyadesidir ve eş sürede keskin nişancı bir katildir. Sert anlatımlarıyla yer edinecek belleğinizde. Her bette bir gerilim, korku ve kovalamaca olan ve sürekli yaşam savaşı verilen bir odadan yükselen çığlıklar ve cinsel sapkınlıklar okuyucuyu biraz sarsıyor. Akıcılığı çok iyi olan kesik olay örgüsü yazımı ile hızla okunan bir gerilim. Gereksiz hiçbir ayrıntı yok sıkan. Sürekli yüksek perdeden gidiyor. +18 olduğunu vurgulayayım. Olay içi olay kurgusu bulunuyor. Kuşkukandığım ilk kişi olayın arkasındaki kişi çıktı. Ama yazar güzel gizlemiş ve saptırmış bulunmaması için. Öte yandan güçlü bir de kadın görüntüsü var. Ne yaşamış olursa olsun başkişimiz dimdik ayakta ve sağlam bir tinsel duruma iye. Özgün adı "Bodrum katında" ve keşke öyle kullanılsaymış. İçinizdeki temel içgüdüleri ortaya çıkaran bir özezer (mazoşist) ve elezer (sadist) betik. Gerilim, polisiye ve tinsel bir kurgu. En sevdiğim yazıma iye (sahip) bir betikti. O yüzden elimden bırakamadım ve çabuk bitti. Öyle rahat ki okuması, keşke bütün yayınevleri böyle bassa.