Mahir Karasu
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık
Sıralamalar

2020 12. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2020 00:44
Şair, şiirlerini bize zengin kelime dağarcığıyla sunarak, bazen süslü bazende yalın olan mısralarıyla akıcı bir eser oluşturmuş. Ölüm, aşk ve çocukluk üzerine yoğunlaştığı dizelerinde yer yer divan edebiyatı motifleri de göze çarpıyor. Şimdiden keyifle okumanız dileğiyle
2020 36. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2020 21:06
Saklı düşlerin, ölüm ve aşk temasıyla ele alındığı, yalın ve güçlü imgelere sahip olan şiir kitabında, şair yer yer divan edebiyatından da esintiler sunmaktadır. Aşk Kırıntıları Gecenin adlı şiiri özellikle beğendim. Kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.
2020 3. kitabı
Şiirlerinden bazılarını Turuncu dergisinde okudum önce. Sonra KDY'den kendi kitaplarımı sipariş ederken bu kitabı da ekledim. İyi şiirleri, sağlam dizeleri var. "bizim orda şiirde yani" diyebilmesi bile kitabın neler vadettiğini göstermeye yeter sanırım. Şiiri kendine yurt edinmiş bir kalpten çıkabilir bu dört sözcük. Kitabın tasarımı şaire ait ve oldukça iyi. Yalnız ön kapaktaki cümle olmasaydı, veya başka bir cümle olsaydı, hiç değilse sonuna nokta konsaydı daha iyi olurdu sanırım.
2022 1. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2022 00:00
Mahir Karasu Mahir Karasu kekeleyen hecedir dünya, bak tembellik çökmüş üstüne ölülerin ....... ...... ....... ...... harika bir kitap , şiir sevenlere tavsiyemdir okuyun......................
2020 717. kitabı
Okunma: 07 Mart 2020 00:49
Aşk, kimisine sonsuzluk pınarlarında pervaz etmek olsa da kimisine ölümün vuslat şerbetini kana kana içmektir. Bu kitap size aşkı anlatma gayretinde olacak. Özlem, yalnızlık ve vuslatı aşk ile okumaya var mısınız?
2020 6. kitabı
Mahir Karasu hocama teşekkür ediyorum bu güzel eser için. Saklı Düşler de aşkın tanımını yaşamını ve insana kattığını farklı bir perspektiften ele almış ve bizlere de sade açık bir dille iletmiş Mahir Hocam. Umarım nice eserleri bizlere ulaştırması dileğiyle. Alıp bir çırpıda okuyacağınız kitaplar lisetesinde olması gerekiyor desem yerinde olacaktır.
2026 1. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2026 12:43
Şiir, insanın kendi içine yaptığı en tekinsiz ama en samimi yolculuktur. Modern çağın gürültüsü içinde kaybolan o ince sesi duymak, ancak kelimelerin ustalıkla yontulduğu bir sessizlikle mümkündür. Muhammet İsa Öztürk’ün, yahut okurunun da aşina olduğu zarif mahlasıyla Mahir Karasu’nun ( Mahir Karasu ) kaleminden süzülen Saklı Düş ( Saklı Düş ), tam da bu sessizliğin ortasında yankılanan bir iç döküm. Eseri okurken, şairin klasik şiirimizin kadim hüznünü, divan edebiyatının 'melal'ini bugünün betonlaşmış sokaklarına nasıl taşıdığını uzun uzun düşündüm. Kitap, "Ölüm bir aşk idi ve hepimiz âşık olacaktık" gibi sarsıcı bir dizeyle karşılıyor bizi. Öztürk, ölümü soğuk bir yok oluş değil, "şiircesi vuslat" olan bir tamamlanma, tabiata karışma hali olarak okura sunuyor. Sayfalarda gezinirken, şairin beslendiği coğrafyanın, kadim Mardin’in rüzgârını ve taşa sinmiş vakarını hissetmemek elde değil. Ancak beni asıl duraksatan ve şiirlerin omurgasını oluşturan unsur, dizelerdeki derin çocukluk ve masumiyet vurgusu oldu. Şairin çocuk pedagojisi üzerine aldığı akademik formasyonun, onun dünyaya bakışını nasıl derinden şekillendirdiğini; sokağın acısını, "kan emilen masumiyeti" ve "babası olmayan bahçeleri" resmederken kelimelerine nasıl incelikli bir merhamet kattığını görebiliyorsunuz. O, sadece bir şair olarak değil, incinmiş çocuk ruhların dilinden anlayan mahir bir gözlemci olarak konuşuyor. Saklı Düş ( Saklı Düş ), okuru sarsıp bir kenara bırakmayan, aksine onun elinden tutup kendi içindeki unutulmuş masumiyetiyle yüzleştiren bir eser. Gündelik hayatın hızına ve "iki yüzlü cümlelere" yenik düştüğümüz şu günlerde, bir an durup şairin o dilsiz şarkısına kulak vermek eminim ki hepimize iyi gelecektir. Belki de bu dizeler, toprağa içirmeden gözyaşlarımızı, kendi içimizdeki o saf

Mahir KarasuYazar · 2 kitap
Mahir Karasu'nun asıl adı Muhammet İsa Öztürktür. 1991 yılında Mardin'de doğdu. Şiire Ortaokul sekizinci sınıfta başlayan Öztürk'ün başta Mahur Beste olmak üzere Somuncubaba Dergisi, Kardelen Dergisi, Kandil Dergisi, Sıla Dergisi, Hayal Bilgisi Dergisi, Turuncu Edebiyat Dergisi ve Acemi Dergisi gibi birçok dergide şiirleri yayımlandı. Büşra Hanım'ın eşi ve Nesibe Esra'nın babasıdır. Okuyor ve yazmaya devam ediyor... Yayınlanan Eserleri: 1. Saklı Düş (şiir) 2. Kalbimin Sen Cenneti (şiir) 3. Kendime Sürgün (şiir)