2019
A7 Kitap
9786052191651

2019 94. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2019 00:12
Harika bir kitap daha bitti. Anlatım tarzı konuların geçişleri çok güzel idi. Salome nin dünyaya geldiği hayat anne ve babasının başına gelenlerle onunda hayatı bir sekilde etkileniyor. Merak ettiği fakat bir türlü öğrenemedigi gerçekler farklı biçimde önüne çıkıyor. Farklı bir konu hoşuma gitti. Yazarın kalemi daim olsun. Tavsiye ederim.
#okudumbitti️ #kitapyorum #salome ️ 104 Sayfa
salome
2020 10. kitabı
Bir Devlet düşünün.Herkesin mutlak mutlu olması gerektiğine inanan ve hatta insanları belli kurallar koyarak mutlu görünmeye zorlayan ve kurallarına uymayanları da terörist ilan eden bir devlet sizce nasıl olurdu.? Salome işte böyle bir sistemin olduğu dönemde yaşıyor.Bu sisteme kesinlikle karşı.Devlet kanunları öyle abartmış ki bütün ev cam olacakmış ve perdeleri sadece mahremiyete ihtiyaç duyulan zamanda 5 dak.çekmek serbestmiş diğer zamanlarda açık duracak.İnsanlar birbirini gördüklerinde mutluluklar diye selamlıyor. Özgürlüğün ve düşünmenin hastalık sayıldığı nir toplumda özgürlüğünü yaşamak isteyen ve diğer insanlardan farklı diye terörist ilan edilen Salome bakalım neler yaşıyor?başına neler geliyor? Farklı konusuyla akıcı anlatımıyla güzel bir kitaptı Salome ben severek okudum.
2019 71. kitabı
Bugün benim tarzıma ters ama güzel bir kitap okudum. Yazarın kurgusunu ve anlatımını beğendim. Kurgu gerçekten çok farklıydı. Salome'nin yaşadığı durum ve ruh hali okurken meraklandırıcıydı. Yaşadığı devletin yasaları, kuralları o kadar farklı ki ilk başlarda ne okuduğumu düşündüm. Finalde herşey açıklığa kavuştu ama böyle bir final beklemiyordum. Kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kitabın akıcılığından dolayı kolaylıkla bitiyor. Okumanızı çok isterim. Hoşçakalın...
2019 66. kitabı
Gercekten ilginc bir kitaptı.okudugum bir tarz degil aslinda.Fakat samimî olmak gerekirse zevkle okudum. Distopya diye nitelendirilen tarzdaki kitap ; Bir-kac saatte okunabilecek kadar sürekleyici. Farklı bir bakış açısı sunuyor. Genel olarak kurgu, olay örgüsü vs. güzeldi. Bir-kac yerde benim dünya görüşüme ters cümleler vardı. Onun haricinde sonu ile beni iyice şaşırttı. Iyi okumalar
2019 14. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2019 20:04
Genç kalemimizden bir distopya örneği. Mutluluk bakanlığı, hipnoz, ayrıbölgeler, iktidara karşı koyanlara sunulan olağan seçenekler, sürgün idam vs. Büyük Biradere itaat edilmediği sürece payımıza düşeceklerle şekillenen 1984, Cesur Yeni Dünya, Fahrenheit 451 ve hatta Black Mirror dizisinden tanıdığımız ifadelerle harmanlanmış var olmayanın ütopyası/distopyasıdır. 'Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak' söylemini eriterek günümüz siyasetine dokunan nüanslar da almak mümkün. Gemicilikten gelen bavyera tatları ve isimsel yer ve mekan zenginliği betimlemelere uzun uzun daha çok yansısa güzel olurmuş demekten kendimi alamadım. Ilk kez bir distopyada kurtuluş silahlı eylemsel terör vari bir sonuca bağlanmaya çalışılmış.Kurmaca düzen mi kurulmak istenen mi şiddete dayanmalıdır? Birde Salome un hücresinin penceresinden görelim..
2019 99. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2019 21:38
ben bugün harika bir distopya okudum. Muhteşem bir kurguydu. Öncelikle sevgili yazarımız @orcun_zeren e beni bu kitapla buluşturduğu için çok teşekkür ederim. kitapta mutlu olmanın zorunlu olduğu bir devlet düzeni içinde mutsuz kaldığı için terörist muamelesi gören Salome adlı bir kızın başına gelenler anlatılıyor. Ama kitabın sonu..... resmen ters takla attırıyor insana . fahrenheit451 ne güzel bir distopyaydı. Filmi ne kadar iğrençti. Bence bu kitap filme uyarlansa dehşet olur. Umarım Türk yapımcılar azcık akıllarını kullanır. tavsiye ederim canlarım . .
2019 26. kitabı
"Hayatımda yaşadığım en güzel anları sıralamak istesem, bugünden mutlaka söz edeceğim. Fakat dedim ya; bugün bir hayal, gerçek olansa ideallerimiz." . Uzun zamandır benim de özlemini duyduğum; sürükleyici ve bir solukta okumak isteyeceğiniz harika bir kitap.. Bana o kadar iyi gelen bir kitap oldu ki #Salome, bitirdikten sonra keşke biraz daha uzun olsaydı derken buldum kendimi :) Yazarın dili, anlatımı ve konunun kurgusu oldukça akıcıydı. Okudukça daha da okumak istediğiniz başarılı eserlerden biri olmuş diyebilirim. Okumaya başladıktan kısa bir süre sonra kitabın yarattığı dünyanın içine o kadar güzel giriyorsunuz ki, karakterlerle birlikte kitabın sonuna kadar adeta o evrende solumaya başlıyorsunuz. . Salome, okurken fazlasıyla düşünebileceğiniz, kendinizi o andaymışcasına sorgulayabileceğiniz ve ben olsam ne yapardım sorusuna cevap ararken bulabileceğiniz sürükleyici distopik bir eser. Bu tarz eserlere bayılıyorum, ütopik toplum anlayışının antitezi olarak karşımıza çıkıyor ve aslında sizi başka bir dünya tasviri ile ya da insan hislerinin farklı açılardan yanaşıldığı o ortamla tanıştırıyor. Düşündürüyor.. Düşündürüyor.. Böyle hissederken, yine okumaktan en keyif aldığım kitaplardan biri olan 1984 geldi aklıma.. . Okurken cehaletin, korkunun, zihnimizin karakterlere verdiği psikolojik yansımalarına şahit olacaksınız. Gerçekten okumaktan büyük bir keyif alacağınızı düşündüğüm bir kitap olduğu için okuyarak yaşamanızı istiyorum. Konusu ve kurgusundan minikte olsa spoiler vermemek adına detaya girmeyeceğim ama sürpriz sonlu bittiğini de söylemeden geçemeyeceğim :)
2020 45. kitabı
Mutluluk ile yönetilen bir ülke düşünün,  mutsuz olmak kesinlikle yasak,  mutsuzluk bir terörizm  ifadesi ve mutsuz insanlar suçlu. Değişik bir konu güzel bir kitap. . "Ah, Salome, yaşadığım yıllar bana tek bir şey öğretti. Yaşadığı mutluluk, mutsuzluk, huzur, huzursuzluk, sevgi, nefret, cesaret veya korku. Her ne yaşıyor olursa olsun, bunun gerçek olmasını dilemeli her insan. Mutluysan gerçekten mutlu, mutsuzsan gerçekten mutsuz olmalısın. Cesareti iliklerine kadar yaşa, tüylerin diken diken olsun, coştursun seni. Cesaret durdurulamayan bir çağlayan gibi ve yine korktuğunda gerçekten korkacağın bir şey olsun elinde. Öylesine olmasın hayatın, hayatı 'mış gibi' yaşama. Ya gerçekten hissederek yaşa ya da hiçliği kabul et ve bitmesini um bir an önce " dedi Bayan Gruber."
2023 22. kitabı
Herkesin devlet tarafından mutlu olmaya zorlandığı bir ülke düşünün. Mutluluğun sizin elinizde olmadığı, her gün yapılan düşünce saatlerinde devletin size mutlulukla ilgili sloganlar okuttuğu ve