Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1

Ebubekir Sifil

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ölçü
Tarihten ders almak tarihe istediklerimizi söyletmekle değil,tarihin olanı söylemesine izin vermekle mümkün olabilir.
Sayfa 266Kitabı okudu
"Mu'aviye, kapının halkası mesabesindedir.Onu yerinden oynatanı,ondan yukarıdakilere kasdetmekle itham ederiz."
Sayfa 246 - Vekî b. CerrâhKitabı okudu
Reklam
Tek kanallı beslenmeyle okuduğu birkaç kitabın etkisinde kalarak "ahkâm kesenler"e hepimiz rastlamışızdır. Hep hayret ederim; ben okudukça, bildiğim hususların azlığını hissetmenin altında her geçen gün biraz daha fazla ezilirken, birkaç kitap okuyan bu insanlar kısa yoldan nasıl "allame-i cihan" oluveriyor!.. Bir veya birkaç eseri -tabirimi mazur görün- "yalapşap" okuduktan sonra en çetin meselelerle ilgili köşeli laflar edenleri mi ararsınız, "bu husus Kur'an'da yok" diyerek sağlam hadislerle sabit ahkâma itiraz edenleri mi .. Netice olarak müfessirlerin yaptığı gibi, sözün sonunu "Allah en iyisini bilir" diyerek bağlamayı şiar edindiğimiz sürece, okuduklarımız ve öğrendiklerimiz bize rıza-i ilahiye ulaşmada rehberlik edecektir. Unutmayalım, öncekiler, ilim öğrenmeden önce "edep" öğreniyordu... • Ebubekir Sifil | Sana Din'den Sorarlar 1 #kitapalıntıları #sanadindensorarlarbirincicilt
Efendimiz (s.a.v)
Kişinin, kendisini ilgilendirmeyen hususlara dalmaması müslümanlığının güzelliğindendir.
“Amel olmadan söz müstakim olmaz. Söz ve amel niyetsiz istikamet bulmaz. Sünnet’e uygunluk olmadıkça da ne söz, ne amel, ne de niyet istikamete kavuşabilir.”
Ölçü
Mensubiyetlerimizi muhafaza edelim; ama bizim dışımızda da İslâmî hassasiyet sahibi insanlar/cemaatler bulumduğunu görmezden gelmeyelim.
Sayfa 341Kitabı okudu
Reklam
Kaynaklar, ezan teşri kılınmadan önce namaz için yapılan çağrının, Sahabe'den birisinin sokak sokak gezerek "es-Salât, es-Salât" (Namaz, Namaz!) diye seslenmesi şeklinde vuku bulduğunu naklediyor.
100 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.