Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1

Ebubekir Sifil

Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 Sözleri ve Alıntıları

Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 sözleri ve alıntılarını, Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 kitap alıntılarını, Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ölçü
Tarihten ders almak tarihe istediklerimizi söyletmekle değil,tarihin olanı söylemesine izin vermekle mümkün olabilir.
Sayfa 266Kitabı okudu
"Mu'aviye, kapının halkası mesabesindedir.Onu yerinden oynatanı,ondan yukarıdakilere kasdetmekle itham ederiz."
Sayfa 246 - Vekî b. CerrâhKitabı okudu
Reklam
Efendimiz (s.a.v)
Kişinin, kendisini ilgilendirmeyen hususlara dalmaması müslümanlığının güzelliğindendir.
“Amel olmadan söz müstakim olmaz. Söz ve amel niyetsiz istikamet bulmaz. Sünnet’e uygunluk olmadıkça da ne söz, ne amel, ne de niyet istikamete kavuşabilir.”
Kaynaklar, ezan teşri kılınmadan önce namaz için yapılan çağrının, Sahabe'den birisinin sokak sokak gezerek "es-Salât, es-Salât" (Namaz, Namaz!) diye seslenmesi şeklinde vuku bulduğunu naklediyor.
Ölçü
Mensubiyetlerimizi muhafaza edelim; ama bizim dışımızda da İslâmî hassasiyet sahibi insanlar/cemaatler bulumduğunu görmezden gelmeyelim.
Sayfa 341Kitabı okudu
Reklam
Tek kanallı beslenmeyle okuduğu birkaç kitabın etkisinde kalarak "ahkâm kesenler"e hepimiz rastlamışızdır. Hep hayret ederim; ben okudukça, bildiğim hususların azlığını hissetmenin altında her geçen gün biraz daha fazla ezilirken, birkaç kitap okuyan bu insanlar kısa yoldan nasıl "allame-i cihan" oluveriyor!.. Bir veya birkaç eseri -tabirimi mazur görün- "yalapşap" okuduktan sonra en çetin meselelerle ilgili köşeli laflar edenleri mi ararsınız, "bu husus Kur'an'da yok" diyerek sağlam hadislerle sabit ahkâma itiraz edenleri mi .. Netice olarak müfessirlerin yaptığı gibi, sözün sonunu "Allah en iyisini bilir" diyerek bağlamayı şiar edindiğimiz sürece, okuduklarımız ve öğrendiklerimiz bize rıza-i ilahiye ulaşmada rehberlik edecektir. Unutmayalım, öncekiler, ilim öğrenmeden önce "edep" öğreniyordu... • Ebubekir Sifil | Sana Din'den Sorarlar 1 #kitapalıntıları #sanadindensorarlarbirincicilt
Kur'an'da şu yoktur, İslâm'da bu yoktur tarzındaki tesbitlerin nereden kaynaklandığını ve nasıl bir zemin üzerine ibtina ettiğini bilirsek, kalbimize şüpheler soktuğunu düşündüğümüz, bizi tereddütlere sevk eden bu bakış açısının örümcek ağı misali nasıl çürük ve temelsiz olduğunu kolayca anlayabiliriz.
Vahye rasyonel akıl ile yaklaştığımız sürece varacağımız sonuç hep "sanal" , yanıltıcı ve kuşkuyla malul olacaktır.
Sayfa 523Kitabı okudu
Dinî hüküm noktasında İslâmsız iman ve imansız İslâm olmaz. Bu ikisi zahir ile batın, iç ile dış gibidir.
el-Fıkhu'l-Ekber, 62.
Reklam
"Bilgiye ulaşma"nın değil, ama "doğru bilgiye ulaşma"nın hayli zor olduğu,hatta bizzatihi doğruyu yanlıştan ayıracak kriterlerin tartışma konusu yapıldığı günümüzde "tekfir"den önce "tebliğ" üzerinde durulmalıdır.
Sayfa 231Kitabı okudu
"Sadece Kur'an" diyenler, bizi aslında "sadece kendi Kuran anlayışlarına" çağırıyor.Edille-i Şer'iyye'nin diğer unsurlarının yanlış/yanıltıcı,bu efendilerin aklının doğru/doğrultucu olduğunu kabul eden bir yaklaşıma Kur'an adına da, akıl adına da "Allah selamet versin" deyip geçmek gerekir...
Zira "İman" kalp ile ilgili iken "İslâm" zahirde, azalarda ve davranışlarda kendisini gösterir.
İçinde bulunduğumuz zaman diliminde Müslümanların problemi, gerçek anlamda neye ihtiyaç duyduklarını doğru tesbit edememeleridir. Gerçek anlamda eksikliğini hissetmemiz gereken, Fıkh'ın bizi taşıyacağı nokta mıdır, yoksa içinde bulunduğumuz ve mutlaklaştırdığımız ahvali onaylayacak bir Fıkıh mı? Bu noktayı netleştirmeden ictihad kapısının kapalı olması/sayılması da, açık olması/sayılması da sadra şifa bir netice hasıl etmeyecektir.
Sayfa 17
Sakal bir "kimlik" tezahürüdür ve kişinin,sakal vesilesiyle birçok günaha düşmekten kendini sakındırması daha kolaydır.
Sayfa 534Kitabı okudu
131 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.