Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1

Ebubekir Sifil

Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 Gönderileri

Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 kitaplarını, Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 sözleri ve alıntılarını, Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 yazarlarını, Sana Din’den Sorarlar - Cilt 1 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İçinde bulunduğumuz zaman diliminde Müslümanların problemi, gerçek anlamda neye ihtiyaç duyduklarını doğru tesbit edememeleridir. Gerçek anlamda eksikliğini hissetmemiz gereken, Fıkh'ın bizi taşıyacağı nokta mıdır, yoksa içinde bulunduğumuz ve mutlaklaştırdığımız ahvali onaylayacak bir Fıkıh mı? Bu noktayı netleştirmeden ictihad kapısının kapalı olması/sayılması da, açık olması/sayılması da sadra şifa bir netice hasıl etmeyecektir.
Sayfa 17
Müslümanların okuyup destek vermesi gereken bir gönderi:
bir müslüman, "modern" dünyanın her türlü terörizmine karşı kendisini donatmalı ve onların silahlarını onlardan iyi bildiğini haykıracak cesarete okuyarak, izleyerek ve dinleyerek kavuşmalıdır. yah.dilerden bir su bile almayın diye oluşturulmuş hesaplar: twitter.com/bilincli_tuket bilinclituketim.com eşcinsel
Reklam
Tek kanallı beslenmeyle okuduğu birkaç kitabın etkisinde kalarak "ahkâm kesenler"e hepimiz rastlamışızdır. Hep hayret ederim; ben okudukça, bildiğim hususların azlığını hissetmenin altında her geçen gün biraz daha fazla ezilirken, birkaç kitap okuyan bu insanlar kısa yoldan nasıl "allame-i cihan" oluveriyor!.. Bir veya birkaç eseri -tabirimi mazur görün- "yalapşap" okuduktan sonra en çetin meselelerle ilgili köşeli laflar edenleri mi ararsınız, "bu husus Kur'an'da yok" diyerek sağlam hadislerle sabit ahkâma itiraz edenleri mi .. Netice olarak müfessirlerin yaptığı gibi, sözün sonunu "Allah en iyisini bilir" diyerek bağlamayı şiar edindiğimiz sürece, okuduklarımız ve öğrendiklerimiz bize rıza-i ilahiye ulaşmada rehberlik edecektir. Unutmayalım, öncekiler, ilim öğrenmeden önce "edep" öğreniyordu... • Ebubekir Sifil | Sana Din'den Sorarlar 1 #kitapalıntıları #sanadindensorarlarbirincicilt
“Amel olmadan söz müstakim olmaz. Söz ve amel niyetsiz istikamet bulmaz. Sünnet’e uygunluk olmadıkça da ne söz, ne amel, ne de niyet istikamete kavuşabilir.”
İ L K E
“Dilimizde Ehl-i Sünnet çizgide kaleme alınmış -gerek telif, gerekse çeviri- birçok Kelam/İtikad kitabı mevcuttur. Bunlardan istifadeyle, Ehl-i Sünnet mihengine vurulduğunda kimin hangi görüşünün alınması ve kimin hangi görüşünün atılması gerektiğimi anlamak zor değildir. Yeter ki başka meselelerle uğraştığımız kadar Ehl-i Sünnet itikadını öğrenmeye de zaman ve enerji ayıralım…”
rihlekitapKitabı okudu
“Eskilerin tabiriyle kalp “nazargâh-ı ilahî” olduğu için oraya nüfuz eden her şey bütün bedeni etkisi altına alır ve insana hükmeder. İmam ed-Debûsî’yi anmanın tam sırasıdır. el-Emedu’l-Aksâ’da -anlam olarak- şöyle der: Beden, bir raiyyedir ve iki farklı yönetici tarafından sevk ü idare olunur: Nefs ve Ruh. Nefis dünya kaynaklıdır; ruhu bilmez, inkâra meyillidir ve ölümle birlikte fena bulur. Ruh ise Allah Teâlâ canibindendir; nefis bilip tanır ve Yüce Allah’tan geldiği için ölümle fena bulmaz. Baş (beyin) ve kalp de bu iki zıt idarecinin vezirleridir. Baş (beyin) nefsin, kalp ise ruhun veziridir. Baş (beyin) ancak duyu organlarıyla iş görür. Bunlarla da ancak dünya menfaatlerine ulaşılır. Kalp ise akıl nuru ile nazar eder. Onun nazarı, mugayyebat hakkında teemmül etmektir. Bedene, mezkûr iki zıt yöneticiden hangisi hakim olursa, bu vezirler onun etkisi altına girer…”
rihlekitapKitabı okudu
142 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.