Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Manifesto

Sanayi Toplumu ve Geleceği

Theodore John Kaczynski

Sanayi Toplumu ve Geleceği Gönderileri

Sanayi Toplumu ve Geleceği kitaplarını, Sanayi Toplumu ve Geleceği sözleri ve alıntılarını, Sanayi Toplumu ve Geleceği yazarlarını, Sanayi Toplumu ve Geleceği yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
112 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Endüstri devriminin beraberindeki yıkım ve aşırı toplumsallaşma gibi konularda oldukça haklı olsa da kadınlar, ilaçlar vb. konularda biraz saçmalamış.
Sanayi Toplumu ve Geleceği
Sanayi Toplumu ve GeleceğiTheodore John Kaczynski · Kaos Yayınları · 2013503 okunma
Gelişmiş teknikler sayesinde elitlerin kitleler üzerindeki kontrolü daha fazla olacaktır ve insan emeği artık gerekli olmayacağı için kitleler sistem için gereksiz, işe yaramaz yükler olacaklardır. Eğer seçkin azınlık acımasız kişilerden oluşuyorsa, basitçe insanlığın büyük çoğunluğunu ortadan kaldırmaya karar verebilirler.
Reklam
hayatta kalmak için savaşarak ya da bir dava için mücadele ederek ölmek, uzun, fakat boş ve amaçsız bir hayat yaşamaktan daha iyi olabilir.
Sayfa 150Kitabı okudu
Baskıların çeşitleri bir toplumdan diğerine büyük farklılıklar göstermiştir. Bazı baskılar fizikseldir (kötü beslenme, aşırı çalışma, çevre kirliliği), bazıları ise psikolojiktir (gürültü, kalabalık, insan davranışını toplumun ihtiyaç duyduğu kalıba sokmak).
''Muhafazakarlar aptaldır: Geleneksel değerlerin erimesinden şikayet ederler ancak hevesli bir şekilde teknolojik gelişmeyi ve ekonomik büyümeyi savunurlar. Görünüşe göre, toplumun diğer her alanında hızlı değişimlere sebep olmadan toplumun teknolojisinde ve ekonomisinde hızlı, köklü değişimlere gidilemeyeceğini ve bu hızlı değişimlerin kaçınılmaz olarak geleneksel değerleri yıktığını anlayamamaktadırlar.''
Toplumumuzda “zihinsel sağlık” kavramı çoğunlukla, bireyin sistemin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde davranıp davranmadığı ve bunu stres belirtisi göstermeden yapabilmesi ile tanımlanır.
Sayfa 104Kitabı okudu
Reklam
Dayanamadım, gözlerindeki kızıl kahve renkli bulutları, kayıp gençliğimin kör çakısıyla kestim; bulutlardan pas fışkırdı.
Sayfa 103Kitabı okudu
İnsanî dürtüleri üç gruba ayırıyoruz: 1) Minimal düzeyde bir çabayla tatmin edilenler, 2) Ancak ciddi bir çabayla tatmin edilebilenler, 3) Kişi ne kadar çaba gösterirse göstersin yeterince tatmin edilemeyenler. Güç süreci, 2. gruptaki dürtüleri tatmin etme sürecidir.
Bir insanın, uğrunda gücünü sınayacağı amaçları olmalıdır.
Reklam
toplumsallaşma, yalnızca ahlâk ile ilgili değildir; ahlâk başlığı altına düşmeyen birçok davranış normuna uymak için de toplumsallaştırılırız. Böylece, aşırı toplumsallaşmış kişi psikolojik bir tasmaya bağlanmıştır ve hayatını toplumun önüne koyduğu raylar üzerinde koşarak geçirir.
Başka bir açıdan, Çin’de yakın zamanlara kadar aileye olan bağlılık bir bütün olarak ülkeye olan bağlılıktan çok daha güçlü olmuştur ve belki de bu, Çin’in Orta Çağlar’ın sonlarında Avrupa’dan teknoloji anlamında ileride olmasına rağmen Sanayi Devrimi’nin Çin’de değil kuzeybatı Avrupa’da gerçekleşmesinin sebeplerinden bir tanesidir. Çin’in modernizasyonu konusuna kafa yoran erken 20. yüzyılın önemli düşünürlerinden bazıları, kendi amaçları için, aile gibi geleneksel toplumsal grupların parçalanması gerekliliğini fark etmişlerdir.
Sayfa 214 - PDF - Freedom ClubKitabı okudu
1.388 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.