24 Ekim 2018
Gece Kitaplığı

2020 128. kitabı
Anlatımı ve hikayesi farklı bir kitap idi. Yazarın kalemini begendim. İçinde hikaye barındırıyor. Günlük olarak kaleme alınmış sizi derinden etkileyen bir solukta okunabilecek kitap diyebilirim. Tavsiye ederim Kitapla kalın.
·159 syf.·
2020 4. kitabı
Etkisinden uzun sürece çıkamayacağım bir çırpıda okuyup bitirebileceğiniz bir kitap bazı yerleri var ki sanki yazar kendisininde dediği gibi hayali bir karakteri değilde bizi yazmış sanki günlüğü tutan kişi benmişim gibi bir hisse kapıldım belki etkilemesinin nedeni de budur. Peki ya asya neyse bir şey demek istemiyorum. :))
SanrılarGünay Aktürk · Gece Kitaplığı · 201826 okunma
İkinci Kitabım ve dahi ilk romanım (2018)
2024 8. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2024 14:29
"Sanrılar” yüzleşmenin romanıdır. Taylan, en temel güdülerinin baskıcı arzularından habersiz bir halde ağır bir aşk acısı çekerken, o duyguyu tanımlamakta zorlanır. Nedir aşk? İlahi bir duygu mudur o? Kutsal mıdır? Çektiği acı bu kadar yoğunken neden bir başka kadını da pekâlâ arzulayabilmektedir? Yoksa insan özünde çok eşli bir canlı mıdır? Ya kadın? Erkeğin güdüleri güdüdür de kadının ki patates püresi midir? İşte Sanrılar’ın aradığı yanıt da tam olarak budur. Bazı yorumlar aldım kitaba dair. Taylan ve Asya'nın seçimleri hakkında yorumlar. Bu iki karakter sadakat konusunda beceriksiz oldukları için öfkelenmişlerdi. Aslında öfkeleri kendilerineydi. Çünkü ben hayali bir karakter yaratmadım. İnsana baktım ve ne gördüysem onu yazdım. Sadakatsiz bir karaktere sövmek en çok sadakatli insanların işi olmalı. Tabii ki kimseyi yaftalamıyorum ama romanın adı bu yüzden “yüzleşme” olmalıydı diyorum. Yüzleşme! Ben size kendi doğanızı sundum. Okuyun ve size ait olan parçayı bulun." Günay Aktürk
Edebiyat & Roman
2020 34. kitabı
Herkese merhabalar... Bu kitabın grupça okuması olacağı, isteyip istemediğim sorulunca tanıtım yazısını okuyup yok dedim ben okumayacağım. Kitap kapağına bana göre değil. İnsan bazen önyargılı olabiliyor. Pek az bu duruma düşerim ama ben Başladığım da ise sonuç bambaşka oldu. Çünkü kitabı sevdim. Arka kapak ve tanıtım bülteni bu yüzden önemli. Gelelim konusuna; Sokakta serserilerin saldırısına uğrayan ve ajandası alınan Taylan'ın hikayesi yoksa sanırları mı demeliyim. Göğsünde sıkı sıkı sarıp sakladığı hayatı bir anda sökülüp alınır ve acıları katlanır. Memnun kalmayan saldırgan ise hıncını almak için daha da vuruyordu. Onlara bir hazine lazımdı. Çıkan ise üzerinden 20 yıl geçmiş hatıralar. Taylan a göre de hazine oydu. Üstelik bunu yapan da aynı mahalleden olan ve onu merak eden gerçekten hazine bekleyen serserilerdi. Hiç düşünmeden onun hatıralarını ateşin kollarına bırakırlar... Taylan Ele geçirmek istediği ama kendisinin eline geçtiği aşk çıkmazı. Asya 'sı... En yakın arkadaşının kız kardeşi... Ona olan aşkı... Günlüğü yazarken adını saklamak ile saklamamak arasında kalsa da direk yazmayı seçer. Ve başlıyoruz Asya ile Taylan ı tanımaya... Yazarımızın çok güzel tespitleri ve kalemi var. Severek okuduğum bir kitap oldu. Okumanızı tavsiye ederim...
2020 62. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2020 14:54
Sahi aşk nedir? Onun için delirecek kadar tutkulu sevebilir misin? Ve ya bu ne kadar doğrudur. Okuduğum en güzel kişisel gelişim kitaplarından biri diyebilirim. Kitapta Taylan karakteri üzerinde o kadar güzel durulmuş, psikolojik yönü o kadar güzel anlatılmış ki hiç bitsin istemiyorsunuz. Ve en önemlisi de ne biliyor musunuz okurken içinden bir şeyler bulabilmek. Kesinlikle tavsiye edebileceğim güzel bir kitap.

Günay AktürkYazar · 3 kitap
Günay Aktürk, Roman, Şiir ve deneme kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; İnsan insanın geleceğidir (2020), Sanrılar (2018) ve Umudun Çocuğu (2014) olarak sayılabilir. Kitapları; Gece Kitaplığı ve Kurgu Kültür Merkezi Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur.