Şanslı Liste

15 Ağustos 2023
İlk Yayın Tarihi:
1 Haziran 2021
Epsilon Yayınevi

Peki sizin ölmeden önce yapmak istedikleriniz var mı?
2023 93. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2023 05:22
Emily ve annesi her zaman çok şanslıydı. Ta ki annesini kanserden kaybedene kadar... Annesinin ölümüyle birlikte her şey tepetaklak oldu. Kaybın acısını bastırmak hiç kolay değildi. Lâkin derinden hissettiği ölüm olgusuyla ilgili önemli sayılabilecek bilinç ve farkındalık kazandı. Bir zamanlar olduğu kişiden uzaklaşarak yeni benliğine kavuşmak üzereydi. Eski bir kutuda annesinin tatilde yapılacaklar listesini buldu. Ölmeden önce yapılacaklar listesine benziyordu. Liste aşağıdaki gibi çılgınca maddelerden oluşuyordu. • Yükseklik korkunu yen. • Kapanıştan sonra Huckabee Havuzu'nda çıplak yüz. • Farklı dilde bir kitap satın al. Emily 12 maddeden oluşan bu listeyi özlem duyduğu annesine yakınlık hissetmek adına yapmaya karar verdi. Veee keşiflerle dolu bir yolculuk başladı İçinde bulunduğu durum bir nevi yansıtmalı özdeşimdi. Yolculuğunda ona eşlik eden okulun yeni kızı Blake sayesinde yepyeni heyecanların kapısı aralandı. Acaba kızları neler bekliyordu? Gelelim benim düşüncelerime... Yazarın sade ve akıcı anlatımı ile sevdiğim bir kitap oldu. Hayata kısacık bir mola vererek düşünmek iyi geldi. Yaşanılan bir kayıp sonrasında yeniden hayata tutunmak ve kendini keşfetmek zor gözükse de böylesi bir liste ile bunu başarmaya çabalamak bence önemli bir detaydı. Liste sayesinde annesinin kızına vermek istediği bir mesaj mevcuttu. Bakalım okuyanlar fark edecek mi? PEKİ SİZİN ÖLMEDEN ÖNCE YAPMAK İSTEDİKLERİNİZ VAR MI?
Şanslı ListeRachael Lippincott · Epsilon Yayınevi · 202331 okunma
2024 27. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2024 22:13
Şanslı Liste, annesini kanserden kaybeden bir kızın babası ile birlikte annesinin kaybıyla mücadele etmesini konu alıyor. Arkadaş ve okul ortamında geçen bir kitap çünkü karakter lise öğrencisi. Bir erkek arkadaşı varmış ama ayrılmışlar. Annesinin eski eşyalarının içinde annesinin her maddesini gerçekleştirdiği bir liste buluyor ve onları kendisi de yaparak annesine yakın hissetmek istiyor. Her şey çok eski bir kız arkadaşının kasabaya geri dönmesiyle başlıyor. Erkek arkadaşını da sık sık görüyor ama onunla barışıp barışmamak konusunda şüpheleri var. Bir yanı annesi onu çok sevdiği için geri dönmekten yana diğer yanı da bambaşka düşünceler içinde. Kitap kendini bulmakla alakalı. Ama ben ne gençlere ne yetişkinlere böyle bir kitabı tavsiye edemem. Kendini bulmak böyle olmamalı benim kanaatimce. Çok genç ve çok yanlış seçimlerle kafasını karıştıran birini anlatıyordu kısaca. Daha güzel kitaplarla vaktimizi daha verimli geçirebiliriz diye düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim.
Şanslı ListeRachael Lippincott · Epsilon Yayınevi · 202331 okunma

Rachael LippincottYazar · 5 kitap
Philadelphia'da doğmuş, Pennsylvania'da büyümüştür. Pittsburgh Üniversitesi'nde edebiyat öğrenimi görmüştür.