Kindle County Legal Thriller #1

Orijinal Adı:
Presumed Innocent

2025 28. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2025 10:10
Scott Turow’un "Savcı" romanı sadece bir hukuk gerilimi değil, aynı zamanda içsel yüzleşme, vicdan muhasebesini konu alıyor. Turow, “hukuk” denen karmaşık yapıyı anlatırken, kuru bir dilde ya da sadece prosedürlerle değil, insanların zaafları, acıları, gururları ve bastırdıklarıyla harmanlayarak sunuyor. Stern’in karısının ölümünü anlamaya çalışması, kardeşinin karanlık ticari ilişkileriyle yüzleşmesi ve tüm bunların ortasında hâlâ ayakta kalma çabası. Roman bir yandan hukuk sisteminin derinliklerine iniyor ama asıl gücünü karakter analizlerinden alıyor. Sandy’nin yıllar boyunca sessizce sürdürdüğü evliliğin ardındaki sırlar, ailesiyle olan ilişkileri, çocuklarının kırılganlıkları… Tüm bu detaylar öyle incelikle yazılmış ki, kitap sadece bir dava hikâyesi değil, aynı zamanda duygusal bir çözülmenin romanı hâline geliyor. Turow’un dili sade ama derinlikli. Özellikle iç monologlar, yazarın psikolojik çözümlemelerdeki ustalığını ortaya koyuyor. Okurken kendimi sık sık “Ben olsam ne yapardım?” sorusunu sorarken buldum. Kitap boyunca bir tür matem havası hâkim. Ama bu matem sadece ölüme değil, güvenin yıkılışına, aile sırlarının ortaya çıkışına, sevdiğin insanların aslında kim olduklarını yeni fark edişine dair bir yas süreci. Bu yönüyle bana oldukça dokundu. Çünkü hepimizin içinde, hayat boyu üzerini örttüğümüz sorular, kaçtığımız gerçekler var. Ve Turow, bunları yüzümüze tokat gibi çarpıyor. "Savcı" kayıpların ardından kalanlarla yüzleşmenin, sevginin ve ihanetin, sessizliğin ve patlamanın kitabı.
2021 28. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2021 03:23
Kitabı okurken bazı tahminlerim oldu katille ilgili ama sonucun tahminlerimin bu kadar dışında çıkabileceğini düşünmemiştim.Gerçekten de kitabın geneli yavaş bir şekilde işleyiş gerçekleştirse de bitişi ciddi anlamda sarsıyor Son sayfaları gece sabahlamak pahasına da olsa okumadan yapamadım.
2017 6. kitabı
Hayatımda okuduğum belki ilk polisiye roman ve sırf adı için okumuştum(en büyük hayalimdi savcı olmak) inanılmaz bir sonla bitti resmen bittigi icin üzüldüm ve ondaki soluk soluğa okumayı henüz başka bir kitapta tatmadım mutlaka okumalısınız
2018 2. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2018 11:56
Kitabı ismi ve kapağı ilgimi çektiği için almıştım. Okurken zaman zaman sıkılsam da ilginç bir kitap olduğunu söylemeliyim. Kitap savcı bir kadının, Carolyn öldürülmesini konu alıyor. Ve kadına saplantılı bir şekilde aşık olan savcı Rusty cinayeti çözerken delillerin onu gösterdiğinin farkına varıyor . Aslında kitaptaki herkesin psikolojik olarak bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum. Bulunduğu konuma kadınlığını kullanarak gelen Carolyn, saplantılı bir aşık olan Rusty ve onun Nevrotik karısı Barbara.. Kitap genel anlamda mahkeme de geçiyor. Savcılar,tanıklar ,jüriler,yargıç ve soruşturma oldukça ilginç. Okumaya değer bir kitap olduğunu söylemeliyim.
2025 38. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2025 00:00
Herkese merhaba,  Kitap adalet, suç ve insan doğasına dair çarpıcı sorular sorarak ilerlerken hukuk dünyasında olanların ardında neler yattığını ve duvarların arkasında nelere şahit olacağınıza inanamayacaksınız. Savcılık Kindle bölge binasında her zaman kalabalık olan koridorlar şimdi boş ve sadece telefonlar sürekli çalıyordu. Savcı Carolyn Polhemus evinde öldürülmüştü.  Olayın araştırmasını BaşSavcı yardımcısı olan Savcı Rusty-Rozat K. Sabich’e verilir ama araştırmalarının sonunda tüm delillerin kendisini gösterdiğini gösterdiğini fark eder. Caroly’nin eski sevgilisi olan  Rusty kendisini aklamak için artık katili mutlaka bulmak zorundadır çünkü şeytani bir oyunun ortasında kaldığını anlar ve adım adım dibe çekildiğini hisseder.  Olaylar dışardan bakıldığında çok karmaşık görünse de mahkeme salonunda ki sürprizlere ve bittiğinde ise ters köşeye inanamayıp nasıl yaa diyeceksiniz.  Ben yazarın  beni hiç yormayan tasvirleriyle birlikte akıcı, yalın kalemine bayıldım. Sizlere de kesinlikle  bu nefes kesici kitabı öneriyorum, mutlaka okuyunuz.  Kitap ve sevgiyle kalın.
2016 6. kitabı
Okunma: 13 Mart 2016 00:00
Büyük bir heyecanla başladığım ancak henüz ilk sayfalarında bile karmakarışık olmuş zihnimle kitabı okumayı bırakmayı bile düşündüm ki -bu his ilk defa bu kadar kuvvetli gelmişti- sonrasında “Dayan Fırat hiç yapmadın ve yine yapmayacaksın.” diye kendimi teşvik ettim ve bu teşvikten sonra (yaklaşık 200 sayfa sonra) iyi ki bırakmadım ve devam ettim, dedim. Kitap gittikçe sarmaya başladı. Gerçekten şaşırtıcı bir ivme kazanıyor konu. İlk başlarda sıkılacaksınız çünkü yazar başlarda bana çok gereksiz gelen detaycı bir anlatıma giriyor ve bunları yaparken hikaye adeta daldan dala atlıyor. Ama sonra okuduğunuza asla pişman olmayacağınız bir hale bürünüyor. Katilin kim olduğuna şaşıracaksınız ama çok mu şaşırırsınız onu bilemem. ***Bir kadın savcı öldürülür. Olayı araştırması için Başsavcı, Rusty 'i görevlendirir. Soruşturma esnasında toplanan deliller sadece Rusty 'i işaret eder. Çünkü Rusty öldürülen savcıyla eski sevgilidir. Rusty hem gerçek katili bulmak, hem de kendini aklamak zorundadır. Ama olay dışarıdan göründüğünden daha karmaşık çünkü bu olayda bol sürprizler var. Sonu ise şaşırtıcı ve düşündürücü.
İnceleme
2016 127. kitabı
Yine sonu sürpriz şekilde biten bir polisiye roman. Bu tür kitapları arada okuyup kafamı dağıtmayı seviyorum. Insanı olay örgüsüne fazlaca kaptırıp, kafasını meşgül etmesini sağlıyorlar. Güzel bir kitaptı.