Secdede Bir Ömür

1 Ocak 2000
Timaş Yayınları

2020 25. kitabı
Okunma: 26 Mart 2020 12:49
Bediüzzaman Said Nursi ömrü boyunca insanları Allah'a iman etmeye ve Kur'an ahlakını yaşamaya ve yaşatmaya davet ederek geçirmiştir. Bu uğurda çok eziyetler görmüş, ancak o yaşadığı hayattan her zaman razı olmuş ve başına gelen her zorluğu büyük bir tevekkülle, sabırla, neşeyle karşılamıştır.... Üstadın çekirdek ömrünü; bir kaç bölüm eşliğinde anlatmış. Üstadını yaşayışını bir nebze merak edenlere, amacını ve davasına ne derece düşkün olduğunu bilmek isteyenlere öneririm...
2020 5. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2020 15:22
Bana Bediüzzaman’ı sevdiren, onun yaşadıklarıyla tüylerimi ürperten çok etkileyici bir biyografi kitabı. Allah aşkını iliklerine kadar yaşayan Seyda, adeta ahiret için kendini adamış bir Tefsir Alimi. Yaşadığı sıkıntılar, çektiği işkenceler de cabası.
Din
2025 247. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2025 08:21
Bazı insanlar, bedenen dimdik yürürken bile, ruhen secdededirler. Hayatları hep kulluk üzeredir. Hadisteki mümin tarifinde olduğu gibi, bakınca Allah'ı, konuşunca âhireti, hareket edince hesap gününü hatırlatırlar. Hazreti Bediüzzaman, öyle insanlardan, onların en başındakilerden biridir. Cenab-ı Hak, mânevî felâketleri yaşayan insanlığa model olsun diye ona çekirdek bir hayat yaşamıştı. O hayat, bir yönüyle İslam'ın hakikatlerinin izahı idi. Hayatı hüccetti ve sadık hizmetkârı, şerefliler şereflisi Ceylan Ağabey'in dediği gibi, "Üstadımız her şeyiyle Kur'ân'ın ve imanındı."
Hayata Dair
Davaya Adanmış Bir Hayat
2026 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2026 13:35
Hep hayatını merak ettiğim bir şahsiyetti. 83 yıllık ömrüne bu kadar çok kitabı nasıl sığdırdığını düşünür dururdum. O, hayatının her anını davası uğruna harcamış; zihni sürekli bu dava ile meşgul olan, bu uğurda talebeler yetiştiren ve İslam’ı yaymaya adayan bir insandı. Bu kitap, bizlere Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatını yakından inceleme fırsatı sunuyor. Hayatı tamamen kulluk üzerine kurulu olan bu zat, konuşmalarıyla, tavırlarıyla ve davranışlarıyla daima hesap gününü hatırlatıyor. Kitabı okurken beni derinden etkileyen birçok bölüm oldu. Örneğin, aldığı maaşın yalnızca küçük bir kısmını kendi ihtiyaçları için ayırır, geri kalanını “milletin malıdır” diyerek iade edermiş. Savaşlarda esir düştüğü zamanlarda bile namazlarını ve okumalarını asla aksatmazmış. Esir kampında dahi olsanız, hizmetten geri kalmayın diyerek insanlara örnek olmuştur. Ayrıca, hayatı boyunca hiç evlenmemiştir. Kalbini ve zihnini tamamen davasına ve Kur’an hizmetine adamıştır. Böylesine iman yolunda mücadele eden bu büyük zatın hayatını okumanızı gönülden tavsiye ederim. Mehmet Akar’ın “Secdede Bir Ömür” adlı kitabı, Bediüzzaman Said Nursî’nin örnek hayatını anlamak isteyenler için oldukça kıymetli bir eserdir.
2018 11. kitabı
Said Nursi ve ve davasındaki kararlılığı her konuya temas ederek anlatmış.Bir çok Risale kaynağından beslenerek yapmış olduğu derlemeleri kendi yorumlarıyla birleştirip kolay,anlaşılır akıcı bir dili olan bir eser oluşturmuş

Mehmet AkarYazar · 26 kitap
1967de, Tokatın Artova ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Artovada, üniversite öğrenimini 1991 yılında Uludağ Üniversitesinde tamamladı. Yazarın çocukluk yıllarından beri çeşitli gazete ve dergilerde hikaye ve makaleleri yayınlandı. Yanmak Vakti ve Son Gazete isimli hikayeleri özel bir televizyon kanalı tarafından kısa metrajlı film olarak çekildi.rnrnBu güne kadar on sekiz adet kitabı yayınlanan yazar, kitaplarında ele aldığı konularla ilgili yurt içınde ve yurt dışında çok sayıda konferanslar verdi. Halen özel bir şirkette idareci olarak çalışan yazar evli ve iki çocuk babasıdır.