Özdegerin önemini anlatan,mesaj veren bir kitap. Sadece çocuklar değil yetişkinler de faydalanabilir. Bu arada kitabın basiminda sağlığa zarar vermeyen boyaların kullanılması güzel düşünülmüş.Bunu söylemeden geçmek istemedim.
Kitabı severek okuduk kızımı her konuda desteklemek için araştırmalar kitabı almıştım çevirisi de iyiydi biz çok beğendik kıza da iyi geleceğine inanıyorum
SEN HARİKASIN
YAYINEVİ: THE KİTAP
YAZAR: DANİELLE DUFAYET
RESİMLEYEN: JENNİFER ZİVOİN
ÇEVİREN: GÖZDE DÖNELİ
Merhabalar...
Bugün #senharikasın kitabı ile geldim
Her çocuğun kendisini olduğu gibi sevmesi ve kabul etmesi gerektiğini çok güzel bir dilde anlatıyor.
Miniklerin keyifle okuyacağı ve kitabın isminde de olduğu gibi harika olduklarını keşfedecekleri güzel bir kitap.
Sen HarikasınDanielle Dufayet · Sabri Ülker Vakfı Yayınları · 202055 okunma
Kitap çok güzel, içerik olarak çocugun kendine vermesi gereken degeri anlatıyor. Çocuklara güzel bir öğreticilik içeriyor. Ve çocugun hataları vb olaylarında olması normal diyor
Sen HarikasınDanielle Dufayet · Sabri Ülker Vakfı Yayınları · 202055 okunma
İnsan önce kendisini sevmeli, istediğinde her şeyi başarabileceğine inanmalı. Burada bahsettiğim ego değil, öz benlik sevgisi. Zamanla herkes gidebilir ama her zaman birlikte olacağımız ve olmadan yapamayacağımız tek kişi, kendimiziz. Her şeyin başında önce kendimiz hakkında düşüncelerimiz bizi başarıya ve mutluluğa ulaştırır. Kendimize pozitif enerji vermek çevremizde de olumlu sonuçlar doğurur. Bir iş ya da eylem yapacağımızda önce kendimize inanmak ve kendimizden cesaret almak gerekir, örneğin: bunu başarabilirim. Moralimiz düştüğünde ya da üzüntü duyduğumuz bir durum olduğunda kendi motivasyonumuzu sağlarız, örneğin: her şey yoluna girecek. İstemediğimiz bir sonuç olduğunda ya da çevreye istemeden zarar verdiğimizde düzeltmek için çabalarız, örneğin: herkes hata yapabilir bir daha ki sefere dikkatli ol. Sonrasında kendimizi affetmeyi de unutmayız. Hayat bir yokuş gibi, inişleri olduğu kadar çıkışları da var. Önemli olan kendi değerini bilmen, tecrübe ederken her anın tadını çıkartman, ailen ve arkadaşların ile paylaşman. İnsan kendisine karşı sevgi ve şefkat göstermeyi bilmeli. Bu yönde gelişecek benlik çocukluktan başlar, bu sebeplere ebeveynlere de iş düşüyor. Duyguları tanımlamasında, kendini doğrulamasında, üzgün olduğunda kendini teselli etmeyi, kendisini motive etmeyi, örnek göstererek öz bakım ve yapıcı başa çıkma yöntemlerini ve ne zaman yardım isteyebileceğini öğretin. Bu anlamda sizlere yardımcı olacak kitaplardan da faydalanabilirsiniz, buna en iyi örneklerden birisi Sen Harikasın, tavsiyemdir.
Sen HarikasınDanielle Dufayet · Sabri Ülker Vakfı Yayınları · 202055 okunma
Kızımla birlikte severek okuduk. Bu kitap çocukların özsaygılarını kazanmalarına yardım ediyor. Kendilerine karşı iyi ve sevgi dolu davranmanın yollarını öğreten bu kitap, çocukların mutlu bir yaşam sürmenin önemini anlamalarını sağlıyor.
Sen HarikasınDanielle Dufayet · Sabri Ülker Vakfı Yayınları · 202055 okunma
öncelikle merhabalar efenim. çocuk kitabı okumanın insana neler kattığından bahsetmiştim tekrar bahsetmek istiyorum etrafınızdaki insanları görmenizi, her şeye daha nazik ve daha hoş yaklaşmanızı sağlıyor yani ben böyle hissediyorum özellikle okurken büyük hayrunnisa değil de küçük hayrunnisa olarak okuyorum küçüklüğümü dinliyorum her çocuk dinlenmek ister büyük hayrunnisa küçük hayrunnisa yı dinleyerek günün yorgunluğunu atıyor. hemen incelememi de yapayımm kitap kendini sevme kendine şefkat gösterme üzerine kaleme alınmış içinde bolca sevgi sözcükleri barındıran bir kitap bu yönü bence çok hoş. anlatım ve içerik olarak ebeveynlerin bu kitabı okuması daha sağlıklı olacaktır özellikle anne ve babasından gün içinde söylemeyi sıkça unuttuğumuz sevgi sözcüklerini duymak çocuğu çok daha motive ve içini kıpır kıpır yapacaktır. okuyan ebeveyninde farkındalık kazanmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum ve teşekkür ediyorum.
Sen HarikasınDanielle Dufayet · Sabri Ülker Vakfı Yayınları · 202055 okunma
Severek okuduk oğlumla çizimler muhteşem ve vermek istediğim mesajda çok değerli oğlum çok sevdi kitabı keyifli okumalar dilerim sizlerede çocuklar eminim çok ama çok sevecek çok kıymetli bir kitap