Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Çizgilerin ve Çizgili Kumaşın Tarihçesi

Şeytan Kumaşı

Michel Pastoureau

Şeytan Kumaşı Gönderileri

Şeytan Kumaşı kitaplarını, Şeytan Kumaşı sözleri ve alıntılarını, Şeytan Kumaşı yazarlarını, Şeytan Kumaşı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
117 syf.
10/10 puan verdi
·
31 günde okudu
Spoiler içerir Kitap bize Çizgi sorunu, herhangi bir toplumdaki sosyal ve görsel unsurlar arasındaki ilişkiler konusunda bir sorgulamaya sevk ediyor insanı. Neden batıda uzun yıllar boyunca sosyal sınıfların büyük bir kısmı kendilerini ayrıcalıklı bir biçimde görsel kodlarla ifade ettiler? Görme olgusu, işitmeden ya da dokunmadan daha mı etkili? “görmek” sınıflandırmak mıdır? Michel pastoureau , çizgili kumaş hakkında derinlemesine bir araştırma yapmış ve çizginin bir tür şeytan icadı olduğu yolunda tarihsel ve imgebilimsel gerçekleri bir bir ortaya koymuş. Orta Çağ'dan başlayarak çizgili kumaş toplumun dışladığı hor gördüğü bir kesim ile ilintilendirilmiş.Toplumun fakirlik düzeyindeki kesimini temsil eder hale gelmiş. Suçlular, fahişeler, hokkabazlar, cüzzamlı yada hastalar hepsini ortak bir payda ya getiren şey çizgili kumaş olmuş.Bu durum 20.yy da modanın ilerleyişiyle değişmeye başlamış. Burada bırakıyorum okuyun gerçekten güzel bir kitap .
Şeytan Kumaşı
Şeytan KumaşıMichel Pastoureau · İletişim Yayınları · 19976 okunma
"Görmek" sınıflandırmak mıdır? Bu, ne bütün kültürler, ne de hayvanlar alemi için geçerlidir. Aynı şekilde, neden değerdüşürücü, dışlanmış insanları imleyen belirtiler, tehlikeli yerler veya olumsuz görüntüler, değerartıcı belirtilerden daha kayda değer, daha görülebilirdir?
Reklam
Eski Ahid'deki birçok pasajla birlikte "texta" sözcüğünün şu anlama geldiğini söylemek olanaklı mı acaba? : üzerinde iki ayrı şeyden yapılmış bir elbise taşımayacaksın. "
“Çizgi,dokunduğu her şeye hayat verir,arkasında rüzgar varmış gibi durmadan ilerler.”