The Housemaid #3

Sie wird dich finden

Freida McFadden

2024 8. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 22:58
Freida McFadden’ın “Hizmetçi“ serisinin üçüncü kitabı (Almanca: „Sie wird dich finden”), yine olağanüstü! Baştan sona sırlarla dolu bir hikaye. Yazar, gerilimi her sayfada biraz daha artırıyor ve okuru sürekli tahmin etmeye zorluyor. İnanın, yalan ve doğruyu ayırt edemeyeceğiniz halde buluyor olacaksınız kendinizi. Özellikle final kısmı, diğer iki kitapta olduğu gibi hiç beklemediğiniz bir şekilde bitiyor ve sizi tamamen şaşırtıyor. Bakalım, Millie ve ailesiyle bir dördüncü kitapta karşılaşacak mıyız :) İlk iki kitabı okuyanlara: 3. Kitaba da bayılacaksınız. Sie wird dich finden Hizmetçi İzliyor Freida McFadden
Sie wird dich findenFreida McFadden · Heyne Verlag · 20245,1bin okunma
2024 104. kitabı
Freida McFadden / Hizmetçi İzliyor İlk iki kitap çok sevilip üçüncü istenince yazar da devam etmiş. Bir bakıma güzel bir bakıma kötü olmuş bence. Baş karakterimizin hayatına nasıl devam ettiğini ve neler yaptığını öğrenmek keyifliydi ama karşımda tanıdığım Millie olmaması biraz hayal kırıklığına uğrattı. Millie serinin bu kitabında eş ve anne olduğu için daha uysallaşmış ve öncelikleri değiştiği için olayları görebilme becerisi neredeyse yok olmuş. Seriyi cazip hale getiren onun olayları çözme becerisi ve korkusuzluğuydu ama bu kitapta neler olduğunu öğrenmesi bile uzun bir zaman aldı. Yazarın kaleminin akıcılığı, olayları birbirine bağlaması ve ters köşeleri mükemmel olduğu için severek okusam da ilk iki kitabındaki tadı alamadım. Bazı şeyler fazla uzatılmış bazıları ise yüzeysel geçilmiş gibi hissettirdi. Buna rağmen Millie ve ailesiyle bir arada olmak güzeldi. Keyifli okumalar…
2024 417. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 19:00
Freida acil taktik değiştirmesi lazım çünkü sürekli tekrara düşüyor ve ilk bölümlerden anlıyoruz artık kimi katil yapacağını. İki kitaptır terör estiren Millie paslanmış olsa gerek çok sönük kaldı bu kitapta. Kemalim yapmaz Mesudenin yabancı şubesiydi kendisi. Kitapta bitmek bilmeyen Enzo tasviri de gına getirdi anladık kocan çok yakışıklı çocukların da ona benziyor. Bazı esas olaylar ise çok üstünkörü anlatıldı pek mantıklı gelmedi bana. Kitabın tek iyi yanı bölümlerin kısa olması ve kendini hızlı okutması.
Hizmetçi İzliyor
2025 31. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 22:42
Merhabalar herkese ... Serinin ilk iki kitabı kadar akıcı ve sürükleyici olmasa da bu kitabı da beğendiğimi ve okurken duygudan duyguya geçiş yaparak okuduğumu söyleyerek başlayabilirim kısaca. Bazı yerlerinde gerilim ve heyecan tavan yaptı. Bazı yerleri ise aşırı durağandı. Yazarın sadece Hizmetçi serisini okuyup tamamladım. Umarım diğer kitaplarını okumaya da fırsat bulurum. Ana karakterin bu romanda evlenip çocukları olması ve anneliğini çok duygusal buldum. Serinin ilk romanından bazı karakterlerin romana sızması da ince ve güzel bir tesadüf olmuş, hoş bir nüans katmış kitaba. Bu kitap diğer kitaplara nazaran bir nebze de olsa sönük kalsa da konusu bakımından ben beğendim ve tüm okurlara tavsiye ederim. Kitaplarla kalın. Keyifli okumalar. Sevgiyle.<3
2024 116. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2024 15:43
HİZMETÇİ İZLİYOR-FREIDA McFADDEN,360 sayfa, Hizmetçi serisinin üçüncü ve son kitabı muhteşem bir finalle bitiyor.Sebastian Fitzek kitaplarının finali gibi müthiş bir ters köşe yapıyor kitap.Daha ilk sayfadan heyecan ve psikolojik gerilim başlıyor. ~~~~~~~~~~~~~~~~ Her olayın sonunda tamam şimdi bu derken konu başka bir yere bağlanıyor.Elden bırakılmadan heyecanla okunan kitap serinin ikinci kitabından çok daha güzel ve heyecanlı.İkincisi birincinin tekrarı gibi olduğundan bu kadar zevk vermemişti açıkcası. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tabi kahramanımız Millie’nin saflıkları ve körü körüne karşısındakine inanması bu kitapta da devam ediyor. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Millie Calloway Accard. …Meşhur hizmetçimiz!…On bir yaşında bir kız,dokuz yaşında bir erkek çocuk annesi.Long Island’da başına gelen son olaydan sonra yirmi yıl geçmiş ve yakışıklı İtalyan kocası Enzo ile kendisine yeni bir hayat kurmuştur. -•••••••••••••••••••••• Millie ve ailesi Long Island,Locust Sokak 14 numarada hayallerini süsleyen evlerinde yeni yaşamlarına başladıklarında aynı sokağın 12 ve 13 numaralı evlerinde oturan komşuları sayesinde hayatlarının kabusunu yaşayacaklarını nereden bileceklerdi?Millie bu eve taşındıklarında geçmişine dair her şeyi geçmişte bırakacağına inanıyordu.Ama hiç bir şey göründüğü gibi değildir. •••••••••••••••••••••• Millie’nin çocuklarını yetiştirmek için nezih bir okul bölgesi, bütün kötülüklerden uzak olduğunu düşündüğü çıkmaz sokak,belki de hayatı boyunca yaşadığı bütün sıkıntılardan daha fazlasının habercisi olacaktır. ••••••••••••••••••••••• Karakterimiz Millie evlerinin ve komşularının karanlık sırlarını gün yüzüne çıkarmak için büyük bir görev üstlenmiştir.Yıllar sonra hem kendi geçmişiyle
Millie
2025 36. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2025 15:33
Kitabın üçte birinde Millie nin evli, barklı, çocuklu olması ve okulunu bitirip sosyal hizmetler görevlisi olmasına sanki tanıdığım birinin hayatı düzene girmiş gibi sevinsemde yazarın hikayeyi bu kadar sakin devam ettirmeyeceğinden çok emindim vee yine gerilim, ters köşe.. Serinin en sevdiğim yanı size hikayenin içinden biri gibi hissettirmesi ve çok akıcı oluşu asla sıkılmıyor, sonu gelsin diye elinizden bırakamıyorsunuz, gidişatı tahmin etmek için uğraşsanızda tahmin edemiyorsunuz.Seriyi zevkle okudum. Gerilim sevenler kesinlikle okumalı..
Bu defa cidden olmamış
2024 68. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2024 02:06
(Edit: Sinir ve stresten uzak bir şekilde düşündüğümde 3 puandan daha fazlasını hak ettiği sonucuna vardığım için puanımı 6'ya güncelliyorum.) Bu yazarın her kitabına bir öncekinden daha büyük önyargıyla başlıyorum ama her defasında nasıl oluyorsa beğeniyordum kitaplarını. Bu kitapta da güzel başladık aslında, yazar tek kitaplık seriyi sakız gibi uzatıp olmadık yerden drama çıkarsa ve kitap boyunca 'her kötülük tek bir insanın başına mı gelir' diye düşündürterek sinirlerimizi bozsa da akıcı kalemi sayesinde bir yere kadar sabrettim. Hatta sabretmek demek doğru olmaz, beğendim açıkçası. Ama sonu olmamış. Yorumdakiler o kadar haklı ki bizim elini attığı her işi halleden Millie'miz bu kitapta resmen paslanmış. Kitabın adıyla da hiç uyumlu değil kurgusu, adı Hizmetçi Olduğu Yerde Sayıyor olmalıydı. Kitabı yorumlayacak olursam ilk part bence çok güzeldi. Yorumlara herkes Millie'nin saniye başı kocasının ne kadar yakışıklı olduğunu anlattığını yazdığı için hep kitap boyunca 'kocam da kocam' deyip sinirlerimi altüst edeceğini düşünmüştüm ama bu tasvirleri o kadar gözüme batmadı. Hatta merak bile ediyordum nasıl biri olduğunu keşke takıntılı hayranalar bir fanart falan çizseydiniz:/ ama Mesude'nin Amerika şubesi olduğu doğru hshdhdhs Enzo'm yapmaz:))neyse sorun burada değil. İlk part gayet güzeldi. 2. part da eh işte ama 3. partta yazar aştı çizgiyi. Biraz sonra spoilerlı paragrafta yazacağım ama şimdilik spoiler olmadan anlatmam gerekirse bence çok zorlamaydı. Kitaba ne kadar önyargılı başlamış olsam da 2. bir Sakın Yalan Söyleme vakasıyla karşılaşacağımı düşünmemiştim ama öyleydi. Yine Sakın Yalan Söyleme'den güzeldi ama daha iyisini beklerdim. Sen kalk 3 kişiyi potansiyel suçlu olarak göster ama asıl suçlu hiç alakasız bir 4. kişi olsun üstelik bu kişi bir... neyse
2025 58. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 15:59
Hizmetçi serisinin sonuna geldim yazar yine 3. Kitabında yaptı yapacağını suçluyu bulmak için fikirler üretsekte ummadığımız kişiler çıktı 1. Kitabı anlatmaya kelimeler yetmezken 2. Kitap biraz daha düşmüştü 3. Kitap ise ilk başları normal hayatmis gibi ilerledi tabi millie ve enzo ikilisi evli ve iki çocukları oldu enzo'yu herzaman çok sevdim sonra sonlara doğru biraz daha aksiyon olmaya başladı. Üst üste iki şok yaşadım Cingöz Recai Hocamla birlikte 3. Kitabı okumak çok daha keyifliydi onun başlıklarıyla benim paylaşımlar sanki iki farklı kitap okuyoruz gibi olmuştu alıntı aynı ama kattığımız duygular farklıydı. Seriyi bitirmek için baya uzun zaman oldu hemen bitirmek istemedim böyle daha güzel oldu diye düşünüyorum çok çok teşekkür ederim Cingöz Recai hocama çok keyifliydi... Herkese keyifli okumalar dilerim.
Hizmetçi İzliyorFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20245,1bin okunma
Bu işin tadı kaçtı muhsin..
2025 60. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2025 11:52
𝘽𝙖𝙨̧ı𝙣𝙙𝙖𝙣 𝙗𝙚𝙧𝙞 𝙩𝙚𝙠 𝙞𝙨𝙩𝙚𝙙𝙞𝙜̆𝙞𝙢 𝙨ı𝙧𝙖𝙙𝙖𝙣, 𝙨𝙚𝙨𝙨𝙞𝙯 𝙨𝙖𝙠𝙞𝙣 𝙗𝙞𝙧 𝙮𝙖𝙨̧𝙖𝙢 𝙨𝙪̈𝙧𝙢𝙚𝙠𝙩𝙞. 𝘽𝙪𝙣𝙖 𝙪𝙡𝙖𝙨̧𝙢𝙖𝙢 𝙘̧𝙤𝙜̆𝙪 𝙞𝙣𝙨𝙖𝙣ı𝙣𝙠𝙞𝙣𝙙𝙚𝙣 𝙪𝙯𝙪𝙣 𝙨𝙪̈𝙧𝙢𝙪̈𝙨̧𝙩𝙪̈. Selamlar. Hizmetçi serisini ne kadar sevdiğimi bilirsiniz. Gönül isterdiki serinin 3cü kitabını da diğerleri gibi çok seveyim... Ama olmadı. Gerçekten bu serinin tadı kaçtı artık. Bence yazar bu seriyi bitirmeli. Bütün olayları Millie'nin üzerinden okumak biraz sıktı. Bu kitapda artık Millie'nin 11 yıl sonraki hayatını okuyoruz. Enzo ile evlenmiş ve iki çocuğu var. Yani bence bundan sonrası uzamış olur sadece. Bana göre bu kitap en heyacansız, aksiyonsuz ve.s falandı işte. Mille eskisi gibi olayları çözemedi maalesef. O üstün zekasını konuşturmadı. Bu beni hayal kırıklığına uğrattı açıkçası. Ve sonu çok saçmaydı bence. (SPOİ) Yazar sanki sırf bulamayalım diye katili çocuk yapmış. Ne alaka (!) Tahmin edilebilir oluyor bu seri artık. Yeni kurgular, karakterler olursa çok daha iyi olur. Bu seriye devam edecekmiyim, bilmiyorum. Belki uzun zaman sonra okurum ama yazarın diğer kitaplarını kesinlikle okuyacağım. Çok merak ediyorum zaten. Okumak isteyenlere keyifli okumalar >3
·310 syf.·
2024 56. kitabı
Kararsız kaldım 6 mı 5 mi ama sadece ilk partan keyif aldım niye yüksek vereyim ? Yani komşu dedik yine koca avcıları entrikalar dedik yazar her tuşa basmış ama 3. Part niye yazmış yazar ne gerek vardı ? Bu okuduğum en saçma kısımdı yani birden fazla ters köşe yapacak diye bunu da mı işin içine katmalıydın ? O kadar güzel tahminlerim vardı ki ondan sonra kitap nasıl mahvedilir onu okudum çok basitleşti kurgu herşey oldu bittiye getirildi ve de kapanış bölümde yine zorlama bir ters köşe yada sondaki ters köşe güzel kabul edebilir ama 3. Kısım da kini yazmasaydı , neyse umarım bu eziyete bir kez daha katlanmam artık 4. Çıksada okumam artık seri benim için bitmiştir.
The Housemaid is WatchingFreida McFadden · Poisoned Pen Press · 20245,1bin okunma

Freida McFaddenYazar · 0 kitap
Freida McFadden Amerikalı korku-gerilim romanı yazarı ve beyin hasarları konusunda uzmanlaşmış bir hekimdir. Freida McFadden kendisinin takma ismidir. New York'ta yaşayan McFadden, lisans eğitimini Harvard Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Boston bölgesinde doktorluk yapmaktadır. McFadden ilk kitabını 2013 yılında Amazon KDP aracılığıyla yayınladı. 2022 tarihli kitabı The Housemaid uluslararası bir bestseller oldu. Romanın film uyarlaması Lionsgate için yapım aşamasında, senaryoyu Rebecca Sonnenshine yazıyor ve Hidden Pictures'dan Todd Lieberman ve Alex Young yapımcılığını üstleniyor. Paul Feig tarafından yönetiliyor ve oyuncu kadrosunda Millie rolünde Sydney Sweeney, Nina rolünde Amanda Seyfried, Andrew rolünde Brandon Sklenar, Enzo rolünde Michele Morrone yer alıyor. Çekimlerine Ocak 2025'te başlanan filmin 25 Aralık 2025'te vizyona girmesi planlanıyor. McFadden, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Boston'un dışında yaşamaktadır.