Sığınak

Orijinal Adı:
Don't Stand So Close

Kısasa Kısas
2021 31. kitabı
Bu kitabı eline alan her kimse, içinde ufacık bir merak kırıntısı varsa ve okumaya başladığı günde yapacak başka bir işi yoksa 3-4 saat içinde kolaylıkla bitirebilir. Yani anlayacağınız kitap "sonunda acaba ne oluyor?" dedirten türden. Merak uyandırıcı. Okurken insanı germiyor, korkutmuyor ama çoğu yerde çok sinirleneceğiniz ve gıcık kapacağınız türden olaylarda yok değil. Kitaptaki çoğu karakter zaten sempatik veya sevecen değil. Hemen hemen hepsi belli psikolojik sorunları olan bir grup insan. Biri dışarı çıkamaz, biri şiddet meyillisi, biri aşırı derecede saplantı hastası... Liste böyle uzar. Yani tam türüne yakışır bir kitap: PSİKOLOJİ. Bu kitapta " taciz ve tecavüze" uğrayan kadınların neler yaşadıklarını, sonrasında ruhlarında ne derece hasar bıraktığını ve başlarına gelen bu iğrenç olayı nasıl unutmak için çırpındıklarını görüyoruz. Yani baş rolümüz öyle. Ama onunda çok kötü seçimleri olmuş ve uğradığı tacizi dağ başında bir yerde tabiri caizse kale gibi bir yerde kendisinin varlığindan bile bihaber olan ilgisiz kocasıyla yaşamakla ört bas edeceğini düşünmüş. Ben bu kitapta şuna çok sinirlendim: İğrenç , psikolojik sorunları olan, piçin teki olan bir adamın istediği olmayınca kendisinden yaradılış ötürü güçsüz bir kadına şiddet, tehdit, şantaj, taciz uygulayarak yaptırmak istemesi ne kadar acınası. Ve bunun sonucunda kadının bütün hayatı, kariyeri, özel hayatı, yaşamı alt üst oluyor ya! Ben buna dayanamıyorum. Ve etkileride o kadının üzerinden uzun yıllar gitmiyor. KORKUNÇ BİR DURUM. Böyle adamlar için yapılabilecek tek uygulama: Kısasa kısas açısından bir güzel HADIM edilmeli halkın ortasında, sonrasında ise İDAM yapılarak o parazit dünyadan yok olmalı. Tekrar kitaba dönecek olursak kitap tam sonun başlangıcı olmuş resmen. Çünkü kitabın en okunulası
Hayat
2015 596. kitabı
Psikolog olan Stella, kendini son derece güvende hissettiği evinde kar fırtınasının ne kadar süreceğini düşünüyordu.Kocası Doktor Max iş işin şehir dışına çıkmıştı sabah gelecekti fakat evinin bulunduğu yere gelmesinin; eğer kar bu şiddette yağmaya devam ederse zor olacağını biliyordu. Zilin arka arkaya çalması onu huzursuz etmişti.Bu saatte ve bu fırtınada kimseyi beklemiyordu üstelik alarmda çalmamıştı.Pencereden dışarı baktığında kapısın da duran genç kızı gördü.Aldığı sakinleştiriciler işe yaramamıştı, gelmekte olan panik atağı şimdiden onu esir almıştı. Kitap psikoloji tarzında okuduğum en iyi kitaplardan bir tanesi. Psikoloji gerilim sevenlere tavsiye ederim.
BENCE BİR BAKIN
2020 10. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2020 16:01
Kitap tamamen psikolojik roman okurken içine giriyorsunuz çok güzel bir yazarın ilk romanı okurken bir süre sonra tam anlamıyla onun gibi düşünmeye başlarsınız eğer bu yazıyı görürde okumaya başlarsınız pişman olmazsınız
2021 1. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2021 04:59
Uzun süredir kütüphanemde olan ve sonunda okuyup bitirdiğim psikolojik gerilim.. Öncelikle şunu söylemeliyim ki beklentimin altında kaldı. Kitap yarım kalmış gibi bir çok şey muallak da kalmış. Sanki kitap devam edecekmiş de bir anda bitirmeye karar verilmiş gibi. Kitabı bitirdiğimde kitap bana yarım kalmış hissi verdi.
2014 14. kitabı
Beni bu romana çeken, kendini yalnızlıkla cezalandıran bir psikolog, Kitap 3 farklı zaman diliminde işlenmiş. Bu durumun olayların takibini zorlaştıracağını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Aksine heyecanınızı hiç kaybetmiyor, acaba sırada ne var diye kitabı bir çırpıda bitiriyorsunuz. Psikolojik gerilim seviyorsanız yada bu türle tanışmak istiyorsanız bu kitap çok güzel bir seçim olacaktır.
2015 10. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2015 11:25
İki gün içerisinde bitirdiğim kitabın dili oldukça akıcı.Hikaye başlarda merak uyandırsa da ortalarına geldiğinizde sonrasını kestirebiliyorsunuz.Yazarın ilk kitabı olması açısından fena olmasada, kurgudaki bazı zorlama unsurlar, karakterler arasındaki bağın okuyucuya gerektiği gibi yansıtılamaması ve hayal kırıklığı yaratan finali yüzünden mutlaka okumalısınız diyemeyeceğim.