Ekim 2023
Japonca
Orijinal Ülke:
Japonya

2024 46. kitabı
okuduğum ilk mangaydı. korku türünde ve çizimleri gayet temasına uygundu. bir çiftin evliliği kurtarmak için tatile çıkması ve orada arabanın benzininin bitmesiyle başına gelen korkunç olayları ele alıyor. sürekli geriye dönüşlerle kurgu sağlamlaştırılmış.
"Ne okudum şimdi ben?"
2023 51. kitabı
Korku temasını işleyen sanatın hiçbir türü ilgimi kolay kolay çekmez. Film, roman, çizgi roman, resim... Bu kitap bana hediye geldiği için gelir gelmez okuyarak duygusal anlamda hediyenin karşılığını vermek istedim. Açıkçası zerre kadar ilgimi çekemedi. !! Heveskaçıran içerir: "Biz ayrı dünyaların insanlarıyız" deyip ayrı yollardan devam etmesi gereken iki insan kalkıp evleniyor ve üstüne çocuk yapıyor. Bir lanetleme hedefi olan kadın karakter üzerine çekeceği her türden kötü sözü hak edecek denli bir kara profile sahip ki bir noktada yazarın 19. asır Fransız romantikleri gibi kötüye sadece kötü, iyiye sadece iyi özellikler yüklediği sanılabilir. Öylesi bayağı bir karakter. Öte yandan eşini ve çocuğunu mutlu etmeye çalışan ancak onun içinde büyüdüğü ve talep ettiği konforu sağlamakta aciz olan erkek karakterin de öyle ahım şahım biri olmadığını idrak etmek uzun sürmüyor ki zannediyorum, yazar bu adamın da aslında çok da matah bir şey olmadığını şaşırtmacalı bir şekilde göstermeyi gaye edinmiş. Gel gör ki beni sarsacak bir sürprizle karşılaşmadım. Hoş, evlatlarının bir gaflet yüzünden ölmesi meselesi bende hayret uyandırdıysa da bu kitabın kendisinden değil de bir yavrucağazın başına gelmesinden ötürüydü ve bunda o panellerin başarısının etkisi de vardı. Bu noktada adam, kadını suçluyor. Kadının şeytana pabucunu ters giydirecek nispette som kötülüğü, aymazlığı, umursamazlığı kişi oğlunu çileden çıkartacak cinsten. Ama adam da kötüleştikçe kötüleşiyor. İşte buraya dikkat çekmek istiyorum: -tikçe zarf fiil ekinin ifadesinde bir mühlet anlamı saklı. Ama yazar/çizer bunu gözden kaçırmışçasına olayları alelacele tabiatüstü meselelere bağlıyor ve hop, altın top, apar topar kurgu sonlanıyor. Bu esnada adamın rezilliğine karşı olumlu raddede bir empati beslenmesi için ant
Manga
2024 20. kitabı
One shot bir mangaya göre temposu yüksek, merak uyandırıcı ve akıcı bir kurgusu vardı. Çizimler ise o kadar iyiydi ki, mangakanın bir başka kitabı daha basılırsa gözüm kapalı alırım. Basım kalitelisine ise diyecek tek bir sözüm yok, ülkede alışık olmadığımız bir kalitede iş çıkarmışlar. İki tane de ayraç hediye koymuşlar ki onlara da bayıldım. Sıfır beklenti ile almıştım ama hem mangadan hem de yayınevinden inanılmaz memnun kaldım. Türün sevenlerine de mutlaka tavsiye ederim.
hell yeah
2024 12. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2024 00:50
Masasumi Kakizaki’nin kaleminden çıkan enfes bir manga. Tek bir ciltten olusuyor. Kitap zihninizde korku dolu anlari çağrıştıran pek çok görsele eşlik ediyor. Gerilim severler için kaçırılmayacak, kısa ama etkili bir manga. Bakalım bu klostrofobik atmosferden sağ çıkmayı başarabilecek misiniz!! Aksam, loş ortamda okumanız tavsiye edilir
2024 Okuma Raporları
2024 15. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2024 13:08
Çocuklarını kaybeden bir aile evliliklerini kurtarmak için çıkmış oldukları tatilden ve tuhaf olaydan bahsediyor. Tatil yaptıkları yerde kaybolmaları ve tuhaf yaratıklar ve ölmüş çocuklarını bulmaları. Aman aman birsey degildi
Karman çorman
2025 10. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2025 00:00
ilk olarak manganın çizimleri karman çormandı, bu durum biraz can sıkıcı. ama eğerki gerilim dolu ve sonunda ne olacağını bilmediğiniz bir manga arıyorsanız bu kitap size göre.
Duygu ve Düşünce
2025 21. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2025 15:03
Eşiyle arasını düzeltmek isteyen bir adam, eşini tatile çıkartıyor. Tatilde hiç beklenmedik olaylar silsilesi yaşanıyor ve geriye dönüşler ile olaylar genel hatlarıyla bizlere anlatılıyor. Psikolojik bir dram hikâyesi.
Manga
Muhteşemdi
2025 43. kitabı
Konumuz ,oğullarının ölümünden sonra tatile çıkan bir çiftle başlıyor.Ama aslında adam oğlunun ölümünden dolayı karısını suçladığı için onu öldurmek için bu tatile geliyor.Adam karısına saldırmaya başlayınca kadında kaçıyor ve bir mağaraya giriyor,bu mağarada da hem canavarla hemde birbirleriyle savaş veriyorlar.Ve arada geçmiştende kesitler görüyoruz.Geçmişi okurken bir kadına hak veriyoruz, bir adama hak veriyoruz .İkiside birbirinden manyak ve kötü . Okuması çok zevkli bir korku mangasıydı .Sadece bence tek eksiği bazı yerlerde çizimler aşırı koyulaşıyor ,ne olduğunu anlamak için daha dikkatli bakmak gerekiyor ,Ama yinede harikaydı.
Parasına değen bir manga
Kitaba ba-yıl-dım. Çizimleri harikaydı. Hikayeside güzeldi. Arkadan korkunç fon müzik açtım okurken çok eğlendim. Tek cilt mi iki cilt mi anlamadım umarım devamı vardır. Manga fiyatları malum o kadar para veriyorum bari güzel bir şey okuyayım diyorsanız kesinlikle alın.
Korku
2026 13. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 00:35
Aile ilişkisi, yalnızlık psikolojisi üzerine kurulu bir manga. Bir yazar, çocuğunu kaybettikten sonra eşiyle tatile çıkar ve araba bozulunca yardım aramak için arabadan ayrılırlar. Hikaye tam bu noktada başlıyor. Psikolojik gerilim türünde yazıldığını söyleyebilirim. Değişik bir konusu vardı. Kısa ama bencillik ile ilgili derin anlamlar içeriyordu.