Popülist Politikaya, Tıkanmış Ekonomiye, Yozlaşmış Sisteme

Recep Yazıcıoğlu
Nisan 2000
Yazıcı Yayınevi

2015 50. kitabı
Kitap Recep Yazıcıoğlunun yapmış olduğu konuşmalardan , demeçlerden derlenmiştir. Devletin ihtiyacı olan , halkın içinden , kendisini birilerine beğendirmeye değilde halka hizmete adamış büyük bir devlet adamıdır. Kendisini Vali Filmi ve Köprü Dizisi sayesinde tanıma fırsatı buldum. Daha sonra kendisiyle ilgili daha fazla bilgi edinme ihtiyacı hissettim. Recep Yazıcıoğlu ve varsa eğer onun gibi insanlar , Türkiye Cumhuriyetinin halka hizmeti şiar edinmiş kurucularının ekolünden gelmektedir... Her ne kadar bu ortamda idealizm-romantizm gibi görünsede bu fikirler , Halkın elini taşın altına koymasıyla ne kadar realist olduğu anlaşılacaktır.
Siyaset
2022 19. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2022 21:54
Ülkeye büyük hizmetleri dokunmuş inanmış bir bürokrattı. Halkın içinden biriydi. Ölümünden (kanımca öldürülmesinden) önce hakkında yazılmış bu kitaplarla rahmetli valinin ne kadar ülkesine aşık bir görev adamı olduğunu daha iyi anlayacaksınız.
Sil BaştanRecep Yazıcıoğlu · Yazıcı Yayınevi · 200025 okunma
Popülist Politikaya, Tıkanmış Ekonomiye, Yozlaşmış Sisteme: Sil Baştan..!
2022 19. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2022 07:42
Bu ülkenin önemli görevlerinden "Mülki idare amirliğinde" uzunca yıllar bulunmuş, sorunları tahayyül etme ve çözme becerisiyle adından söz ettirmiş, zaman zaman siyasilerin de tepkisini çekmiş bir adamın -adam gibi adamın- sistemin neden olduğu sorunları ve bu sorunlara çözüm önerileri sunan, hatta sunmakla kalmayıp bizzat uygulanmış örnekleri içeren bir eser olmuş. Haliyle bu kitabın temel konusu bir sistem eleştirisidir. Bu sistemin düzelmedikçe sorunları çözmek bir yana kalsın yeni sorunları ortaya çıkaracağını da ifadesi etmesi buna güzel bir örnektir. Ülkemizde özellikle, bürokrasinin istifade etmesi ve böylece sistemdeki sorunları irdelemesi açısından güzel bir kaynak niteliğindedir. Recep Yazıcıoğlu @Hqunes_
Kitap İncelemeleri

Recep YazıcıoğluYazar · 5 kitap
2 Haziran 1948'de Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğan Recep Yazıcıoğlu, yüksek öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1975 yılında askerliğini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda asteğmen olarak yaptıktan sonra, 1968 yılında, Aydın Maiyet Memuru olarak göreve başladı. 1971 - 1984 yılları arasında sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca kaymakamlıkları görevinde bulundu. 1971 - 1984 yılları arasında, sırasıyla Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca ilçelerinde kaymakamlık görevinde bulundu. 1984 yılında Tokat Valiliği'ne atandı. Daha sonra, 14 Ağustos 1989'da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği'ne atandı ve bu görevinden sonra, 26 Eylül 1999'da da Merkez Valiliği'ne getirildi. Evli, üç çocuk ve bir torun sahibi olan Recep Yazıcıoğlu, zaman zaman yaptığı sistem eleştirileriyle ve aykırı görüşleriyle dikkat çekti. Son olarak Denizli Valiliği görevinde bulunan Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003'de Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Belediyesi yakınlarında trafik kazası geçirdi. Ankara İbn Sina Hastanesi'ne yatırılan Yazıcıoğlu, kazadan iki gün sonra bitkisel hayata girdi. Türk halkının yakından tanıdığı ve çok sevdiği Vali Recep Yazıcıoğlu, 8 Eylül 2003'de Ankara İbn Sina hastanesi'nde vefat etti. Cenazesi bir gün sonra, Söke ilçesinde defnedildi.