Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sınırsız Beyin Gücü

Nejat Sezik

Sınırsız Beyin Gücü Gönderileri

Sınırsız Beyin Gücü kitaplarını, Sınırsız Beyin Gücü sözleri ve alıntılarını, Sınırsız Beyin Gücü yazarlarını, Sınırsız Beyin Gücü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
176 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Sınırsız Beyin Gücü yazar Nejat Sezik tarafından kaleme alınmış. Hayat yayınlarından çıkmış 176 sayfalık bir kitap... vücudumuzun %2 sini oluşturan beynimizin ne kadar farkındayız. Nasıl çalışır? Nasıl aktif kullanırız? 1350 gram ağırlığındaki bu organda neler olup bitiyor. Kitabın herhangi bir iddiası yok.. alıntılar İle süslenmiş, örnekler ile açıklanmış. Altını çizdiğim not aldığım bir çok bölüm var. Zannımca arada tekrar edip bu faydalı bilgileri kontrol edeceğim. Keyifli okumalar.. yaratıcı düşünce farklıdır. O nedenle sıradan ortamlarda çıkması mümkün olmayabilir. Bilinç zihni günlük karar verme süreçlerinde ve akılcı düşünce yoluyla ne yapacağımızı nasıl yapacağımızı kestirmemize yardım eder. Bilinçaltı ise öğrenilmiş davranışın tekrar edilmesi ile uğraşır. Kuralsızdır. Kritize etmez, Sadece depolar. Bilinç sol beyin tarafından kontrol edilirken, bilinçaltı sağ beyin tarafından kontrol edilir.
Sınırsız Beyin Gücü
Sınırsız Beyin GücüNejat Sezik · Hayat Yayınları · 200131 okunma
Aslında insanoğlu, hiçbir şeyi unutmaz. Sadece bilinç seviyesine çıkaramadığı anıları vardır. Hep ölümcül anlardaki 'Bütün hayatım gözümün önünden geçti' ifadeleri bunun bir sonucudur.
Reklam
Beynin sahip olduğu neredeyse sınırsız öğrenme kapasitesi sayesinde her insan potansiyel bir dahidir. Öğrenmeyi öğrenerek bu dehayı ortaya çıkarabilirsiniz.
Düşünce ile vücut arasında çok yakın bir ilişki vardır. İnsan nasıl düşüyorsa öyle davranır, nasıl davranıyorsa öyle düşünür.
Beynimizin sağ yarısının vücudumuzun sol tarafını, sol yarısınınsa vücudumuzun sağ tarafını kontrol ettiğini göstermiştir. Ayrıca bir telefon konuşmasını sol kulağınızla dinlemek, duygulara ve ses tonuna daha fazla yoğunlaşmanızı sağlar. Bunun tersine sağ kulağımızla dinlediğimiz konuşmaları daha çok mantıksal ve sebep sonuç ilişkisi açısından değerlendiririz.