Yaratılış Efsanesi

Ekim 2024
Kitapyurou Doğrudan Yayıncılık
Sıralamalar

2025 11. kitabı
SİRİUS Merhaba arkadaşlar bugün muhteşem bir kitapla geldim. Heyecan, macera dolu bir eser. Daha önce yazardan "Tesla 369" eserini okumuştum. O eser de Astronomi ve Uzay bilimci olan Marcus'un 2 yıllık araştırma görevini anlatan ve bir çok kıtaya gidip araştırma yaparken karşılaştığı maceraları okumuştum. O eserde Marcus'un araştırma sırasında fark ettiği bir şey vardı. O Samanyolu galaksinin yörüngesinden çıktığıydı. Bir çok felaketler başlamıştı. Bütün dünyadaki bilimciler acil bir gezegen arayışındaydı. Dünya tamamen yok olmak üzereyken yeni bir gezen bulunmuş. Sadece sayılı kişiler kurutulmuştu. İnsanlığın devamı için. Şuan okuduğum Sirius gezegenine adım atmıştı kurtulmuş olan insanlar. Özellikle bilimciler, profesör , doktor ve seçili diğer insanlar. Ama bu yeni gezegen sırlarla ve maceralarla dolu.Yeni gezegende araştırma yaptıkça birbirinden farklı ilginç olaylarla karşılaşırlar. Hep efsana olan Atlantis şehri ise Sirius gezegeninde ortaya çıkar. Maya medeniyeti, Sümer medeniyeti ve Mısır medeniyetiyle ilgili ilginç bilgilere ulaşırlar. Profesör Serhan, Desmond, Richard Miller ve Marcus araştırma sırasında bir zaman makinesi bulurlar. Tek tek bütün medeniyetlere gidip geçmişte ki asıl tarihi araştırıp öğrenirler. Bundan sonrası çok heyecanlı o yüzden okumanızı tavsiye ederim. Okurken bir yandan heyacan ve maceraya şahit olurken bir yandan da kalkıp araştırma isteği baskın olup araştırma yapmak isteyebilirsiniz. Ben büyük bir keyifle okudum. Başladıktan sonra elimden hiç bırakmadan bitirdim. Mutlaka okuyun derim Sevgili yazarım emeğine sağlık, kaleminiz daim olsun inşallah ve bol bol okuyucuları olsun inşallah
2025 79. kitabı
Selamlarr Tesla 369 kitabının devamı olan "Sirius Yaratılışın Efsanesi" ile geldim bugün size Bilim Kurgu türünde bir seri. Biraz da fantastik. Akıcı kurgusuyla sıradışı yolculuğa çıkaracak bu seri sizi. İlk kitapta Dünya yok olmak üzereydi ve yeni bir gezegen Sirius keşfedilmişti. Seçilenler Sirius'a doğru yola çıkmışlardı. Bu kitapta da Sirius'a ulaşıyırlar ve sonrasında yaşananları okuyoruz. Yiyecek stokları azalan Sirius halkı Dünya'dan getirdikleri tohumları ekiyorlar. Şaşırtıcı bir şekilde bitkiler 3 günde, ağaçlar da 9 günde tamamen büyüyüp meyve bile veriyor. Yaptıkları araştırmalar sonucunda beyin hücrelerinin arttığını ve yaşlanmadıklarını leşfesiyorlar. Dahası da var Desmond bir gün keşif yaparken bir kapı ve kapıda yazılar buluyor. Dilbilimci Profesör Serhan'a durumu anlatıyor ve beraber kapıyı açmaya çalışıyorlar. Yazıya dokunduklarında kapı açılıyor. İçeride gelişmiş bir medeniyetten kalma binalar yer alıyor. Dünyadaki kayıp Atlantis, Sirius gezegeninde yer alıyor. En ortadaki binaya girdiklerinde yanlışlıkla bir ritüeli başlatıp yeryüzüne çıkıyor şehir. Desmond, Serhan, Marcus ve Richard araştırmalarına devam ediyorlar. Kapılardan birinde zaman makinesi buluyorlar. Homo Habilis, Maya, Sümer, Mısır dönemlerine gidiyorlar. Teknolojinin ne kadar ileride olduğunu, bize anlatılan tarihin komple yanlış olduğunu fark ediyorlar. Bizim kopya insan olduğumuzu, yaratcımızın da bizden daha gelişmiş insanlar olduğunu öğreniyorlar. Peki ne oldu o gelişmiş teknolojiyi kaybettik? Atlantis, Dünya'dan nasıl Sirius'a geldi? Tüm düğümler birer birer çözülüyor. Film izler gibi bir okuma oldu benim için. Sürükleyici bir kitap arıyorsanız tam size göre bu seri. Ayşe ile beraber okuduk @yazarselcukferitdereli @kdysosyal
2025 16. kitabı
Okunma: 05 Mart 2025 14:08
SELÇUK FERIT DERELİ SİRİUS Yaratılış Efsanesi Merhaba #kitapsever dostlarım bugün sizlere @yazarselcukferitdereli kaleminden özenle yazılmış @kdysosyal tarafından çıkan #sirius eseri ile geldim. Kitabımızın #sirius Yaratılış Efsanesi, #tesla369 kitabının devamı olup macera dolu bir kitap okuyoruz. Marcus ve arkadaşları sırayla medeniyetler geldiklerinde sanki onlarla bende yolculuk yapmış gibi hissettim. Heycan, merakla ve şaşırdığım bir yolculuk oldu. Hatta bazı şeyler beni araştırmaya yönlendirdi. Yazarımızın #tesla369 bildiğim için anlatım tarzı konuyu ele alışı çok iyidi. Bu sıradışı bilgiler öğrenmek keyif vericidi. Tesla 369 kitabından kısaca bahsedeyim. Profoser Williamin öğrencisi Marcus'a bir projede bahseder ve araştırması için onu görevlendirdi. Macera dolu 2 yılın sonunda birşey fark eder . O Samanyolu galaksisi yörüngesinin dişina çıktığı ve bir çok felaketler ardından dünyanin yok olmaya başladığı o yüzden hemen bir gezegen arayışına başlar. Buldukları gezegene sayılı kişiler girer . Kitabımızın konusuna gelecek olursak kurtulan sayılı kişiler sirius gezegende macera dolu bir yasam sürerler düşün tohumdan ektiğiniz meyveler 3 gündüz 3 gece de filizlenip ,9 gündüz 9 gece den sonra meyve veriyor. Oysa Dünya da kaç yıl bekliyoruz ağacın meyve vermesi için. Sırlarla ve macera dolu bu gezegende efsane olan Atlantis şehri bulurlar Profoser Serhan ,Desmond, Richard Miller ve Marcus araştırma sırasında Tamamen platin madeninden yapılmış şehir bulurlar. Şehrin ortasında Piramid ve tane kapısı var ve içeri girdiklerinde zaman makinesi bulup tek tek medeniyetler giderler ve çok ilginç olaylarla karşılar mesala 7 kıta değil 9 kıta oldu 2 kitanin yok edildiğini insanların maymundan gelmedi ,mağarada yaşamadığı bizler gibi üzerlerinde kıyafetler olduğu ve
2025 79. kitabı
Sirius| Selçuk Ferit Dereli #kitapyorumu Tesla 369 kitabının devamı olan Sirius'ta macera hız kesmeden devam ediyor. Tesla 369 da heyecanlıydı ama ben Sirius da heyecanı biraz daha fazla hissetti. Bilim kurgu türünden ilk okumam bu seri oldu. İnce olması işimi kolaylaştırdı diyebilirim, eğer kalın bir kitap olsaydı elimde sürünür endişesi yaşardım. Dediğim gibi ince bir seri ama insanı içine çekiyor ve okurken insanı yormuyor. Bilim kurgu okumayı sever misiniz? #frezyaneokudu
2025 36. kitabı
Okunma: 14 Mart 2025 23:55
Yakın zamanda kalemiyle tesla 369 kitabı sayesinde tanıştığım yazarın bu sefer Sirius adlı kitabıyla sizlerleyim. Dünyadan Sirius gezegenine sığınıp yerleşen topluluğumuz bu gezegenin kendi gezegenleri arasındaki farklılıklarını fark etmeye başlarlar.Yillar süren ağaçların büyüyüp meyve vermesi bir iki günlerini alıyor,bu gezegene geldiklerinden beri yaşlanmanın durduğunu görüyorlar,bu gezegendeki piramitlerin içlerinde binlerce sır olduğunu keşfediyorlar gibi gibi... Hem uzay temalı hem de arkeolojik öğeler öyle ustalıkla harmanlanmış ki su gibi aktı gitti kitap.Medeniyetler arası yolculuk, doğru bildiğimiz ama tümden yanlış olan tarih bilgisi,evrim teorisine resmen kafa atan bir varoluş... Kitapta 9 numara(ne numarası derseniz okuyunca anlarsınız )Mısır medeniyetiydi ki (hem Mısır medeniyeti/arkeolojisini sevdiğimi bilmeyen kalmadığını düşünüyorum,hem de 9 en sevdiğim sayıdır)bu benim için çok hoş bir tesadüftü Kitabı okurken istemsizce gözünüzde film gibi canlanıyor ve umarım layığıyla sinemaya uyarlayan çıkar bu kitabı diyorsunuz.
2025 63. kitabı
Okunma: 12 Nisan 2025 00:22
Herkese Merhabalar Bugün sizlere yine muhteşem bir kitapla geldim. Serinin 2. ve son kitabı İlk kitabımız Tesla 369 da Dünya hatta Samanyolu galaksisinin yok olacağını öğrenmişler ve Sirius gezeninde hayat olduğunu öğrenip oraya ışık hızında giden uzay araçları icat ederek 500 bin insanın dünya yok olmadan oradan ayrılmalarını okumuştuk. 2.kitabımız Sirius ta ise buraya gelen insanların yine araştırma yaparak insanlık tarihine dair bildikleri herşeyin yalandan ibaret olduklarını, gerçeklerin aslında bambaşka olduklarını öğreniyorlar. Sirius gezegeninde insanlar yaşlanmıyor… Bitkiler türü ne olduğu fark etmeksizin 9 gün ve 9 gecede yetişiyor. Vee sürüsü gezegeninde 1 gün 32 saat sürüyor, 16 saat gece 16 saat gündüz olmak üzere… Veee iklim hep aynı bahar havası mevcuttur… Buraya kadar herşey cennet gibi değil mi Asıl ürkütücü olan ise bir zaman makinesi bulmaları ve dünya üzerinde 3 farklı zamanda yolculuk yaptıklarında gerçekleri öğreniyorlar… Araştırmacı ve profesörlerimiz zaman yolcuğunda nerelere gittiler? Hangi ülke yada kıtalarda bulundular? Bu ve benzer bütün soruların cevapları tabiki yine kitabımızda… Müthiş bir deneyim, akıl almaz bir kurgu ve mantık ile yazılan bu kitaba hayran kaldım Ve çoğu zaman okurken hayallerimi zorladım… müthişti, harikaydı… Şiddetle ve şiddetle tavsiye ederim, bence kesinlikle okuyun
Sirius kitap yorumu
2025 18. kitabı
Okunma: 11 Mart 2025 00:00
Birinci kitap olan Tesla 369 kitabından sonra hemen ikinci kitabı olan Sirius'u okumaya başladım. Çok akıcıydı yine ve hiç sıkmadan bolca merak içerisinde okudum kitabı. İlk kitabımızda dünyanın yok olmasından sonra seçilen insanların Sirius gezegenine ulaşmalarını ve burayı keşfetmeye başlamayalarını okuyoruz bu kitapta. Gezegene ilk geldikleri andan itibaren dünyadan çok farklı olduğunu anlıyorlar. Ekilen tohumların çok kısa sürede büyüyerek meyve vermesi, ikliminin farklı olması gibi çeşitli şeyler keşfetmeye başlıyorlar. Ve birisi Sirius gezegenini gezerken ormanın içerisinde öyle bir şey fark ediyor ki bütün hayatları değişiyor. Peki gelin görün ki bu keşfettiği şey ne. Atlantis şehri. Sonrasında ise her şey daha farklı oluyor. İlk insanlar,piramitler birçok şeyin gizemini çözüyor ve çok daha fazlasını öğreniyarlar. Çok güzel bir kurguydu kesinlikle ve devamı çıkarsa da okuyacaklarımın arasına girdi şimdiden. Okumak isteyenlere öneririm kesinlikle.
2025 47. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2025 14:59
#kübranınkitabı merhaba kitap bugün daha önce de Tesla 369 kitabını paylaştığım ve kalemin çok sevdiğim @selçukferitdereli yazarımızın yeni kitabıyla geldim bir önceki gibi heyecanla okuduğum meraktan sayfaları zor çevirdim, Sürekli acaba şimdi ne olacak neyle karşılaşacaklar dediğim çok sürükleyici bir bilim kurgu kitabı ile geldim. Hatırlarsanız size bir önceki kitapta marcus’un araştırmalar sonucu bulduğu şeylerden ve dünyanın yok olmasından ve yeni bir gezegen bulmalari gerektiğinden bahsetmiştim ve o gezegeni buldular adı kitaba da adını veren #sürius tabii ki macera yine devam ediyor. Biliyorsunuz sanki kişiler gidebilmişti oraya araştırmacılar ,bilim adamları, doktorlar diğer seçili kişiler. Bu yeni gezegeni keşfetmek isterler tabii ki gezegende sırlarla ve maceralarla doludur . macera Desmond ‘un Gezegende araştırmalar yaparken yerde duran bir kapıyı bulmasıyla başladı. Sonra Profesör Serhan, Desmond, Richard Miller ile kapıdan girip bir şehir bulurlar . Orada bir piramitte zaman makinesini bulup geçmiş medeniyetlere yaparlar ve gerçekten okurken benim bile acaba mı gerçekten mi olabilir mi böyle bir şey dediğim şeylerle karşılaşırlar ,aslında bir çok medeniyete gittikçe daha Milat’tan önce olan medeniyetler ona rağmen şimdiki dünyamızdan daha gelişmiş olduklarını hatta bizden çok ileride olduklarını görürler ve şu çok düşündümüştü beni gerçekten bu alabilirim diye klonlama makinesini bulmuşlar ve aslında bizler kopya insanlarmışız sizce bu mümkün mü beni bir düşündürme de değil çünkü teknolojiden artık her şey bekliyorum. bu dört kafadar maceralarını geçmişe gittikçe keşfettiklerini okumak beni çok mutlu etti bilim kurgu ve macera seviyorsanız bu kitaptan size göre bir film izler gibi okudum yazarın kalemine sağlık. Sizce marcus ve arkadaşları bu sırları
2025 46. kitabı
#tesla369 'un devam kitabı olan #sirius ile karşınızdayım. İlk kitapta dünyanın ekseninden kayması ve doğal afetlerin yaşanması sonucunda dünya yok olmanın eşiğine gelir ve yeni gezegen arayışına girip Sirius gezegenine gidebilme yolunu bulmuşlardı. 2.ci kitapta ise Sirius gezegenine geliş ve bu gezegende bir yaşam alanı oluşturma süreci anlatılıyor. Bilim kurgu ve fantastiğin bir araya geldiği sıra dışı bir kurgu okudum. Her sayfasını merak ile okutan gözlerinizin önünde film gibi canlanan bir eser. Düşündüren, sorgulatan, evrene farklı açılardan bakmaya teşvik eden son derece heyecan ve farklı duygular uyandıran bir macera. İniş yaptıkları Sirius gezegeninde insanlar keşif yapmaya başlar. Dünyaya benzer yapıda olan Sirius Gezegeni, toprakları çok verimliydi, dünyadan getirilen tohumlar ile 3 gece 3 gündür sonrası filizlenecek ve 9 Gece 9 gün sonrası yiyecek meyve ve sebze yetişmiş oluyordu. Bu gezegene gelen insanlar bilim insanları ve her alanda alanının uzmanından oluşan seçilmiş insanlardı. Bilim adamlarının birbiri ardına yaptığı keşifler çok şaşırtıcıydı. Bu keşifler ile hep dünyamızdan izler görülüyordu. Yapılan keşiflerde Atlantis şehrini bulurlar ve daha sonra bu şehri keşfe çıktıklarında Zaman Makinesi bulurlar. Maya, Sümer ve Mısır medeniyetlerine yaptıkları zamanında yolculuk ile geçmişin sırları açığa çıkar. Kadim medeniyetlerinin aslında hiç tahmin edilemeyen başka yönlerini görürler. Atlantis, Annunakiler ve Nibiru gezegeninin Sirüs ile bağlantısını keşfederler. İnanılmaz keyifli bir okuma deneyimi yaşadım. Her iki kitapta ayrı ayrı harika maceralara sürükledi beni. Kesinlikle önerebileceğim bir kitap ve ayrıca bana bu kitabı önerip tavsiye ettiği için sevgili Ayşe 'e çok teşekkür ederim. Umarım bu maceranın devamı gelir ve 3.cü kitap çıkar.
2025 81. kitabı
Selamlar Tesla 369 okuduktan sonra bu kitabı daha merakla aldım elime. Biliyorsunuz yeni bir gezegen arayışı vardı. Evet gezegen bulunmuş hatta seçilmiş insanlar gönderiliyor. Ve yaşam kurulmaya başlanıyor. Orada ekinler daha hızlı büyüdüğü için avantaj oluyor. Pamuk ekip kendilerine yastık yorgan bile yapıyorlar. Meyve sebze iki günde yetişiyor buda onlar için avantaj oluyor. Bunların yanı sıra yaşlanmadıklarını fark ediyorlar. Ve dünya ile sirius gezegeni arasında gözle görülür farklılıklar olduğunu anlıyorlar. Ormanda keşif yapıp gezmek isterken bir şey farkediyor ve piramitlerin içlerinde sırlar olduğunu keşfediyorlar. Bu sırlar neler? Ve bu buldukları hayatlarını nasıl etkiliyor? Hepsini kitabın sayfalarında bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra kitap tam film olacak türden okurken kenarda durup izlemiş gibi oldum. Bu tür kitapları seviyorsanız kesinlikle şans vermelisiniz

Selçuk Ferit DereliYazar · 0 kitap
Kamu yönetimi bölümü mezunu olan Selçuk Ferit DERELİ, lisans eğitimini tamamladıktan sonra, işletme (MBA) alanında yüksek lisans yapmıştır. An Empirical Investigation Of The Organisational Justice, Knowledge Sharing And Innovation Capability, İş Yaşamında Çalışanların Etik Olmayan İş Uygulamalarına Yönelik Tutum ve Davranışları Üzerine Bir Alan Çalışması, Örgütsel Adalet ve İş Tatmini, Türkiye`de Serbest Bölgeler ve Kuruluş Yeri Alternatifi Olarak Kahramanmaraş İlinin Potansiyeli gibi akademik çalışmalar yaparak bilim dünyasına katkılarda bulunmuştur. Harran Üniversitesinde İşletme alanında 3 yıl süresince dersler vermiştir. 2017 yılından itibaren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmaktadır.