2020 10. kitabı
Siyasal sistemler, parti sistemleri, seçim sistemleri ve siyasete dair her temel bilginin bulunduğu en temel kitaplardan biridir. Dili ve çevirisi gayet başarılıdır. Anlaşılır bir kitaptır. Alan bilgisi eksik olan okuyucular için Bilgi kutucukları sayesinde kitap çok daha anlaşılabilir bir hal almıştır.
Puan vermedi·616 syf.·
2024 21. kitabı
Adından yola çıkıp alacağınız bir kitap olmasın lütfen. Antik yunan felsefesi, biliminden başlayıp günümüz ideolojilerine kadar bahseden çok kapsamlı bir kitap. Sosyalizm, kapitalizm, komünizm gibi kavramların nereden çıktıkları, kimler tarafından uygulandıkları, ne şekilde devam ettiklerini konu alır. Size siyasetin girişi için bir şeylerin katabileceğini, felsefeye, bilime, sanata ilgi duyanlara önereceğim bir kitap.
·616 syf.·
2022 5. kitabı
Ders kitabı olarak okutulduğunu düşündüğüm sade, kapsayıcı bir siyasi bilimler giriş kitabı. Çok detay barındırmasa da, siyasi kavramlara aşina olmak, pratik hayatta anlamını çokca bilmeden kullandığımız politik durumları idrak etmemizi de sağlıyor. Politik felsefeye katkı bulunmuş düşünürlerle tanışma imkanı veriyor. Yorucu olmayan, bu kolaylığına rağmen aktardıklarıyla çokca da öğretici bir kaynak. Meraklısana tavsiye ederim.
Siyaset
Siyaset / Andrew Heywood
2026 5. kitabı
Siyaset alanında okuma yapmak isteyenlerin yada bu alana yeni başlayan okuyucuların kesinlikle elinin altında olması gereken, siyaset alanındaki genel kavramları, siyaset nedir, hükümet nedir, siyasi ideolojiler nelerdir, devlet nedir kökenleri nelerdir,demokrasi, küreselleşme, yerelleşme, yönetim biçimleri, yönetim şekilleri, oy kullanma ve seçim sistemleri, parti sistemleri, anayasa, bürokrasi, yasama, yürtüme, yargı... gibi konuları hem terminolojik hemde tarihsel süreç noktasından açıklayan, bu açıklamaları yaparken sayfaların yanında altında üstünde ilgi çekecek notlar, kısa biyografiler ve resimler sunan son derece titizlikle çalışılmış, tercümesi gayet anlaşılır bir kitaptır. Siyaset
1000k
2026 21. kitabı
Okunma: 20 Mart 2026 01:10
Bu kitabı 2 sene evvel almıştım, ancak yeni okuyabildim. 5 günde bitirdim; doğrusu biraz atlayarak ve hızlıca okudum, ilgimi çeken yerlerde daha fazla kaldım. Siyaset gerçekten çok iyi bir kitap. İçinde önemli isimler var, en hoşuma giden de oydu. Anlatımı çok akıcı değildi ama yine de iyiydi. Siyaset Andrew Heywood
Siyaset
SiyasetAndrew Heywood · Felix Kitap · 2022488 okunma
2021 2. kitabı
Introduction to politics 1-2 dersim için hocamızın önerisiyle aldığım ve çok yararını gördüğüm bir kitap. Detaylı ve sade anlatımıyla her siyaset bilimi lisans öğrencisinin elinin altında olmalı. Siyasete ilgilisi olan herkese önereceğim ilk kitap. Derslerim için orijinal dili olan ingilizce olarak okuyorum ve ileri seviyede ingilizcem olmadığı halde gayet anlaşılır bir dili var. Kavramların kutucuklar halinde açıklanması, yer yer grafiklerin kullanımı kelimelerin arasında boğulmaktan kurtarıyor insanı.
SiyasetAndrew Heywood · BB101 Yayınları · 2018488 okunma

Andrew HeywoodYazar · 8 kitap
Andrew Heywood, önde gelen bir siyaset bilimi ders kitabı yazarıdır. Britanyalı olan Heywood, Croydon College'ın yardımcı müdürlüğü ve Orpington College'da yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. 20 yılı aşkın bir süre çeşitli üniversitelerin Siyaset Bilimi bölümlerinde dersler verip bölüm yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. Şu anda yayınevlerine danışmanlık yapmaktadır.