Smile #1

İngilizce
Ciltli

·224 syf.·
2019 221. kitabı
Smile büyümenin acı verici yanlarını eğlenceli bir şekilde aktarabilen bir çizgi roman. Okurken gerçekten çok eğlendim ancak aynı zamanda sinirlendim de. Raina 6. sınıftayken annesi diş teli taktırmasını istiyor. Raina ilk başlarda kararsız kalıyor. İstediğinin bu olduğundan emin olamıyor. Ancak bir kaza sonucu ön iki dişini kaybediyor ve mecburen diş teli takmaya başlıyor. Böylece 4.5 yıllık diş teli serüveni başlıyor. Tam büyüme döneminde böyle bir olayın başına gelmesi Raina'yı gerçekten etkiliyor, sürekli fiziksel acı içinde olmak ve aynı zamanda vücudundaki değişimlere ayak uydurmak kimse için kolay olmaz. Bunun üzerine arkadaşlarının(!) sürekli ona zorbalık yapması işleri hiçte kolaylaştırmıyor. Ancak Raina hepsinin üstesinden geliyor ve gülümsemeyi başarıyor. Bütün genç kızların okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Raina'nın arkadaşlarından(!) ayrılıp gerçekten kendisine değer veren insanlarla arkadaşlıklar kurması ve kendi isteklerine ve arzularına yönelmesini okumak gerçekten güzeldi. Pek çoğumuz içerisinde bulunduğumuz dünyada bunu başaramıyoruz. Ancak başarmalıyız. Ve her ne olursa olsun gülümsemeye devam etmeliyiz.
SmileRaina Telgemeier · Scholastic Graphix · 2010115 okunma
2020 87. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2020 08:58
Şeker bir çizgi roman. Kısa sürecek, keyifli bir şeyler arıyordum ki tam da aradığımı bulmuşum. Kitap aslında middle grade dediğimiz ortaokul yaş grubuna hitap ediyor. Onların eğlenceleri, kafa karışıklıkları, hayat bakış açıları vs. Kitabı güzel yapan şey yazarın kendi hayatından bir kesit sunmasıydı. Yaşananların gerçek olduğunu bilmek etkiyi arttırıyor tabii. Yazarın çocuk yaşta kendini bu kadar iyi anlayıp, takdire şayan çözümler üretmesine bayıldım. Bir ebeveyn olup böyle kitapları okumak kitaba biraz daha farklı bakmayı da sağlıyor aynı zamanda. Bu da çocuk kitaplarının en sevdiğim özelliğidir. Merak edenleriniz için Türkçe çevirisi var. 2015 yılında Desen Yayınları'ndan Gülümse adıyla basılmış kitap. Ama Raina olan ana karakterin adını niye Anna yapmışlar, basım hatası mıdır bilemiyorum.
SmileRaina Telgemeier · Scholastic Graphix · 2010115 okunma
2022 10. kitabı
Kitap gayet güzel çoğunlukla Anna'nın dişçi işleriyle ve ergenlik sorunlarıyla geçiyor. Ama bu kitaptan önce bu kitabın birincisini yani kardeşim ve beni okumanızı tavsiye ederim.
2023 1. kitabı
Kitap gerçekten çok hoş. Genellikle Anna'nın sorunlarını anlatıyor. Kardeşleriyle konuşmaları komik ve ilgi çekici. Herkese tavsiye ederim. Ama benim en çok sevdiğim Kardeşim ve Ben kitabı oldu. Herkese yazarın tüm kitaplarını tavsiye ederim.
Hala dişlerin varken gülümse :3
2024 2. kitabı
Toxic arkadaşlarınız size çileler mi çektiriyor? Henüz hayatınızın baharında olduğunuzu mu söylüyorlar? Büyümekten nefret ediyor ama öyle durmuş bedenimizin ve zihniyetinizin size sormadan değişmesi ve yeni halini almasını izlemek sizede acı verici mi geliyor? Değişim sizi korkutuyor mu? KORKMAYIN! işte bu çizgi roman size bunu söylemek için yazılmış resmen! Gençliğin, aşkın, acının, hoşgörünün, kardeşiniz, ailenizin ve tabi dişlerinizin değerini onlar varken bilin. (NOT:dış teli takmayı düşünen ama bundan korkanlara özellikle tavsiye ediyorum.) ◇○Ayrıca kitap yazarın kendi gençlik hikayesinden uyarlanmıştır○◇ Önerdiğim yaş aralığı: 12-16 yaş Tür: çizgi roman ️️️️️️️️◇○◇○◇○◇️️️️️️️️◇○◇○◇○◇️️️️️️️️◇○◇○◇○◇️️️️️️️️◇○◇○◇○◇️️️️️️️️◇○◇○◇○◇
Gençlik
2024 24. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2024 12:23
6. sınıf öğrencisi Anna, sıradan dertleri olan küçük bir kızdır. Kardeşlerle atışmalar, arkadaşlarla soğuk çatışmalar, ev ödevleri... Bunlara ek olarak Anna'nın kaçmak istediği başka bir sorunu daha vardır: Diş teli! Dişlerinde çapraşıklık olduğu için diş teli takması gerektiğini öğrenir ancak bunu hiç mi hiç istemez. Bu tel mevzusundan kaçmak için uğraşırken, onun için telleri zorunlu hale getirecek büyük bir olay yaşar. Anna çok kötü düşmüştür ve öndeki iki dişi yerinden çıkmıştır. Bu olay sonrasında Anna'nın ortodonti tedavisi (diş teli macerası) başlar. Çizgi roman boyunca Anna'nın çocukluktan ergenliğe geçiş sürecinde yaşadıklarını ve gülümsemeyi öğrenme hikayesini okuyoruz. Raina Telgemeier büyüme meselelerini tanıdık ve bir o kadar da eğlenceli yerlerinden yakalayıp biz okurlarına gerek çizimleriyle, gerek diyaloglarıyla gösteriyor. Anna, içe kapanık kendi halinde bir kız. Dış görünüşü konusunda pek de özgüvenli olduğu söylenemez. Tüm bu kendisiyle barışık olmama durumlarına bir de dişleriyle ilgili sorunlar eklenince, kendisini dünyanın en dertli insanı olarak görüyor. Hadi ama, ergenlikte, hatta sonrasında da, kesinlikle böyle hissetmişizdir. Sadece Anna'nın spesifik sorunu özelinde de değil; sivilcelerimizi, yaramaz kardeşlerimizi, zorunluluk hissettiğimiz için yürüttüğümüz arkadaşlıkları, belki hoşlandığımız tatlı çocukları\ kızçeleri dert etmişizdir. İşte, kitabın öyküsü de böyle bir yerden: Herkesin öyküsü aslında. Yazar bu kitabını da kendi hayatından yola çıkarak kurgulamış. Kendisi de henüz çocukken Anna'nınki gibi talihsiz bir kaza geçirmiş ve dişleriyle ilgili sorunlar yaşamış. Bu anılarını yeri geldikçe hep anlatırmış ve sonra bir gün neden çizgi romana dökmeyeyim ki diye düşünmüş ve tadam, biz okurlarına bu içimizi sıcacık yapacak öyküyü armağan
1000k

Raina TelgemeierYazar · 14 kitap
Raina Telgemeier, 26 Mayıs 1977’de Amerika Birleşik Devletleri’nin San Francisco kentinde doğmuş Amerikalı bir yazar ve çizerdir. Özellikle çocuklar ve gençler için ürettiği grafik romanlarla dünya çapında tanınmıştır. Sanat eğitimini New York’taki School of Visual Arts’ta tamamlamış, kariyerine çizgi roman uyarlamalarıyla başlamıştır. Telgemeier’in geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan eserleri, büyük ölçüde kendi hayatından esinlenen otobiyografik grafik romanlardır. En bilinen kitabı “Smile (Gülümse)”, çocukluk döneminde yaşadığı bir diş kazasını ve bunun ergenlik yıllarındaki duygusal etkilerini konu alır. Bu kitabı “Sisters (Kardeşler)”, “Drama” ve “Ghosts (Hayaletler)” gibi eserler izlemiştir. Kitaplarında aile ilişkileri, arkadaşlık, kimlik arayışı ve büyüme süreci gibi temaları samimi ve mizahi bir dille ele alır. Raina Telgemeier’in eserleri birçok dile çevrilmiş, uzun süre New York Times Çok Satanlar listesinde yer almıştır. Ayrıca çizgi roman dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Eisner Ödülü başta olmak üzere pek çok ödüle layık görülmüştür. Günümüzde Telgemeier, çocuklar ve gençler için grafik roman türünün en etkili ve ilham verici isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir.