Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Son İmparatora Öğütler / Bilim Toplumu

Ali Demirsoy

Son İmparatora Öğütler / Bilim Toplumu Hakkında

Son İmparatora Öğütler / Bilim Toplumu konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Bir Kızılderili Şefinin Bilgeliği ve Çağlara öğütü… Beyaz adam neyi satın almak istiyor? Gökyüzü ve toprakların sıcaklığını mı? Koşan antilopların çabukluğunu mu? Biz size bunları nasıl satabiliriz? Ve siz nasıl satın alabilirsiniz? Bir kağıt parçasını imzalayıp verdiğimiz için herşeyi yapabileceğini mi zanneder beyaz adam? Havanın taze kokusuna, suyun pırıltısına sahip değilsek, bunu nasıl satabiliriz size? Son buffola da öldüğünde onları yeniden geriye satın alabilir misiniz? Bizim Tanrımız da aynı Tanrıdır. Sizler belki bizim topraklarımıza sahip olduğunuzu düşündüğünüz gibi, ona da sahip olacağınızı düşünüyorsunuz; fakat buna muktedir olamayacaksınız. O insanların Tanrısıdır, kızılderililerin de , beyazların da… Bu topraklar onun için kıymetlidir. Onları yaralamak, onların yaratıcısını hor görmek demektir. Beyazlar da bir gün bu topraklardan, bu dünyadan gidecektir. Belki de bütün ırklardan daha çabuk… Yataklarınızı zehirlemeye devam edin! Ve bir gece kendi çöplerinizin içinde boğulacaksınız!...Bütün buffalolar öldürüldükten, yaban atları ehlileştirildikten, ormanların en gizli köşeleri binlerce insanın ağır kokusu ile dolduktan, sevimli tepelerin görüntüsü konuşan tellerle kirlendikten sonra… Bir bakacaksınız ki… Gökteki kartallar yok olmuş… Hızlı koşan taya ve ava elveda demişsiniz. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu, yaşamın sonu ve sırf daha fazla hayatta kalmanın başlangıcıdır! Biz. her şeyden önce, her insanın istediği gibi yaşama hakkını sayarız. Eğer teklifinizi kabul edersek; bu ,sadece yeni toprakları güvenlik altında almak için olacaktır. Son Kızılderili bu dünyadan gittiği ve onun hatırası, yalnız bir bulutun sonsuz çayırların üzerindeki gölgesi olarak kaldığı zaman, babalarımızın ruhu, bu kıyılarda ve ormanlarda yaşamaya devam edecektir. Size bu toprakları sattığımız zaman, siz de onları bizim sevdiğimiz gibi seviniz.Ve bütün kuvvetinizle, ruhunuzla, kalbinizle onları, çocuklarınız için koruyunuz ve Tanrının hepimizi sevdiği gibi siz de onları seviniz.
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 44 dk.Sayfa Sayısı: 308Basım Tarihi: 30 Ağustos 2014İlk Yayın Tarihi: 13 Mart 2007Yayınevi: Hacettepe Yayınları
ISBN: 9786054460380Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 22.7
Erkek% 77.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Ali Demirsoy
Ali DemirsoyYazar · 38 kitap
1956 yılında köyündeki ilkokulu, 1959'da Kemaliye'deki ortaokulu, 1962'de Ankara Gazi Lisesi'ni, 1966'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Tabii İlimler Bölümü'nü bitirdi. Petrol aramada staj yaptı. 1966 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'ne asistan oldu. 1971 yılında Erzurum ve civarı vilayetlerin Orthoptera Faunası adlı tezle doktor oldu. Aynı yıl DAAD'den aldığı bir bursla Almanya'da lisan okuluna devam etti. Daha sonra Humboldt bursunu kazanarak Hamburg Üniversitesi'nde, Paris ve Londra'daki araştırma enstitülerinde çalıştı. Türkiye'nin Caelifera Faunasının taksonomik incelemesi adlı tezle 1974 yılında habilitasyonunu yaptı. Yine bu süre içerisinde Birleşmiş Milletler'in finanse ettiği bir derin deniz araştırmasına katılarak Kuzey Kutbu ve Grönland'da, İzlanda civarında, oseonografik, yavru balık ve deniz akımlarını inceleyen bir bilimsel araştırmaya aktif olarak katıldı. 1984 yılında Alexander von Humboldt bursunu tekrar alarak, Hamburg Üniversitesi Zooloji Enstitüsü'nde Türkiye Faunası ile ilgili araştırmalarına devam etti. 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne atandı. 1980-1981 yıllarında Zooloji Bölüm Başkanlığı, 1981-1982 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı yaptı. 1982 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2012 yılında emekliye ayrılan Prof. Dr. Ali Demirsoy’un araştırma, deneme ve bilimsel roman tarzında yayımladığı kitapları bulunmaktadır. Bilim dünyasına bulduğu 2 cins ve 20 tür ve alt türü kazandırmış ve 14 hayvan ve bitki türü, bir alt familya, iki cins ve bir alt cinse Demirsoy adı verilmiştir.