Son Sınıf

14 Kasım 2022
Nemesis Kitap

2025 12. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2025 12:32
Aşk,nefret,gerilim ve heyecan ? Bunların olduğu bir kitap mı arıyorsunuz? O zaman bu kitap tam size göre yer yer heyecan ve yer yer aşkı doruklarına kadar hissedebilirsiniz her bölümü birbirinden çok merak ettiğiniz ve hiç sıkılmadan okuyabileceğiniz bu kitaba bir şans verin derim.
2024 121. kitabı
SON SINIF Herkese Merhabalar... Sizlere bugün bir gençlik kitabı ile geldim. Evet hikayemiz bir genç kurgu. Gençlerin o enerjisini alıyor ,acemilik ve acelecilik ayrıca da merak duyguları ile hikaye içerisinde akıp gidiyorsunuz. Ara ara bu tarz genç kurgular okumak iyi geliyor. Ehh biz de zamanında genç olduk diye klişe bir şey söyleme hatası yapamayacağım. Kuşak farkı bariz ortada ahh şimdiki gençlik ahhh... Lise son sınıf öğrencileri Damla , Arda , Savaş , Beyza ve Metin merak duygularını yenilip kendilerini öyle bir şeyin içinde bulurlar ki... Damla ve Arda birbirlerine iyi gelirken birden ayrılma kararı alırlar. Damla hayatının aşkından ayrıldığını düşünürken o yazdan sonra son sınıfa geçiş yapar ve önünde de zorlu bir sınav maratonu vardır. Arkadaşlar ile ve ayrıldığı Arda ile sürekli karşılaşması ise kaçınılmaz olur. Onlar rutin hayatlarına devam ederken sakin olan kasabalarında birden bir cinayet işlenir. Babası polis olan Damla'nin da içinden de adeta bir polis çıkar. Damla'nin babasi onu kendisi gibi polis olan arkadaşının oğlu Savaş'a emanet eder. Damla ve Savaş artık okula birlikte gidip geleceklerdir. Sorun şu ki Damla Savaş'tan asla hoşlanmaz ve araları da pek iyi değildir üstelik eski erkek arkadaşının da en yakın arkadaşıdır. İşlenen cinayet ise onları yakınlaştırır ve ekip olarak bunu çözmeye çalışırlar. Arka arkaya gelmeye başlayan cinayetler ve katilin verdiği ipuçları hiç de akıl alır gibi değildir. Peki ama kendine "Mehdi" diyen ve kurbanlarınabu sonu yaşatan kimdi? Sizce onu bulup sorunu çözecekler o sakin kasabalarini eski haline döndürebilecekler miydi? Tabi cevap bu hikaye de sizi bekliyor...
2023 7. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2023 15:00
Damla, anne, babası ve kardeşi Umut ile beraber dört yıl önce babasının işi yüzünden bir sahil kasabasına taşınmışlardır. Burası erkesin birbirlerini tanıdığı ve şehrin gürültüsünden uzak sakin bir kasabadır. Damla, lisenin başından beri platonik olarak sevdiği Arda ile sevgili olmuş ve karne aldıkları gün terk edilmiştir. Bütün bir yazı ayrılık acısı çekerek geçirmiştir. Tatilin bitmesine çok az bir zaman kalmışken arkadaşları ile gittikleri bir kitapçıda, yaşadıkları kasabada işlenmiş bir cinayet haber görmüşlerdir. Ölen kadının sırtında kanla yazılı ‘Mehdi Doğdu’ yazısı ise hayatlarının değişeceğinin habercisidir. Bütün kasabada güvenlik önlemleri alınırken, Damla’nın babası ise bundan sonra okula ve dershaneye yan komşularının oğlu Savaş ile gitmesini istemiştir. Damla, Arda’nın arkadaşı olan, şımarık bir serseri olduğunu düşündüğü Savaş’ı ilk günden beri sevmiyordur. Ancak peşi sıra kesilmeyen cinayetler ve katilin bulunamaması üzerine birlikte gezmekten başka çareleri kalmamıştır. Son sınıf olmuş, sadece yaklaşan sınav ve derslerini düşünmeleri gerekirken Damla ve arkadaşları katilin kim olduğunu bulmaya çalışacak ve katille köşe kapmaca oynayacaklardır. Peki katil kim bulabilecekler mi? Kitabın hem genç kurgu kısmını hem de polisiye kısmını çok sevdim ve keyifle okudum.Katil kim kitabın bir kısmına kadar anlamıyorsunuz sonra acaba olabilir mi derken pat bir şey oluyor ve kalıveriyorsunuz.Sonrasında ise yine bir şey oluyor ve ‘yok artık’ diyorsunuz. Ama sizlere bunların neler olduğunu söyleyemem. Beklemediğim şeylerdi ve baya şaşırdım. Ana karakterler kadar yan karakterleri de sevdiğim bir kitap oldu ve kalabalık bir arkadaş ortamı vardı ki bayılırım.Savaş ile ilgili bazı kısımlar bende soru işaretli ama onları da en kısa zamanda çözüme kavuşturabiliriz
2024 200. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2024 00:00
"SON SINIF" "Boşluk kalbini sarmış, korku kanatlarını kırmış, bir daha göremeyeceğin kişilerin anıları nefesini çalmış. Özlem ruhunu sıkıştırırken bugünü uzaktan izliyorsun. Mutsuzluğun kaynağı sensin, önemli olan senin bakış açın." "Küçük bir deniz kasabasında, hayatın sakin ritmiyle büyüyen gençler için yaz her zaman heyecan ve değişim demektir. Ama ya bu sıradanlık, birdenbire yerini korkunç bir gerilime bırakırsa?" Çiçek, portakal ve çim kokusuyla harmanlanmış, henüz sanayileşmemiş sakin bir kasaba… Bozok Lisesi’nin son sınıf öğrencileri için burası hem huzurlu bir yaşam alanı hem de hayatın ilk büyük sınavlarının başladığı yer. Ancak kasabaya düşen gölge, sakinliği bozmaya çoktan başlamıştır. Gençlik enerjisini, gizemi ve polisiye öğelerini bir araya getiren sürükleyici bir roman, lise son sınıf öğrencisi Damla’nın etrafında şekillenen bir hikâyeyi konu alıyor. Damla, ailesi ve kardeşi Umut ile birlikte deniz kokan, sakin ve henüz sanayileşmemiş bir sahil kasabasında yaşıyor. Bu kasaba, hem huzurlu bir yaşam alanı hem de gençlerin ergenlik, aşk ve arkadaşlıkla dolu dünyasını keşfetmeleri için ideal bir ortam. Hikâye, Damla’nın karne gününde sevgilisi Arda tarafından terk edilmesiyle başlıyor. Genç kız, tüm yaz tatilini aşk acısıyla geçiriyor. Ancak tatilin son günlerinde, arkadaşlarıyla gittiği bir kitapçıda kasabada işlenmiş bir cinayet haberini öğreniyorlar. Ölen kadının üzerine yazılmış “Mehdi Doğdu” yazısı, kasabada gizemli ve korkutucu bir olaylar zincirinin başladığının habercisi. Damla ve arkadaşları, kurbanların arasında yakın yaştaki gençler olduğunu fark ederler ve olaylar onları doğrudan içine çeker. Kasabada polis teşkilatında görevli olan Damla’nın babası, Damla’yı Savaş ile birlikte okula ve dershaneye göndermeye karar verir. Damla ve Savaş
2025 28. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2025 00:00
Kitabı bitirdikten hemen sonra bir inceleme yazmıştım fakat üzerinden biraz zaman geçince ani bir öfkeyle yazdığım incelememin yerine yenisini yazmam gerektiğini düşündüm. Şu ana kadar belki de en çok şans verdiğim ve beni en çok hayal kırıklığına uğratan kitap buydu. Karakterler yapmacık ve saçma davranıyordu. Ana karakterlerin ilişkisi asla romantize edilmemesi gereken türdendi. Yan karakterlerin hiçbir özelliği yoktu. Travmatik olaylar sanki çok normalmiş gibi yazılmıştı ve karakterlerin bu olaylara tepkileri yok denecek kadar azdı. Liseli ergen aşk dramasına bir tutam gerilim koyulmuştu resmen. Normalde asla yapmam ama bitirdikten sonra bu kitabı sinirden odanın diğer köşesine fırlatmıştım. Yazım dili desen yok, mantık hataları havada uçuşuyor, hikaye durmadan oradan oraya savruluyor. Nedense hep bir olay oluyor ama aslında hiçbir şey olmuyor? Toksikliğin haddi hesabı yoktu. Zaten cringe olmak için okumuştum ama bu kadarı da bana fazla geldi.
2026 14. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2026 00:38
Kitabın ilk kitabı olmasına rağmen gayet başarılıydı. Ben severek, lise günlerimi özleyerek okudum Arda, Damla,Savaş,Beyza,Merve,Metin… Hepsi bir lisenin son sınıf öğrencileridir. Bir yandan üniversite sınavı bir yandan bir anda başlayan cinayetler… Küçük sahil kasabasında bir anda başlayan bu cinayetler herkesi telaşa düşürür. Bir yandan da kalp kırıkları ve yeni aşklar yaşanır. Ben severek okudum. Sürükleyici ve romantik bir kitaptı.
2023 3. kitabı
Herkese selammmm!! Kitabı okudum, okumakla kalmadım iliklerime kadar hissettim. Lisede son senesi olan Damla huzurlu sessiz sakin bir kasaba da yaşıyor lise son sınıf öğrencisi. Hayallerinin en başında Üniversitede istediği bölümü kazanmak için bir yandan sınava çalışan bir yandan da sebepsiz gidişlerin ve aşkın pençesinde olan bir Damla... En önemlisi kasabadaki huzuru bozan; acımasızca, vicdansızca işlenen cinayetler... Katilin kim olduğunu arkadaşlarıyla beraber bulmaya çalışan Damla.. Her ne kadar zor zamanlar geçirse de güçlü ve ayakta duran bi kız. Damla'da kendimi gördüm onda kendimi buldum, kendimi tanıdım... Tereddütsüz okumanızı tavsiye ediyorum. Yazarın tasvirleri, anlatım tarzı, üslubu her şeyiyle çokk muazzamdı. Kadriye Macit
Düşünce
2023 3. kitabı
Son Sınıf, yeni çıkmasına rağmen önceden wattyden takip edip okuduğum bir kurgu olduğu için basılınca hemen aldığım bir kitap. O kadar özlemişim ki kural ihlali çocuğumu, Damla'yı, Metin'i, Beyza'yı, Arda'yı... Evet kalabalık bir kadrosu var. Ama böyle sıkı dostluklar okumayı seviyorsanız, hemen aralarına giriyorsunuz. Yalnız bu kitap sadece arkadaşlık&aşk kitabı değil aynı zamanda katil de var. Bazı sayfalarda cidden korkudan uyuyamadığım zamanlar olmuştu. Ah ne zamanlardı! Katili bulana kadar canım çıkmıştı. Kesinlikle tavsiye ederim. Aşırı sürükleyici bir dili var, zaten her bölüm sonu öyle bitiyor ki diğer bölüme geçtiğinizi fark edemiyorsunuz. Ayrıca lütfen Savaş Erdem kalp ben. Wattpadde seriydi, devamı gelir mi bilemem ama bende yeri ayrı bir kitap olarak kütüphanemde duracak.
Roman
2023 165. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2023 11:38
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Kadriye Macit'in kaleminden Son Sınıf adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Damla çiçek,portakal çimle beraber deniz kokan bir kasabada ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Damla lise son sınıf öğrencisidir. Yaz tatilinden önce karne gününde Damla erkek arkadaşı Arda tarafından terk ediliyor. Tüm yaz tatilinde aşk acısı çeken Damla arkadaşları ile beraber gittiği bir kitapçıda bir cinayet haberi ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu deniz kokan kasabada Mehdi diye hitap edilen katilin birden fazla cinayet işlediği ortaya çıkıyor. Damla, Savaş,Beyza,Ceren gibi birçok öğrenci ise bu cinayeti yapan kişiyi ortaya çıkarmak için var güçleri ile uğraşıyorlar. Kitabımızın devamında Damla'nın ve Savaş'ın inişli çıkışlı flört dönemlerinde yaşadıklarını, Damla ve arkadaşlarının mezuniyet törenlerinde neler yaşadıklarını ve daha birçok olayı okuyoruz bu kitapta. Kitapta yok yok aile bağları,aşk,gizem,polisiye gibi konular yer almaktadır. Bana kalsa kitabın tamamını anlatmak istiyorum ama bence herkesin okuması gereken bir kitap olduğu için yorumumu yarıda kestim. Çok severek okuduğum bir kitap oldu. Damla'nın yaşadığı birçok olaya üzülürken Savaş'ın Damla'ya bazı davranışlarına sinir oldum. Daha söylemek istediğim çok şey var ama bu güzel kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum. Yazarın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
2023 1. kitabı
bu son günlerde kafamı dağıtmak için öylesine aldığım bir kitap beni bu dünyadan bir nebze de olsa uzaklaştırdı. çok akıcıydı, elimden bırakamadım. yazarın dilini sevdim. katile aşık oldum. çok iyiydi. ikinci kitap çıkmalı, kesinlikle bekliyorum.